Conrado Sol
- 29 Nis 2026
- 81 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Bu konumuzda başlıktan da anlaşılacağı üzere OpenAi yapay zeka şirketinin henüz 2 gün önce kullanıma açtığı Dot yapay zeka ajanı hakkında olacaktır.
Dot'lar temelinde GPT‑6 Astra yapay zeka modelini kullanır ki OpenAi şirketinin piyasada ki en iyi ve gelişmiş ve hatta hızlı yapay zeka modelidir. Bana göre claude ve diğer yapay zeka şirketlerinin en gelişmiş yapay zeka modellerinden de daha iyi. Aylık 6bin₺ kredi çekip deneme fırsatı elde ettim
hoş tabi codex tarafında çok çabuk kullanım dolmakta ve bu sefer 5 saat değil 1 hafta bekliyoruz çünkü bize 1 haftalık kullanımı tek seferde vermekte. Bu da kısa bir açıklama oldu GPT‑6 Astra modeli ile ilgili.
Dot'lar zamanla geribildirim ve sohbetlerinizle öğrenir ayrıca 7/24 çalışır. ChatGPT eklenti sisteminde ki yaklaşık 4000 adet eklenti ile entegre olabilir ve bu eklentilerle tam uyumlu , otomatik olarak çalışır.
Dot'lara ister ChatGPT tarayıcı üzerinden veya mobil / bilgisayar uygulaması üzerinden , ister kısa mesaj ile ister Slack veya Teams üzerinden erişim sağlayıp yapmasını istediklerinizi iletebilirsiniz.
ChatGPT mobil uygulaması üzerinden oluşturduğum dot'u kullandım ve telefon ikonu mevcuttu ,o ikona tıklayarak tıpkı bir insanla konuşur gibi konuşup istekerlini söyleyebilir , sohbet edebilrsiniz. Hoş tabi ben aradığımda sadece çalıyordu henüz cevap vermedi
Geçmiş anılardan olsa gerek dot bile trip atıyor nedir biz erkeklerin çektiği. 
Dot Pro ,Business Premium ve Enterprise üyeliklerde kullanılmaktadır. Ancak henüz tam faaliyette değil kademeli oalrak bu planlarda çalıştırılmaktadır.
Geçmiş sohbet kayıtlarınız ve zamanla dot ile yaptığınız konuşmalarla dot sizi çok daha iyi tanıyıp tercihlerinizi ,düşünme biçiminizi ve sizin için iyi bir işin nasıl olması gerektiğiniöğrenmekte. Hatta OpenAi raporunda ki şu ifade büyüledi beni ve dot'un asıl özelliğini cümleyle özetledi.
Dot'ların asıl büyüsü, daha istemek aklınıza bile gelmeden işleri tam sizin yapacağınız gibi tamamlayıp önünüze getirmelerinde yatar.
Üstelik şu özellikte bence çok iyi. Dot'unuza isim verebilir ve kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin Türk kullanılacıların en çok kullanacağı isimler bence şunlar olur; Pamuk ,duman bir espiri daha var bu isimlendirme ile ilgli yazsam mı yazmasam mı kararsız kaldım ancak yazacağım affola şimdiden diğer isim ise Dot'um.
Dot'lar birden fazla projeyi aynı anda yapabilirler.Ayrı bağımsız sohbetlerinizi takip edebilir , sürekli yönelermek zorunda kalmadan yeni görevler verebilir ve fikir alışverişi yapabilirsiniz.
Video önizlemde sorun olur ise bu linkten görüntüleyebilirsiniz.
Dot ᯓ➤ Felipe ᯓ➤ Todd ᯓ➤ iggy ᯓ➤ Alfred
Not: DOT kullanabilmek için en az PRO üyeliğinizin olması gerekmektedir.
Tarayıcı ile Oluşturma ve Kullanma
https://chatgpt.com/ adresine gidip oturumunuzu açınız. Sol menüde "Sana ait dot" seçeneğine tıklayınız. Sonrasında sizi dot ile ilgili 3 maddelik bir kısa bilgilendirme ekranı karşılayacak devam ediniz.
Devam ettikten sonra Google ürünlerine erişim verip devam edebilirsiniz. Ben bu aşamada erişim vermeden devam edeceğim. Bağlı hesabımda nelerin olduğunu bilmiyoeum
Bu aşamadan sonra dot karakterimiz oluşturlmaktadır öncesinde bahsettiğimiz kendi bilgisayarı ve tarayıcı için kullanımı ile ilgli tercih yapmalısınız. DOT sunucusunda ki bilgisayarımı kullansın yoksa benim bilgisayarımı mı kullansın? Tabiki de DOT sunucuda ki kendi bilgisayaraını kullansın seçeneğini seçip ilerleyeceğim.
Dot oluşturduk, şimdi özelleştirelim.
Yukarıda Popüler Dot Karakterleri başlığı altında 5 tane karakteri görmüştük burada daha fazlası mevcut.
Orta bölümdeki Karakterlerin en başında kendi karakterinizi oluşturmak için buton var oradan oluşturabilrsiniz. Ben "Hakkımda bildiğin bir şeyden yola çıkarak kendin için bir maskot avatarı oluştur". promptunu yazdım. bakalım nasıl birşey yapacak. Açıkçası çokta güzel birşey yapmadı çünkü önceki sohbetten elde ettiği fikir ile bir çalışma yaptığı için çok alakasız bir sonuç çıktı. Bende promptu değiştirdim. Conrado Sol ismi ile ilgli bir maskot oluştur dedim.
Çıkan sonuç bu çok tatlı birşey yaptı kullancağım
Yaklaşık 30 saniye gibi bir sürede üretti. Bazen cevaplar veya düşünmesi uzun sürüyor buda hem kademeli olarak kullanıma açılmasından hemde kendi bilgisayarını kullanıyor olmasında olabilir.
Dot sohbetinde tıpkı mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi gönderildi okundu gibi durum bilgileri mevcut.
Sağ taraftaki icondan oluşturduğumuz Conrado Sol isimli DOT karakterimizin profilini görüntülemekteyiz. Profil sekmesinde arama butonu ve yapay zeka ajanımız dot'un sunucusunda kullandığı bilgisayarını görmekteyiz. Arama özelliğinden çok sunucusunda kullandığı bilgisayarını merak ediyorum.
Bunlarda Conrado yapay zeka ajanının bilgisayarında yüklü olan bazı uygulamalar. Blender uygulaması açmak istedim ancak bilgisayar dondu ve yeniden başlattı ve daha sonra açtı Blender ugulamasını.
O halde yapay zeka ajanımızdan 3d birşeyler yapmasını isteyelim. Ajan yaparken bizde izleyelim. Malesef blender uygulaması ağır bir uygulama olduğu için promptu iptal ettim bunun yerine Turkhacks.com için wallpaper yapmasını istedim ancak çizim, renklendirme vs gibi tüm işlemleri arkaplanda yaptığını ve canlı olarak bu işlemleri gösteremedğini ifade etti. Bunun üzerine bende basit bir logo hazırlamasnı istedim.
Arama özelliğini hem mobil cihazım hemde bilgisayar üzerinden denedim ancak başarılı olamadık. Telefon çalıyor ancak cevap vermiyor muhtemelen yakın zamanda çözülür.
Dot Nedir?
Dot OpenAi Yapay zeka şirketi tarafından henüz 2 gün önce çıkarılmış yapay zeka ajanıdır. Dot'lar her türlü işi yapmak için geliştirilmiş , son derece yetenekli ve sürekli aktif çalışan yapay zeka ajanıdır. Adeta yapay zeka ile çalışmaya yeni bir soluk , yeni bir pencere açmış durumda. Dot'lar sizin ChatGpt'de ki diğer yapay zeka modelleri ile yaptığınız geçmiş sohbetlerinizi referans alarak sizin için nelerin önemli olduğunu , nelerden hoşlandığınızı , neler yaptıklarınızı öğrenir. Kısaca sohbette ki tüm verilerinizi referans alarak sizin hakkınızda bilgiler üretmekte. Önemli özelliklerinden birinin sürekli aktif olarak çalışması demiştik. sürekli sizin adınıza çalışır ve önemli işleri üstlenir.Dot'lar temelinde GPT‑6 Astra yapay zeka modelini kullanır ki OpenAi şirketinin piyasada ki en iyi ve gelişmiş ve hatta hızlı yapay zeka modelidir. Bana göre claude ve diğer yapay zeka şirketlerinin en gelişmiş yapay zeka modellerinden de daha iyi. Aylık 6bin₺ kredi çekip deneme fırsatı elde ettim
Dot'lar zamanla geribildirim ve sohbetlerinizle öğrenir ayrıca 7/24 çalışır. ChatGPT eklenti sisteminde ki yaklaşık 4000 adet eklenti ile entegre olabilir ve bu eklentilerle tam uyumlu , otomatik olarak çalışır.
Dot'lara ister ChatGPT tarayıcı üzerinden veya mobil / bilgisayar uygulaması üzerinden , ister kısa mesaj ile ister Slack veya Teams üzerinden erişim sağlayıp yapmasını istediklerinizi iletebilirsiniz.
ChatGPT mobil uygulaması üzerinden oluşturduğum dot'u kullandım ve telefon ikonu mevcuttu ,o ikona tıklayarak tıpkı bir insanla konuşur gibi konuşup istekerlini söyleyebilir , sohbet edebilrsiniz. Hoş tabi ben aradığımda sadece çalıyordu henüz cevap vermedi
Dot Pro ,Business Premium ve Enterprise üyeliklerde kullanılmaktadır. Ancak henüz tam faaliyette değil kademeli oalrak bu planlarda çalıştırılmaktadır.
Geçmiş sohbet kayıtlarınız ve zamanla dot ile yaptığınız konuşmalarla dot sizi çok daha iyi tanıyıp tercihlerinizi ,düşünme biçiminizi ve sizin için iyi bir işin nasıl olması gerektiğiniöğrenmekte. Hatta OpenAi raporunda ki şu ifade büyüledi beni ve dot'un asıl özelliğini cümleyle özetledi.
Dot'ların asıl büyüsü, daha istemek aklınıza bile gelmeden işleri tam sizin yapacağınız gibi tamamlayıp önünüze getirmelerinde yatar.
Üstelik şu özellikte bence çok iyi. Dot'unuza isim verebilir ve kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin Türk kullanılacıların en çok kullanacağı isimler bence şunlar olur; Pamuk ,duman bir espiri daha var bu isimlendirme ile ilgli yazsam mı yazmasam mı kararsız kaldım ancak yazacağım affola şimdiden diğer isim ise Dot'um.
Dot'lar kendi başlarına çalışabilir
Evet evet yanlış okumadınız kendi başlarına çalışmaktalar.Dot'ların bulut sunucularında kendilerine ait bilgisayar ve tarayıcları vardır ve bunları kullanırlar.Kendi kendilerine kod yazıp test edebilirler. Aşağıdaki görselde Dot'ların kendilerine ait biligisayar ve tarayıcaya aitttir.
Dot'lar birden fazla projeyi aynı anda yapabilirler.Ayrı bağımsız sohbetlerinizi takip edebilir , sürekli yönelermek zorunda kalmadan yeni görevler verebilir ve fikir alışverişi yapabilirsiniz.
Dot'lara Heryerden Ulaşın
Yukarıda Dot Nedir? başlığı altında değinmiştim. Websitesinden mobil ve masaüstü uygulamlarından erişebilceğimizi ve hatta kısa mesaj ve arama ile de kullanılabilir olduğunu aşağıda ki videoda kullanımı ile ilgili detaylar yer almakta. Bazılarımızın yeni flörtü olacak gibi.Video önizlemde sorun olur ise bu linkten görüntüleyebilirsiniz.
Popüler Dot Karakterleri
Hemen kısaca sevimli Dot karakterlerini görelim.Dot ᯓ➤ Felipe ᯓ➤ Todd ᯓ➤ iggy ᯓ➤ Alfred
Dot Oluşturma ve Kullanımı
Şimdi farklı kanallardan yani web sitesi ,mobil , ve masaüstü üzerinden dot oluşturma ve kullanımını anlatacağım. Daha sonrasında ise kendi dot karakteremizi özelleştirelim. Kısa mesaj ve sesli sohbet ile kullanımını da test edelim.Not: DOT kullanabilmek için en az PRO üyeliğinizin olması gerekmektedir.
Tarayıcı ile Oluşturma ve Kullanma
https://chatgpt.com/ adresine gidip oturumunuzu açınız. Sol menüde "Sana ait dot" seçeneğine tıklayınız. Sonrasında sizi dot ile ilgili 3 maddelik bir kısa bilgilendirme ekranı karşılayacak devam ediniz.
Devam ettikten sonra Google ürünlerine erişim verip devam edebilirsiniz. Ben bu aşamada erişim vermeden devam edeceğim. Bağlı hesabımda nelerin olduğunu bilmiyoeum
Dot oluşturduk, şimdi özelleştirelim.
Yukarıda Popüler Dot Karakterleri başlığı altında 5 tane karakteri görmüştük burada daha fazlası mevcut.
Orta bölümdeki Karakterlerin en başında kendi karakterinizi oluşturmak için buton var oradan oluşturabilrsiniz. Ben "Hakkımda bildiğin bir şeyden yola çıkarak kendin için bir maskot avatarı oluştur". promptunu yazdım. bakalım nasıl birşey yapacak. Açıkçası çokta güzel birşey yapmadı çünkü önceki sohbetten elde ettiği fikir ile bir çalışma yaptığı için çok alakasız bir sonuç çıktı. Bende promptu değiştirdim. Conrado Sol ismi ile ilgli bir maskot oluştur dedim.
Çıkan sonuç bu çok tatlı birşey yaptı kullancağım
Dot sohbetinde tıpkı mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi gönderildi okundu gibi durum bilgileri mevcut.
Sağ taraftaki icondan oluşturduğumuz Conrado Sol isimli DOT karakterimizin profilini görüntülemekteyiz. Profil sekmesinde arama butonu ve yapay zeka ajanımız dot'un sunucusunda kullandığı bilgisayarını görmekteyiz. Arama özelliğinden çok sunucusunda kullandığı bilgisayarını merak ediyorum.
Bunlarda Conrado yapay zeka ajanının bilgisayarında yüklü olan bazı uygulamalar. Blender uygulaması açmak istedim ancak bilgisayar dondu ve yeniden başlattı ve daha sonra açtı Blender ugulamasını.
O halde yapay zeka ajanımızdan 3d birşeyler yapmasını isteyelim. Ajan yaparken bizde izleyelim. Malesef blender uygulaması ağır bir uygulama olduğu için promptu iptal ettim bunun yerine Turkhacks.com için wallpaper yapmasını istedim ancak çizim, renklendirme vs gibi tüm işlemleri arkaplanda yaptığını ve canlı olarak bu işlemleri gösteremedğini ifade etti. Bunun üzerine bende basit bir logo hazırlamasnı istedim.
Arama özelliğini hem mobil cihazım hemde bilgisayar üzerinden denedim ancak başarılı olamadık. Telefon çalıyor ancak cevap vermiyor muhtemelen yakın zamanda çözülür.