Hoşgeldin Misafir

Opsecin önemliliği ve nasıl zarar almak önlenir?

Rosameerferd

4 May 2026
8 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Açıkçası eminim herkesin opsec konusunda çok fazla bilgisi vardır ve sağlam tutuyorlardır. Ama girilen forumlar, Telegram ve benzeri uygulamalar bazen IP açığı veriyor. Telegram da log tutuyor. Bundan dolayı ses kaydı konusunda bile opsec oluşturulması taraftarıyım. Bazen bazı forumlara VPN’le giriş yapılmıyor. Türk VPN’le girmek daha sağlam olur. Sesten analiz, yazdığınız saatlere göre yaşınız vb. analiz edilebilir. Bunlara da dikkat etmek lazım. Sohbet arasında küçük açıklar olabilir, yaptığınız ilgilendiğiniz bile alanları gizli tutmakta fayda var. Genelde aktif olduğunuz saatleri bile olabildiğince değiştirip şaşırtmak işi sıkı tutmak. Hobilere kadar farklı tutmak. Ve bence opseci en sağlam koruma yöntemlerinden biri de karşı tarafa farklı şekilde ara ara sözde opsec açıkları vermek. Sonunda bir yere varmasını sağlamak ama vardığı yer dağın diğer ucu olması. Bu da sağlam tutar. Bunlar benim düşüncelerim. Başka neler önerirsiniz?

teksass

9 Kas 2022
1,433 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Açıkçası eminim herkesin opsec konusunda çok fazla bilgisi vardır ve sağlam tutuyorlardır. Ama girilen forumlar, Telegram ve benzeri uygulamalar bazen IP açığı veriyor. Telegram da log tutuyor. Bundan dolayı ses kaydı konusunda bile opsec oluşturulması taraftarıyım. Bazen bazı forumlara VPN’le giriş yapılmıyor. Türk VPN’le girmek daha sağlam olur. Sesten analiz, yazdığınız saatlere göre yaşınız vb. analiz edilebilir. Bunlara da dikkat etmek lazım. Sohbet arasında küçük açıklar olabilir, yaptığınız ilgilendiğiniz bile alanları gizli tutmakta fayda var. Genelde aktif olduğunuz saatleri bile olabildiğince değiştirip şaşırtmak işi sıkı tutmak. Hobilere kadar farklı tutmak. Ve bence opseci en sağlam koruma yöntemlerinden biri de karşı tarafa farklı şekilde ara ara sözde opsec açıkları vermek. Sonunda bir yere varmasını sağlamak ama vardığı yer dağın diğer ucu olması. Bu da sağlam tutar. Bunlar benim düşüncelerim. Başka neler önerirsiniz?
turk vpn yapıp btk sırket kurup lısans alcak fırma varsa yapsın cezalarını tutuklamasını yasacak kısılersenız devam edın beyler artık ceza evlerınde yer kalmadına korıdorlarda mahkumlar yatıyot gardıyanların ızlemesınlle beraber goreyım log tutulması olur herseyın takıpı yapılır bu sıteler ızlenıyor

Rosameerferd

4 May 2026
8 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
turk vpn yapıp btk sırket kurup lısans alcak fırma varsa yapsın cezalarını tutuklamasını yasacak kısılersenız devam edın beyler artık ceza evlerınde yer kalmadına korıdorlarda mahkumlar yatıyot gardıyanların ızlemesınlle beraber goreyım log tutulması olur herseyın takıpı yapılır bu sıteler ızlenıyor
Cezaevlerinden Allah korusun. Ben beyaz bereliyim, temizlikten devam.

Rosameerferd

4 May 2026
8 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Evet katılıyorum aslında sizi yansıtmayan ufak bilgileri ortaya koyarak karşı tarafı yemleyebilirsiniz örneğin sporla hiç alakanız yok ise lisanslı futbolcu olduğunuzu lanse edebilirsiniz

Fakat benim felsefem her zaman yapıyosan korkma korkuyosan yapma :)

Iyi forumlar
Opsecin yanında karşı tarafın bir şeyler bildiğini düşünmesi ve ileride sana kullanmaya çalışırsa onu uzaktan izlemek daha keyifli olur gibi. Yahut seni bulmaya çalışıyor ama elinde tek bir doğru ipucu yok.

CodesTormer

12 Ara 2024
98 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İllegal işler ile uğraşmamak en faydalısı olucaktır. Siber güvenlik alanında illaki illegal oluyor bir şeyleri öğrenmek için bazen mecbur kalıyorsun yoksa işin etik kısmında bir şey öğrenemiyorsun ama illegal kısım içinde öğrendiklerinizi legalde kullanmak her zaman en iyisidir ne babalar paşalar yakalanmam diyenleri bir gecede aldılar emin olun attığınız her adım döner sizi bulur bunu bilip hareket etmekte fayda vardır.