Hoşgeldin Misafir

OKUYUN Okul okuma azmim (belki birilerine örnek olur)

Sakalsız tarikatçı

30 Ocak 2022
1 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba arkadaşlar, şuan yaşım 40 ve kamuda işçi olarak çalışmaktayım. Lise'yi açıköğretimden bitirdim ve lise mezunu oldum. Aradan yıllar geçti ve dedimki neden üniversite muzunu olmuyayımki denemekten ne kaybederim. Kalktım üniversite seçme sınavına girdim sınav barajını geçtim. 2 yıllık örğün bölümler seçebiliyordum ama malesef gidecek vaktim yoktu. (İşten dolayı) bende kalktım AÖF önlisans ev idaresi bölümüne kayıt yaptım. ( sayısal derslerin olmamasından dolayı)

AÖF bürosuna gittim adamlar dünya kadar kitap verdiler. Enson ders kitabını 14 yaşında ortaokulda görmüştüm. (Açıköğretim lisesinden mezun olmamdaki etken öğretmenlerin yardımcı olmasıydı). Ee budefa iş gerçege bindi kayıt yaptım kitapları aldım kalktım milletede dedim ben okul okuyacam. Çok olumsuz lakayık eleştri aldım arkadaş çevresinde ama ailem afferim oku dediler ? bakın arkadaşlar hayatımda bukadar hevesli, istekli, azimli olmamışımdır. internetten araştırdım ders çalışma planı nasıl öğrenilir nasıl anlaşılır, sınavdır vsvsvs. Tabi bir yandanda aile, çoluk cocuk, iş hayatı var.

Öncelikle ders planı yaptım, günde 4 dersin ders kitabından birer ünitesini okumaya başladım her ünite ortalama 13 yaprak arkalı önlü 26 sayfa yapıyor, artık hesabı siz çıkartın ?. Bendede temel sıfır hadi dedim bu kimi dersler okunarak 3 aşağı 5 yukarı birşeyler yaparım heralde, peki ingilizce - iktisat - türkdili vb dersler nasıl olacak. Neyse akşam işten geliyorum yemek yedikten sonra diger odaya gidiyorum ha babam haa kitap oku. Odadan çıkıyorum saat gece 1 olmuş. Kafam sanki benden bağımsız gibi bir hal almış. Ben zorlandıkça bakın samimiyetimle söylüyorum dahada heveslenmeye azimlenmeye başladım.

Budefa sınav tarihi araları kısa oldugunu anladım, çalışyorum ama yetersiz kalıyorum ne yapabilirim dedim kendime ve kitaptaki üniteleri yırtım cebime koydum. Öğlen arası yemek yemeyi bıraktım iş yeri aracında o cebimdeki üniteleri çıkarip derse çalışmaya başladım. Bir yanda da uygulama indirmiştim telefona ordanda test çözüyordum.

ilk sınavıma girdim ve sorumlu olduğum derslerin içinde aldıgım en düşük puan 75 'di. Puanlarımı gören çevrem budefa çok şaşırdilar bana karşı olan olumsuz bakiş açıları degişti. Tabi bu durum beni dahada alevlendirdi. Vel hasıl bu tempo ile şaka gibi 3 yılda okulu başırılı diploma notu ile bitirdim.

Bu süreçte bi yandada borç ödüyordum arkadaşlar Allah bilir kafam nasıl dolu olduğunu. Kisaca demek istedigim yaş, ortam vs önemli degil. Harç parasını bazen ne halda ödüyordum. inşaAllah bu yazıyı okuyan ve niyeti olan arkadaşlara bir vesile olur bu yaşadıklarım.

CemC

3 Eki 2021
668 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@DeepiMpaCt 'ye katılıyorum. Umarım lanet etmezsiniz. Umarım pişman olmazsınız.
Bizim gibi sanayi ve ahlaki yönden "gelişmekte olan" (gerçekte ise "yeterince gelişmemiş") ülkelerde okumak pek işe yaramaz. Gerek özel sektör gerekse resmi kurumlarda birilerin adamı, akrabası, kulu kölesi, rakı sofrası arkadaşı, cemaatdaşı, partidaşı, metresi, dümbüğü vb. olmadıktan sonra karşılaşılacak engel çok. İş ortamında yıldırma (mobbing) çok. Bir işe 35 yılını verirsin çıraklıktan alaylı, lisans ve yüksek lisanstan mektepli olarak uzman olduğun konuda bile düz liseyi 7 senede bitirememiş insancıklar sana akıl vermeye kalkar. Ukalalık ederler. Yeri gelir o iğrenç pis suratlarına çoktan hakettikleri yumruğu yapıştırman gerekirken, ailen için 3 kuruşa ciğeri ruhu 5 para etmez adamcıkların ukalalıklarına katlanmak zorunda kalırsın. Sinir ve tansiyon hastası olursun.
Yoksa okumakta sınır yok. Gerekli fedakarlığı yaparak zaman harcayıp ders çalıştıktan sonra herkes okuyabilir. Ben bile 40'ımdan sonra yüksek lisans yaptım.

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,149 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
CemC' Alıntı:
Bizim gibi sanayi ve ahlaki yönden "gelişmekte olan" (gerçekte ise "yeterince gelişmemiş") ülkelerde okumak pek işe yaramaz. Gerek özel sektör gerekse resmi kurumlarda birilerin adamı, akrabası, kulu kölesi, rakı sofrası arkadaşı, cemaatdaşı, partidaşı, metresi, dümbüğü vb. olmadıktan sonra karşılaşılacak engel çok. İş ortamında yıldırma (mobbing) çok. Bir işe 35 yılını verirsin çıraklıktan alaylı, lisans ve yüksek lisanstan mektepli olarak uzman olduğun konuda bile düz liseyi 7 senede bitirememiş insancıklar sana akıl vermeye kalkar. Ukalalık ederler. Yeri gelir o iğrenç pis suratlarına çoktan hakettikleri yumruğu yapıştırman gerekirken, ailen için 3 kuruşa ciğeri ruhu 5 para etmez adamcıkların ukalalıklarına katlanmak zorunda kalırsın. Sinir ve tansiyon hastası olursun.
Yoksa okumakta sınır yok. Gerekli fedakarlığı yaparak zaman harcayıp ders çalıştıktan sonra herkes okuyabilir. Ben bile 40'ımdan sonra yüksek lisans yaptım.

Yeterince davamız yok gibi bir de iş mahkemelerine gidip geliyorum. Yok arkadaş çalışmıyorum artık milletin işinde. Çalışsan ruh sağlığını yitirirsin, mutlu olduğun bir iş bulursun belki iş hayatın boyunca bir defa; onda da orospu evladının biri amirindir seni çekemez kuyunu kazar..

CemC

3 Eki 2021
668 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
DeepiMpaCt' Alıntı:
CemC' Alıntı:

Yeterince davamız yok gibi bir de iş mahkemelerine gidip geliyorum. Yok arkadaş çalışmıyorum artık milletin işinde. Çalışsan ruh sağlığını yitirirsin, mutlu olduğun bir iş bulursun belki iş hayatın boyunca bir defa; onda da orospu evladının biri amirindir seni çekemez kuyunu kazar..

Allah yardımcınız olsun. Mahkeme ayrı dert.
Başkasının yanında çalışmak ayrı dert kendşi işi açmak ayrı dert. Çekin senedin dönünce mahkeyeme gidiyorsun, şerefisizn üzerinde mal görülmeyince birşey alamıyorsun. Bir de üste masraf etmiş oluyorsun. Eskiden borcunu ödemeyene hapis cezası vardı. Onu da kaldırdılar hamd olsun(!?).  Borcu ödememek için üzerinde hiçbir malı mülkü olmayan resmiyette fakir görülen şeref ve haysiyet yoksunları karı için Ukraynaya Umre için Arabistana uçakla VIP giderler. İnsanın kanına dokunuyor. Çeksen vursan "katil" olursun. Çoluk çocuk olmasa 1 mermilik iş. Yanlış anlaşılmasın alnının teri ile çalışan esnaf batar borcunu ödeyemez ya da çiftçi sel olur kuraklık olur ürün alamaz. Onların hapse girmesine karşıyım. Ama sağa sola borç takıp senedini çekini ödemeyen ama uçakla VIP giden şeref ve namus yoksunları millete boç takıyorlar, sahtekarlık yapıyorlar. Onların hapse tıkılması gerektiğini düşünüyorum. Ama sağolsunlar ülkemizde dolandırıcısı, hırsızı tecavüzcüsü sahtekarı tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalıyor. CEza alsa bile para cezası ile kurtuluyor.

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,490 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Türkiye'de yaşayıp da Türk Alman, Koç, Sabancı vs üniversitelerde okuma imkanı olmayan kardeşlerime tavsiyem hiç okumamaları. Özellikle yazılım vs öğrencem diye gidenler kendi çabası dışında bir şey öğrenemez. Yazılım alanında öğretim görevlisi olan adam MySQL kodları ile Mssql kullanmaya çalışıyor. HTML'de resim eklemeyi bilmeyen okutman var.

Eğer biliyorsan ve diploma lazımsa git, karı kız düşürürüm dersen de git ama öğrenmek için gitme çünkü hocaların çoğu torpille atanan aveller.

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,490 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
CemC' Alıntı:

Gelişmekte olan değil, geri giden demeliydin bence.

CemC

3 Eki 2021
668 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
JQTR1' Alıntı:
Türkiye'de yaşayıp da Türk Alman, Koç, Sabancı vs üniversitelerde okuma imkanı olmayan kardeşlerime tavsiyem hiç okumamaları. Özellikle yazılım vs öğrencem diye gidenler kendi çabası dışında bir şey öğrenemez. Yazılım alanında öğretim görevlisi olan adam MySQL kodları ile Mssql kullanmaya çalışıyor. HTML'de resim eklemeyi bilmeyen okutman var.

Eğer biliyorsan ve diploma lazımsa git, karı kız düşürürüm dersen de git ama öğrenmek için gitme çünkü hocaların çoğu torpille atanan aveller.

malesef, ülkemizde sahte diplomalı prof bile çıktı. Geçen ay sahte Prof. bir kadın hapse girmişti. Diplomasız olduğu halde yılalrca Prof maaşı almış ama 2 hafta yattı çıktı. Ne güzel iş yahu. ben de yılalrca Prof maaşı alayım da 2 hafta değil 2 ay hapse razıyım. Kârlı iş :D :D
Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi öğretim görevlilerin bir çoğu kadrolu olunca kebap. Yurtdışında normal bir yüksek lisans öğrenciis bile 1 yılda neredeyse 1 düzine makale yayınlıyor. Biz de hayatı boyunca yabancı dergilerde yayınlanmış 1 tane makalesi olmayan tipler dekan olabiliyor. Böyle bir sistemde kendine bile hayrı olmayan tipler öğrenciye ne verebilir ki?

arkeyan

1 Ocak 2022
21 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
üniversite mezunu olup iş bulamayan kaç insan intihar ediyor bu ülkede... ?
Bu adam utanmadan en son lisede kitap okuyup, kamuda çalıştığını söylüyor, üniversite sınavına çalıştığı içinde millet takdir ediyor...
yaw bırakın

xS0N3R

23 Ağu 2020
5,429 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
arkeyan' Alıntı:
üniversite mezunu olup iş bulamayan kaç insan intihar ediyor bu ülkede... ?
Bu adam utanmadan en son lisede kitap okuyup, kamuda çalıştığını söylüyor, üniversite sınavına çalıştığı içinde millet takdir ediyor...
yaw bırakın

Sadece bugün 3 genç intihar etmiş