Hoşgeldin Misafir

Özel İşletim Sistemleri Nedir? Lojistik Tim

scholar

30 Eyl 2019
1,739 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Ben @scholar Lojistik grup adına paylaşılan Özel İşletim Sistemleri Nedir? makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Özel İşletim Sistemleri: Tanım, Özellikleri ve Uygulama Alanları

Özel işletim sistemleri, ticari amaçlarla geliştirilen ve belirli bir şirket veya kuruluş tarafından desteklenen işletim sistemleridir. Bu sistemler, genel amaçlı işletim sistemlerinden farklı olarak, özel donanım ve yazılım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır. Özel işletim sistemleri, genellikle büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı, bulut bilişim, sunucu işletim sistemi ve ana bilgisayar işletim sistemi gibi alanlarda kullanılır.

IBM z/OS

IBM z/OS, ana bilgisayar işletim sistemi olarak kullanılır ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır. z/OS, IBM System z ana bilgisayarlarında çalışır ve yüksek performans, güvenlik ve güvenilirlik sağlar. z/OS, COBOL, PL/I, Assembler ve Java gibi programlama dillerini destekler.

Özellikleri:

• Yüksek performans: z/OS, yüksek performans sağlar ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.
  • Güvenlik: z/OS, yüksek güvenlik sağlar ve veri güvenliği için kullanılır.
  • Güvenilirlik: z/OS, yüksek güvenilirlik sağlar ve kesintisiz çalışmaya izin verir.
  • Özel donanım desteği: z/OS, IBM System z ana bilgisayarlarında çalışır ve özel donanım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır.
Uygulama Alanları:

• Büyük ölçekli veri işleme
  • Veri ambarı
  • Bulut bilişim
  • Ana bilgisayar işletim sistemi
IBM i

IBM i, orta ölçekli işletmeler için geliştirilmiş bir işletim sistemidir ve veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır. IBM i, IBM Power Systems sunucularında çalışır ve yüksek performans, güvenlik ve güvenilirlik sağlar. IBM i, RPG, COBOL, Java ve Python gibi programlama dillerini destekler.

Özellikleri:

• Yüksek performans: IBM i, yüksek performans sağlar ve orta ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.
  • Güvenlik: IBM i, yüksek güvenlik sağlar ve veri güvenliği için kullanılır.
  • Güvenilirlik: IBM i, yüksek güvenilirlik sağlar ve kesintisiz çalışmaya izin verir.
  • Özel donanım desteği: IBM i, IBM Power Systems sunucularında çalışır ve özel donanım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır.
Uygulama Alanları:

• Orta ölçekli veri işleme
  • Veri ambarı
  • Bulut bilişim
  • Sunucu işletim sistemi
Oracle Solaris

Oracle Solaris, Oracle Corporation tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir ve sunucu işletim sistemi olarak kullanılır. Solaris, Unix tabanlı bir işletim sistemidir ve yüksek performans, güvenlik ve güvenilirlik sağlar. Solaris, Oracle veritabanı yönetim sistemi ile birlikte kullanılır ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.

Özellikleri:

• Yüksek performans: Solaris, yüksek performans sağlar ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.
  • Güvenlik: Solaris, yüksek güvenlik sağlar ve veri güvenliği için kullanılır.
  • Güvenilirlik: Solaris, yüksek güvenilirlik sağlar ve kesintisiz çalışmaya izin verir.
  • Özel donanım desteği: Solaris, Oracle veritabanı yönetim sistemi ile birlikte kullanılır ve özel donanım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır.
Uygulama Alanları:

• Veri ambarı
  • Bulut bilişim
  • Sunucu işletim sistemi
HP-UX

HP-UX, Hewlett-Packard tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir ve sunucu işletim sistemi olarak kullanılır. HP-UX, Unix tabanlı bir işletim sistemidir ve yüksek performans, güvenlik ve güvenilirlik sağlar. HP-UX, büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.

Özellikleri:

• Yüksek performans: HP-UX, yüksek performans sağlar ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.
  • Güvenlik: HP-UX, yüksek güvenlik sağlar ve veri güvenliği için kullanılır.
  • Güvenilirlik: HP-UX, yüksek güvenilirlik sağlar ve kesintisiz çalışmaya izin verir.
  • Özel donanım desteği: HP-UX, HP sunucularında çalışır ve özel donanım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır.
Uygulama Alanları:

• Veri ambarı
  • Bulut bilişim
  • Sunucu işletim sistemi
AIX

AIX, IBM tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir ve sunucu işletim sistemi olarak kullanılır. AIX, Unix tabanlı bir işletim sistemidir ve yüksek performans, güvenlik ve güvenilirlik sağlar. AIX, büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.

Özellikleri:

• Yüksek performans: AIX, yüksek performans sağlar ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.
  • Güvenlik: AIX, yüksek güvenlik sağlar ve veri güvenliği için kullanılır.
  • Güvenilirlik: AIX, yüksek güvenilirlik sağlar ve kesintisiz çalışmaya izin verir.
  • Özel donanım desteği: AIX, IBM sunucularında çalışır ve özel donanım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır.
Uygulama Alanları:

• Veri ambarı
  • Bulut bilişim
  • Sunucu işletim sistemi
z/VM

z/VM, IBM tarafından geliştirilmiş bir sanal makine işletim sistemidir ve ana bilgisayar işletim sistemi olarak kullanılır. z/VM, IBM System z ana bilgisayarlarında çalışır ve yüksek performans, güvenlik ve güvenilirlik sağlar. z/VM, birden fazla işletim sistemi çalıştırılmasına izin verir ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.

Özellikleri:

• Yüksek performans: z/VM, yüksek performans sağlar ve büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı ve bulut bilişim gibi alanlarda kullanılır.
  • Güvenlik: z/VM, yüksek güvenlik sağlar ve veri güvenliği için kullanılır.
  • Güvenilirlik: z/VM, yüksek güvenilirlik sağlar ve kesintisiz çalışmaya izin verir.
  • Özel donanım desteği: z/VM, IBM System z ana bilgisayarlarında çalışır ve özel donanım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır.
Uygulama Alanları:

• Veri ambarı
  • Bulut bilişim
  • Ana bilgisayar işletim sistemi
Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.Özel işletim sistemleri, ticari amaçlarla geliştirilen ve belirli bir şirket veya kuruluş tarafından desteklenen işletim sistemleridir. Bu sistemler, genel amaçlı işletim sistemlerinden farklı olarak, özel donanım ve yazılım gereksinimleri karşılamak için tasarlanmıştır. Özel işletim sistemleri, büyük ölçekli veri işleme, veri ambarı, bulut bilişim, sunucu işletim sistemi ve ana bilgisayar işletim sistemi gibi alanlarda kullanılır. Tek Tek Açıkladım. Bu makalede daha fazla bilgi edinmek veya bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmak için yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın!

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png