Selam DOSTLAR,
Zamanında, bir forumda aktif konulara otomatik yorum yapmak için basit bir PHP botu hazırlamıştım. Uzun süredir arşivimde duruyordu. Bugün temizlik yaparken denk geldim, “neden bunu siz değerli üyelerle de paylaşmayayım?” dedim.
Bu bot, belirli aralıklarla (örneğin 25 saniyede bir ama bunu değiştirebilirsiniz.) foruma giriş yaparak aktif konuları kontrol ediyor ve henüz yorum yapılmamış konulara otomatik olarak "Paylaşım için teşekkürler" gibi bir mesaj bırakıyor.

Not: Geçmişte forumlarda Captcha sistemi yoktu login olayı kolay oluyordu şimdi yeni forumlarda Captcha sistemi var bu durum aşılabilecek bir kaç yöntem var iler ki konularda bu durum ile ilgili yeni bir konu açacağım takipte kalın : )
Zamanında, bir forumda aktif konulara otomatik yorum yapmak için basit bir PHP botu hazırlamıştım. Uzun süredir arşivimde duruyordu. Bugün temizlik yaparken denk geldim, “neden bunu siz değerli üyelerle de paylaşmayayım?” dedim.
Bu bot, belirli aralıklarla (örneğin 25 saniyede bir ama bunu değiştirebilirsiniz.) foruma giriş yaparak aktif konuları kontrol ediyor ve henüz yorum yapılmamış konulara otomatik olarak "Paylaşım için teşekkürler" gibi bir mesaj bırakıyor.
Özellikler:
Kullanıcı adı ve şifre ile otomatik giriş
Aktif konuları çekip daha önce yorum yapılanları atlama
Yorum gönderme (varsayılan mesaj: “Paylaşım için teşekkürler”)
Test modu: İstersen yorum atmadan sadece simülasyon yapabiliyor
Durdur/Devam etme özelliği: Aynı klasöre stop.txt dosyası koyduğunda bot kendini durduruyor, sildiğinde çalışmaya devam ediyor
Daha önce yorum yaptığı konuları hatırlıyor (log dosyasına kaydeder)
Gerekli Olanlar:
- PHP kurulu bir sistem
- Basit bir terminal ortamı
- Forum hesabı bilgileri (botu çalıştırmadan önce forum_bot.php içindeki kullanıcı adı ve şifreyi doldurmayı unutmayın)
Dosyayı Buradan İndirebilirsiniz:
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
Kurulum & Kullanım:
- ZIP dosyasını indirin ve klasöre çıkartın.
- forum_bot.php dosyasını açın, kullanıcı adı ve şifre kısmını doldurun.
- Terminalden şu şekilde başlatın:
Kod:php forum_botu.php - Duraklatmak isterseniz aynı klasöre stop.txt adında boş bir dosya oluşturun.
- Devam ettirmek için stop.txt dosyasını silin.
- testMode özelliği ile yorum atmadan deneme yapılabilir ($testMode = true yapman yeterli).
Not: Geçmişte forumlarda Captcha sistemi yoktu login olayı kolay oluyordu şimdi yeni forumlarda Captcha sistemi var bu durum aşılabilecek bir kaç yöntem var iler ki konularda bu durum ile ilgili yeni bir konu açacağım takipte kalın : )
Son düzenleme: