Roleplay oyunundaki
illegal karakterini gerçek gibi gösteren fotoğraflar oluşturmak için, 3D oyun içi görüntüleri kullanarak yapay zekâ destekli gerçekçi görseller elde edebilirsin. Aşağıda
adım adım ne yapman gerektiğini, hangi araçları kullanabileceğini ve dikkat etmen gereken püf noktalarıyla birlikte açıklıyorum:

Hedef Belirleme
- 3D oyun içi karakter görsellerinden,
- gerçek dünyada çekilmiş gibi (sokakta, arabanın yanında, gece kulübünde vb.)
- yüksek kaliteli, gerçekçiliği yüksek AI görseller üretmek.

1. Hangi araçları kullanmak gerekir?
A) Photo-to-Real AI Görselleştirici Araçlar:
Bu araçlar,
oyun içi render’ı gerçek insan fotoğrafına dönüştürür:
| Araç Adı | Özelliği |
|---|
| Midjourney (V6) | Görüntüleri prompt ile birlikte gerçekçileştirme çok başarılı. Ancak ücretli. Discord üzerinden kullanılıyor. |
| Leonardo.Ai | Görsel yükleyip "image to image" ile gerçekçi sahneler oluşturabilirsin. Bedava deneme hakkı var. |
| Pincel.app | Görseli yükleyip metinle düzenleyebilirsin. Gerçekçi AI düzenlemeler yapılabiliyor. |
| PhotoMaker.ai | Yüz yükleyip gerçekçi modellik pozları çıkartıyor. Yüz uyumu iyi. |
| Bing Image Creator (DALL-E 3) | Oyun içi görüntüyü referans alıp gerçekçileştirme denemesi yapılabilir. |
| Artbreeder | Karakter yaratma ve “gerçekçileştirme” için birebir. Ancak sınırlı özelleştirme sunar. |
2. Nasıl yapılır? (Adım Adım)
A. Karakterinin 3D Fotoğrafını Hazırla
- Oyundan yüksek çözünürlüklü bir ekran görüntüsü al.
- Mümkünse “arka planı sade” bir poz olsun.
- Farklı açılardan (yandan, önden, hareketli) birkaç tane al.
B. Görseli AI aracına yükle ve prompt yaz:
- Araçlara fotoğrafı yükledikten sonra açıklayıcı bir prompt (komut) yazman gerekir.
Örnek prompt:
“Realistic photo of a gangster in leather jacket at night street, moody lighting, shallow depth of field, crime movie style”
- Türkçe kullanımı destekleyen araçlar varsa kullanabilirsin, ama İngilizce daha doğru sonuç verir.
C. Düzenle ve iyileştir
- AI çıktısını aldıktan sonra, gerekirse:
- Photoshop / Remini gibi araçlarla kalite artır.
- Canva veya benzeriyle yazı ekle, poster haline getir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Görselin karakterine sadık olması için prompt’a “short black hair”, “tattoo on neck”, “wearing mask”, “urban ghetto background” gibi detaylar ekle.
- Silah, uyuşturucu gibi içerikler bazı yapay zekâ araçlarında engellenmiş olabilir. “Mafya tarzı”, “retro suç teması” gibi ifadeler kullanmak bazen daha güvenli.
- Çok “oyun gibi” görünen sahnelerde gerçekçilik zayıf olur. Işık, gölge, netlik gibi detaylara önem ver.
Oyun içi karakteri gerçeğe çevirip videoya dökmek isteyenler,
- Kaiber.ai, Pika Labs, Runwayml gibi araçlarla hareketli sahneler oluşturabilirsin.
- Karakterin yürüdüğü, poz verdiği, gece kulübüne girdiği sahneler yapılabilir.
Örnek kombinasyon:
- Oyun ekran görüntüsü →
- Leonardo AI / Midjourney ile gerçekçileştirme →
- Photoshop ile detay rötuş →
- Reels / TikTok düzenleme: Müzik, yazı, filtre ekle.