Hoşgeldin Misafir

Ophcrack Kullanarak Parola Kırma Saldırıları - THS lojistik

Mustafa73

20 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba ben Mustafa73 Lojistik Tim adına paylaşım yapıyorum. Ophcrack Kullanarak Parola Kırma Saldırıları makalesinde sizleri görmekten mutluyum.
Ophcrack, Windows 10 dahil olmak üzere tüm Windows sürümlerinde çalışabilen ve LM ve NTLM parolalarını kırmak için gökkuşağı tabloları kullanan ücretsiz ve açık kaynaklı bir araçtır. Ophcrack'i kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Ophcrack'in resmi sitesinden Ophcrack LiveCD indirin. Bu, Ophcrack'i bir USB bellek veya CD/DVD üzerinden çalıştırmanızı sağlayan bir ISO dosyasıdır.
2. Adım: Ophcrack LiveCD'yi bir USB belleğe veya CD/DVD'ye yazdırmak için Rufus gibi bir araç kullanın. Rufus'u çalıştırın, Ophcrack LiveCD ISO dosyasını seçin ve yazdırma işlemini başlatın.
3. Adım: Parolasını kırmak istediğiniz bilgisayarı Ophcrack LiveCD ile başlatın. Bilgisayarınızın BIOS veya UEFI ayarlarını değiştirerek önyükleme sırasını ayarlamayı unutmayın. Ophcrack LiveCD otomatik olarak çalışacaktır.
4. Adım: Ophcrack arayüzünde, parolalarını kırmak istediğiniz kullanıcı hesaplarını seçin ve "Crack" butonuna tıklayın. Ophcrack, gökkuşağı tablolarını kullanarak parolaları kırmaya başlayacaktır. Parolalar bulunduğunda, ekranda gösterilecektir.
5. Adım: Parolaları bir yere not edin veya Ophcrack'ten dışa aktarın. Ardından, Ophcrack LiveCD'yi çıkarın ve bilgisayarınızı normal şekilde yeniden başlatın. Artık parolalarını bildiğiniz kullanıcı hesaplarına giriş yapabilirsiniz.

LOJİSTİK TİM SUNDU