Hoşgeldin Misafir

Destek Talebi Opencart hazır tema kurulumu

stajeriz

29 Eyl 2022
80 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Her temada tek tek sormak yerine burdan tane tane anlatarak sormak istedim.
Opencart tema kuruyorum. Çoğu tema şöyle kuruluyor;
1- opencart sitesinden ilgili sürümünü hostinge atıyoruz. Sitenin adresini yazınca o kendisi kuruyor. Bana sadece boş bir veritabanı oluşturmak kalıyor. İlerle ilerle diyorum site kuruluyor.
2- Sonra bir tema dosyası bulduğumda tema dosyalarını ana dizine atıyorum. Yani public_html ana dizinine atıyorum. Tamam bu kadar. Tema da kurulmuş oluyor.

Şimdi ilgimi çeken bir sürü yeni tema buldum turkhacks sitemizde. Ama bu tema dosyalarını kuramıyorum. Paylaşanların tamamı şu açıklamayı yazmış, "ana dizindeki ve admin dizinindeki config.php" düzenleyin hepsi bu kadar"... Neden böyle anlaşılmaz, gizemli bir açıklama... Güzel bir paylaşım, iyilik yapıyorsunuz ama iki cümle tarif etseniz nolur.
Şimdi ths de paylaşılan dosyayı indiriyorum. Dosya içinde ana dizin dosyaları var, bir tane veri tabanı var, bir tane adı değiştirilmiş install klasörü var, install klasörü içinde bir kaç tane daha veri tabanı var. Neyi nereye atacağımı bilmiyorum. neyi nereye yükleyeceğim:

Birinci şunu denedim:
1-yine opencart resmi sitesinden sürümü yükledim ve kurdum.
2- Ths den indirdiğim dosyalardaki ana dizindeki veritabanını içe aktar yaptım.x
3- ths den indirdiğim tüm dosyaları public_html dosyasına attım.
Sonuç olmadı...

İkinci şunu denedim:
1- Hostingime bir veri tabanı ekledim. Ths'den indirdiğim dosyaların ana dizinde bulunan veri tabanını içe aktardım. Sonra tüm dosyaları public_htm dosyasına attım.
Sonuç olmadı

Ücüncü şunu denedim:
1- THS den indirdiğim dosyaları public_html ye attım, veritabanını içe aktardım, install dosyasının adını değiştirip ordan başlatmaya çalıştım
sonuç olmadı.

Yani "ana dizindeki ve admindeki config düzenleyin tamam" şeklinde yapılan paylaşımlardaki temaları nasıl kurmamız llazım?

Teşekkürler iyi çalışmalar.

THS-Information

THS-Information

THS-BOT
Turkhacks Kurumsal
16 Haz 2023
2,248 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Her temada tek tek sormak yerine burdan tane tane anlatarak sormak istedim.
Opencart tema kuruyorum. Çoğu tema şöyle kuruluyor;
1- opencart sitesinden ilgili sürümünü hostinge atıyoruz. Sitenin adresini yazınca o kendisi kuruyor. Bana sadece boş bir veritabanı oluşturmak kalıyor. İlerle ilerle diyorum site kuruluyor.
2- Sonra bir tema dosyası bulduğumda tema dosyalarını ana dizine atıyorum. Yani public_html ana dizinine atıyorum. Tamam bu kadar. Tema da kurulmuş oluyor.

Şimdi ilgimi çeken bir sürü yeni tema buldum turkhacks sitemizde. Ama bu tema dosyalarını kuramıyorum. Paylaşanların tamamı şu açıklamayı yazmış, "ana dizindeki ve admin dizinindeki config.php" düzenleyin hepsi bu kadar"... Neden böyle anlaşılmaz, gizemli bir açıklama... Güzel bir paylaşım, iyilik yapıyorsunuz ama iki cümle tarif etseniz nolur.
Şimdi ths de paylaşılan dosyayı indiriyorum. Dosya içinde ana dizin dosyaları var, bir tane veri tabanı var, bir tane adı değiştirilmiş install klasörü var, install klasörü içinde bir kaç tane daha veri tabanı var. Neyi nereye atacağımı bilmiyorum. neyi nereye yükleyeceğim:

Birinci şunu denedim:
1-yine opencart resmi sitesinden sürümü yükledim ve kurdum.
2- Ths den indirdiğim dosyalardaki ana dizindeki veritabanını içe aktar yaptım.x
3- ths den indirdiğim tüm dosyaları public_html dosyasına attım.
Sonuç olmadı...

İkinci şunu denedim:
1- Hostingime bir veri tabanı ekledim. Ths'den indirdiğim dosyaların ana dizinde bulunan veri tabanını içe aktardım. Sonra tüm dosyaları public_htm dosyasına attım.
Sonuç olmadı

Ücüncü şunu denedim:
1- THS den indirdiğim dosyaları public_html ye attım, veritabanını içe aktardım, install dosyasının adını değiştirip ordan başlatmaya çalıştım
sonuç olmadı.

Yani "ana dizindeki ve admindeki config düzenleyin tamam" şeklinde yapılan paylaşımlardaki temaları nasıl kurmamız llazım?

Teşekkürler iyi çalışmalar.

Merhaba değerli üyemiz,

Script destek konunuz başarı ile oluşturulmuş olup, yardım talebiniz alınmıştır. Talebinize ilişkin çözüm yetkin personel & üyelerimiz tarafından en kısa süre içerisinde paylaşılacaktır. Aynı script için yeni bir istek konusu açmanıza gerek yoktur. İstek, öneri ve şikayetlerinizin Turkhacks.com yönetimi için değerli olduğunu bilmenizi isteriz.

İyi forumlar.

stajeriz

29 Eyl 2022
80 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
opencart config dosyalarını kendine göre düzenlemen lazım hem ana dizinde hemde admin dizininde
Bunu anladım zaten. Neden herkes aynı cevabı kestirip atıyor, yada ben soruyu mu yanlış yazıyorum.. Ana dizinde ve adminde config değişecek. TAMAM.
Mesajda da yazdım, bunu anladım. Config dosyasını açıyorum db yolunu, adını, şifresini yazıyorum. Tamam. Bu konu tamam. config değişecek.

Sonra napıcaz?
Önceden opencart resmi sitesinden indirdiğim sürümü ilk kuruyordum. Sonra tema dosyalarını atıyordum bitiyordu herşey.
Bunda nasıl olacak.

config düzenlenmiş tema dosyalarını public_html'ye mi atıyım. install klasörü bir yerde kullanılacakmı. install klasörü içindeki veri tabanları bir yerde kullanılacakmı.
opencart resmi sitesinden temel sürümü indirmem ve kurmam gerekir mi?
Bunları anlamadım?
Config düzenle diyorsunuz. Düzenledim ne yapacağım onu soruyorum? config dosyaları düzenli. içeriği düzenli.

stajeriz

29 Eyl 2022
80 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
TEMA ŞU --->>> https://www.turkhacks.com/konu/opencart-3-x-e-avm-tema-full-paket.283363/

Bu dosyaları indirdim. Ana dizindeki ve admin dizinindeki config dosyalarını, hostingimde yeni oluşturduğum veri tabanı bilgileri ile doldurdum. user, şifre, dbadı vs. vs.

1- Evet şimdi ne yapacağım ? Sıradaki işim ne ? İndirdiğim dosyalar içinde şunlar var:

admin / klasör
catlog / klasör
image / klasör
installcxcx / klasör
system / klasör
vmod / klasör
.htaccess
config.php
error_log
index.php
uademot_avmtx.sql / veritabanı dosyası

2- Şimdi burda ilk olarak config.php ve yine admin içindeki aynı dosyayı düzenledim. .sql dosyasını da hostingimde oluşturduğum veri tabanına içe aktardım.

3-. installcxcx klasörünü tıkladığımda şöyle gözüküyor;
controller / klasör
language / klasör
model / klasör
view / klasör
cli_install.php
index.php
oc_modification.sql / veritabanı dosyası
opencart.sql / veritabanı dosyası

4- Anadizindeki veritabanını içe aktar yaptım ama install klasöründeki veritabanları nolacak? Bişey mi yapılacak?

5- Sonuç olarak configleri düzenledim, veritabanını içe aktar yaptım. Şimdi ne yapmam lazım? Sırada ne var? Birden fazla sql dosyasını nerde kullanacağım? İnstall dosyası bir işe yarıyor mu? Yani bigisayarımda config dosyası düzenlenmiş bir sürü dosya var ve bundan sonra ne yapmam gerekiyor?

stajeriz

29 Eyl 2022
80 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
config dosyasının üst tarafında yollar var onuda sunucuna göre ayarlaman lazım sadece sql bilgileri yeterli değil
ARKADAŞLAR BU FORUMDA "CONFIG DOSYASINI DÜZENLE" DEMEKTEN BAŞKA CEVAP YOKMU ?
Düzenledim, tamam, düzenli, bitti. on kere yazdım, yüz kere yazdım, bu cevabı vermeyin artık diyorum. yeter artık. CONFİG DOSYASI TAŞ GİBİ DÜZENLEDİM, YOLUNU ADINI, BİLMEM NESİNİ. TAMAM DÜZENLEDİM.

Türkçe yazmıyor muyum ben, sorun ne? Yüz tane konu açtım gelen giden bana config dosyasını düzenlemekten bahsediyor. Düzenledim diyorum halen düzenle diyorsunuz.

Üslubumu değiştiriyorum, soruyu değiştiriyorum, konuyu değiştiriyorum, halen bana config düzenle diye cevap veriyorsonuz.

CONFİG DOSYASI DÜZENLENDİ... TAMAM ARTIK. CONFİG DOSYASINDA YOLLAR, ADRESLER DÜZENLENDİİ..İ.İ.
BİTSİN ARTIK BU CEVAP.

Şimdi elimde config dosyası düzenlenmiş bir grup dosya var. NE YAPACAĞIM ONU SORUYORUM. SIRADA NE VAR. İNDİRDİĞİM TEMA DOSYASININ İÇİNDE 3 TANE VERİ TABANI VAR. HANGİSİNİ NEREYE ATACAĞIM.. lanet config dosyası da düzenlenmiş içinde duruyor. ADMİN KLASÖRÜ VAR, İNSTALLCX İSİMLİ BİR KLASÖR VAR, CATOLOG VAR, İMAGE VAR.... Bir sürü dosya var millet config dosyasına takmış. Config dosyasını düzenledim, şimdi elimdeki klasör ve dosyaları ne yapacağım? BU SORUNUN ANLAŞILMAYAN NESİ VAR? Alıp hostingimdeki public_html klasörüne atıyorum ama çalışmıyor. İçe aktar yapıyorum, ana sürümü kurup onun üstüne atıyorum, çeşitli yollar deniyorum olmuyor.

ALLAHIN BELASI CONFİG DOSYASI DA DÜZENLİ, ama olmuyor.