Hoşgeldin Misafir

Çözüldü OpenCart Kurulumu

crypto

crypto

Karanlık özgürlüktür.
localhost
6 Ağu 2023
1,061 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba değerli forum üyeleri. Forumumuz da araştırdığım kadarıyla paylaşılan Opencart yazılımlarının nasıl kurulacağı hakkında pek detay yok. Bu Opencart yazılımlar direkt olarak PHP yazılımları gibi yükle, düzenle ile mi çalışıyor, özel bir şey yapmamız gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için ancak forumda paylaşılan yazılımlarda genelde 500 hatası alıyorum. O zaman ana sebeplerinden biri öncesinden kurulum yapıldığı için oluyor anladığım kadarıyla. config dosyasını temizledikten sonra sorunsuz çalışacaktır o zaman değil mi?
Evet config dosyasını temizleyin ama sadece veri tabanı giriş yerlerini düzenleyin ve yollarını kendi sitenizin dizinine göre oluşturun.

Örnek veriyorum :

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/ajans/public_html/sitedizin/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/ajans/public_html/sitedizin/system/');
define('DIR_IMAGE', '/home/ajans/public_html/sitedizin/image/');
define('DIR_STORAGE'...

THS-Information

THS-Information

THS-BOT
Turkhacks Kurumsal
16 Haz 2023
2,245 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba değerli forum üyeleri. Forumumuz da araştırdığım kadarıyla paylaşılan Opencart yazılımlarının nasıl kurulacağı hakkında pek detay yok. Bu Opencart yazılımlar direkt olarak PHP yazılımları gibi yükle, düzenle ile mi çalışıyor, özel bir şey yapmamız gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba değerli üyemiz,

Script destek konunuz başarı ile oluşturulmuş olup, yardım talebiniz alınmıştır. Talebinize ilişkin çözüm yetkin personel & üyelerimiz tarafından en kısa süre içerisinde paylaşılacaktır. Aynı script için yeni bir istek konusu açmanıza gerek yoktur. İstek, öneri ve şikayetlerinizin Turkhacks.com yönetimi için değerli olduğunu bilmenizi isteriz.

İyi forumlar.

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Önce veritabanını oluşturman gerekli veri tabanını oluşturduktan sonra opencart dosyalarını kuracağınız dizine atıyorsunuz bu genelde ana dizin ise hostinglerde public_html olarak geçer. Sonrasında domain adresinizi girdiğinizde zaten opencart kurulum ekranı gelecek. Oradan oluşturduğunuz veri tabanı bilgileri vs isteyecek. Ve admin yönetici bilgilerinizi vs gireceksiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra zaten sizi karşılayan ekranda yönetim paneline veya ana siteye yönlendiren ekran karşılayacak. Burada dikkat etmeniz gereken iki husus var. Birincisi Kurulumdan önce doğru php sürümünü ayarlamanız yeni opencart sürümleri php 7.2 ve yukarısında çalışmaktadır. İkincisi ise kurulum yaptıktan sonra ftp üzerinden yani dosyaları attığınız ana dizinden install klasörünü silmeniz.

crypto

crypto

Karanlık özgürlüktür.
localhost
6 Ağu 2023
1,061 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Önce veritabanını oluşturman gerekli veri tabanını oluşturduktan sonra opencart dosyalarını kuracağınız dizine atıyorsunuz bu genelde ana dizin ise hostinglerde public_html olarak geçer. Sonrasında domain adresinizi girdiğinizde zaten opencart kurulum ekranı gelecek. Oradan oluşturduğunuz veri tabanı bilgileri vs isteyecek. Ve admin yönetici bilgilerinizi vs gireceksiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra zaten sizi karşılayan ekranda yönetim paneline veya ana siteye yönlendiren ekran karşılayacak. Burada dikkat etmeniz gereken iki husus var. Birincisi Kurulumdan önce doğru php sürümünü ayarlamanız yeni opencart sürümleri php 7.2 ve yukarısında çalışmaktadır. İkincisi ise kurulum yaptıktan sonra ftp üzerinden yani dosyaları attığınız ana dizinden install klasörünü silmeniz.
Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için ancak forumda paylaşılan yazılımlarda genelde 500 hatası alıyorum. O zaman ana sebeplerinden biri öncesinden kurulum yapıldığı için oluyor anladığım kadarıyla. config dosyasını temizledikten sonra sorunsuz çalışacaktır o zaman değil mi?

scholar

30 Eyl 2019
1,739 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Akşam uzaktan bağlantı yaparız inceleriz beraber

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Evet config dosyasını temizleyin ama sadece veri tabanı giriş yerlerini düzenleyin ve yollarını kendi sitenizin dizinine göre oluşturun.

Örnek veriyorum :

// DIR
define('DIR_STORAGE', '/home/ajans/public_html/sitedizin/');
define('DIR_LANGUAGE', DIR_APPLICATION . 'language/');
define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/theme/');
define('DIR_CONFIG', DIR_SYSTEM . 'config/');
define('DIR_CACHE', DIR_STORAGE . 'cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', DIR_STORAGE . 'download/');
define('DIR_LOGS', DIR_STORAGE . 'logs/');
define('DIR_MODIFICATION', DIR_STORAGE . 'modification/');
define('DIR_SESSION', DIR_STORAGE . 'session/');
define('DIR_UPLOAD', DIR_STORAGE . 'upload/');

Yukarıda "sitedizin" yazan kısımları eğer herhangi bir klasöre eklemediyseniz direk silin veya diyelim ki yazılımınızı bir klasöre attınız websitem koydunuz ismini o zamanda sitedizin yazan kısımları websitem diye değiştirin. Tabii ki bu forumdan indirdiğiniz opencart yazılımlarında geçerli. Sıfırdan kurulumda buna ihtiyacınız yok zaten kendisi otomatikmen atayacaktır. Eğer bahsettiğim yolları düzenlemezseniz 500 hatası almanız gayet normal.

Edit : Eklemeyi unutmuşum yukarıda örnek verdiğim kodda home/ajans/ kısmınıda kendi sitenize göre oluşturun bu genelde cpanele girdiğiniz kullanıcı adıyla aynıdır. Tüm bunlarla uğraşmayım derseniz opencart sıfırdan kurun ve config dosyasındaki bu kısmı inceleyin. Sonra forumdan indirdiğiniz yazılımlara uygulayın.

Çözüm

crypto

crypto

Karanlık özgürlüktür.
localhost
6 Ağu 2023
1,061 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Örnek veriyorum :

// DIR
define('DIR_STORAGE', '/home/ajans/public_html/sitedizin/');
define('DIR_LANGUAGE', DIR_APPLICATION . 'language/');
define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/theme/');
define('DIR_CONFIG', DIR_SYSTEM . 'config/');
define('DIR_CACHE', DIR_STORAGE . 'cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', DIR_STORAGE . 'download/');
define('DIR_LOGS', DIR_STORAGE . 'logs/');
define('DIR_MODIFICATION', DIR_STORAGE . 'modification/');
define('DIR_SESSION', DIR_STORAGE . 'session/');
define('DIR_UPLOAD', DIR_STORAGE . 'upload/');

Yukarıda "sitedizin" yazan kısımları eğer herhangi bir klasöre eklemediyseniz direk silin veya diyelim ki yazılımınızı bir klasöre attınız websitem koydunuz ismini o zamanda sitedizin yazan kısımları websitem diye değiştirin. Tabii ki bu forumdan indirdiğiniz opencart yazılımlarında geçerli. Sıfırdan kurulumda buna ihtiyacınız yok zaten kendisi otomatikmen atayacaktır. Eğer bahsettiğim yolları düzenlemezseniz 500 hatası almanız gayet normal.

Edit : Eklemeyi unutmuşum yukarıda örnek verdiğim kodda home/ajans/ kısmınıda kendi sitenize göre oluşturun bu genelde cpanele girdiğiniz kullanıcı adıyla aynıdır. Tüm bunlarla uğraşmayım derseniz opencart sıfırdan kurun ve config dosyasındaki bu kısmı inceleyin. Sonra forumdan indirdiğiniz yazılımlara uygulayın.
Teşekkürler hocam. Müsaadenizle bu konu hakkında bir yazı yazmak istiyorum ve sizi etiketlemek istiyorum. Benim gibi bilmeyen insanlara en azından direkt olarak çözüm sunabiliriz.

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Teşekkürler hocam. Müsaadenizle bu konu hakkında bir yazı yazmak istiyorum ve sizi etiketlemek istiyorum. Benim gibi bilmeyen insanlara en azından direkt olarak çözüm sunabiliriz.
Tabii ki hocam. Konu altında detaylı bilgi bile verebilirim yeter ki forumumuza faydamız olsun.