Hoşgeldin Misafir

Plesk Panel Php Script Kurulum Hakkında (YARDIM)

TeknOnur

TeknOnur

Bütün bu olanlara dayanamam ama hazırım...
Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Konu yanlış yere açıldıysa taşınabilir.

Bir sorum olucaktı. Plesk panel üzerinden veri tabanı oluşturdum. XXX Php scripti için sql dosyasını da aktardım ama site doğru düzgün çalışmıyor.
Normalde cpanele atınca veri tabanı ayarlarını yapınca direk çalışıyor. Aynı işlemleri bunda da yaptım. PHP Versiyon değişikliği de yapıyorum.
7.4 ve 5.6 da çalışıyor ama veritabanından verileri tam çekemediği için site bozuk açılıyor. Yönetim paneli linkine girdiğimde 404 hatası veriyor.
Veritabanında ayarlar tablosunda site adresini de değiştirdim. admin paneline de hiç girmiyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?

Daha önce plesk de hiç çalışmadım. PHP odaklı olduğum için cpanel kullandım. Bilgi verebilirseniz çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkür ederim.

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Logs sekmesinden incele hata loglarını
Cpanelde sql imler ediyoruz ayarlar tablosunda site farklı oluyor ya. Siteye girince resimleri çekmiyor sadece yazıları çekiyor. Ayarlar kısmında kendi linkini yazınca aşılıyor ya site o durum işte. Logs sekmesine nerden ulaşabilirim?

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
cpanel - pleks panel farketmez scriptte sorun yokya çalışır sorunuz büyük ihtimal kullanmakta olduğunuz scripten kaynaklıdır yada tanımlamalar ile ilgili
aynı scripti farklı bi host domainden kullanıyorum, aktif olarak çalışan bi script. Tanımlamalar ile ilgili dediğiniz hattcess dosyası mı?

stalker

7 Nis 2020
678 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba! İyi günler dilerim.

Plesk panel üzerinden veritabanı oluşturduktan sonra XXX Php scriptini yüklediniz, ancak site düzgün çalışmıyor ve yönetim paneline erişim sorunu yaşıyorsunuz. Bu gibi durumlarda aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:

1. Dosya ve Klasör İzinlerini Kontrol Edin: XXX Php scriptinin yüklendiği dosya ve klasörlerin doğru izinlere sahip olduğundan emin olun. Dosya izinleri genellikle 644 veya 755 olarak ayarlanırken, klasör izinleri genellikle 755 olarak ayarlanır. Dosya ve klasör izinlerini kontrol etmek ve gerekirse düzenlemek için FTP veya dosya yöneticisi kullanabilirsiniz.
  2. Bağlantı Ayarlarını Kontrol Edin: XXX Php scripti için veritabanı bağlantı ayarlarınızı kontrol edin. Plesk panel üzerinden oluşturduğunuz veritabanı bilgilerinin, XXX Php scriptinin doğru bir şekilde bağlantı kurabilmesi için kullanıldığından emin olun. Veritabanı sunucusu, veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerin doğru olduğundan emin olun.
  3. Hata Günlüklerini Kontrol Edin: Plesk panel veya XXX Php scripti için oluşturulan hata günlüklerini kontrol edin. Hata günlükleri, sorunun kökenini belirlemek için size önemli ipuçları verebilir. Plesk panel üzerinden hata günlüklerine erişebilir veya XXX Php scriptinin kurulu olduğu dizindeki günlük dosyalarını kontrol edebilirsiniz.
  4. Veritabanı Düzenlemelerini Kontrol Edin: Veritabanında yaptığınız düzenlemelerin doğru yapıldığından emin olun. Ayarlar tablosunda yapılan değişikliklerin tam ve doğru bir şekilde uygulandığından emin olun. Ayrıca, veritabanı yapılandırmasının ve tablo yapılarının XXX Php scriptiyle uyumlu olduğunu doğrulayın.
  5. Yardım Alın: Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorunu çözemiyorsanız, XXX Php scriptinin destek veya forum sayfasına başvurun. Scriptin geliştiricileri veya diğer kullanıcılar, sorunun çözümü konusunda size daha fazla yardımcı olabilirler. Sorunu açıklıkla ifade ederek ve kullandığınız ortamın ayrıntılarını paylaşarak daha iyi bir destek alabilirsiniz.
Unutmayın ki her PHP scripti farklı olabilir ve sorununuzun çözümü scriptin özel gereksinimlerine bağlı olabilir. Yukarıdaki adımlar genel bir rehberlik sağlamaktadır, ancak scriptin belgelerini ve destek kaynaklarını kullanarak spesifik talimatları takip etmek en iyisidir.

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba! İyi günler dilerim.

Plesk panel üzerinden veritabanı oluşturduktan sonra XXX Php scriptini yüklediniz, ancak site düzgün çalışmıyor ve yönetim paneline erişim sorunu yaşıyorsunuz. Bu gibi durumlarda aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:

1. Dosya ve Klasör İzinlerini Kontrol Edin: XXX Php scriptinin yüklendiği dosya ve klasörlerin doğru izinlere sahip olduğundan emin olun. Dosya izinleri genellikle 644 veya 755 olarak ayarlanırken, klasör izinleri genellikle 755 olarak ayarlanır. Dosya ve klasör izinlerini kontrol etmek ve gerekirse düzenlemek için FTP veya dosya yöneticisi kullanabilirsiniz.
  2. Bağlantı Ayarlarını Kontrol Edin: XXX Php scripti için veritabanı bağlantı ayarlarınızı kontrol edin. Plesk panel üzerinden oluşturduğunuz veritabanı bilgilerinin, XXX Php scriptinin doğru bir şekilde bağlantı kurabilmesi için kullanıldığından emin olun. Veritabanı sunucusu, veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerin doğru olduğundan emin olun.
  3. Hata Günlüklerini Kontrol Edin: Plesk panel veya XXX Php scripti için oluşturulan hata günlüklerini kontrol edin. Hata günlükleri, sorunun kökenini belirlemek için size önemli ipuçları verebilir. Plesk panel üzerinden hata günlüklerine erişebilir veya XXX Php scriptinin kurulu olduğu dizindeki günlük dosyalarını kontrol edebilirsiniz.
  4. Veritabanı Düzenlemelerini Kontrol Edin: Veritabanında yaptığınız düzenlemelerin doğru yapıldığından emin olun. Ayarlar tablosunda yapılan değişikliklerin tam ve doğru bir şekilde uygulandığından emin olun. Ayrıca, veritabanı yapılandırmasının ve tablo yapılarının XXX Php scriptiyle uyumlu olduğunu doğrulayın.
  5. Yardım Alın: Eğer yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorunu çözemiyorsanız, XXX Php scriptinin destek veya forum sayfasına başvurun. Scriptin geliştiricileri veya diğer kullanıcılar, sorunun çözümü konusunda size daha fazla yardımcı olabilirler. Sorunu açıklıkla ifade ederek ve kullandığınız ortamın ayrıntılarını paylaşarak daha iyi bir destek alabilirsiniz.
Unutmayın ki her PHP scripti farklı olabilir ve sorununuzun çözümü scriptin özel gereksinimlerine bağlı olabilir. Yukarıdaki adımlar genel bir rehberlik sağlamaktadır, ancak scriptin belgelerini ve destek kaynaklarını kullanarak spesifik talimatları takip etmek en iyisidir.
hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Kullandığım script de herhangi bir sorun yok. Farklı hostingimde aktif olarak kullanıyorum. aynı dosyalar aynı sql ile plesk panele aktardığımda yaşıyorum bu sorunu. Şimdi bi scirpt daha denedim. bunda veritabanı sıkıntısı yok. Site çalışıyor fakat siteadi.com/panel şeklinde girdiğimde 404 - Dosya veya dizin bulunamadı. hatası alıyorum. dosya dizinde olmasına rağmen bu hatayı veriyor. Doysa adını admin yaptım siteadi.com/admin şeklinde yine aynı sorun.

TeknOnur

TeknOnur

Null
1 Ara 2017
1,078 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Script de htacces dosyasi kullanılıyor. windows karsiligi olan web.config dosyasini duzenlemek gerekiyormuş. Admin paneline o yüzden girmiyormuş dosya dizini bulamadı diye hata veriyordu. Htaccess yerine Web.config nasıl yapabilirim?