Hoşgeldin Misafir

POCO X8 Pro Tanıtım Tarihi Belli Oldu

ZahirCoder

ZahirCoder

Moderator
Moderator
25 Ağu 2017
5,212 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Xiaomi, ürün çeşitliliğini büyütme hedefi doğrultusunda yeni modeller üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Çinli teknoloji devi, bu kapsamda bir süredir POCO X8 Pro serisi için hazırlık yapıyor. Son ortaya çıkan raporlar, merakla beklenen seriye dair önemli bilgiler sunuyor.

rmno2lg.jpg

POCO X8 Pro ne zaman tanıtılacak?​

POCO X8 Pro, Aralık 2025’te Güney Kore’nin RRA sertifikasyon platformunda görüntülendi. 2511FPC34G model numarasıyla listelenen cihazın üreticisi Xiaomi Communications Co., Ltd. olarak kayıt altına alındı. Sertifika detaylarında telefonun SAR değeri 0.863 / 1.6 W/kg olarak yer alması, cihazın lansmana bir adım daha yaklaştığını gösteriyor.

Henüz resmi bir tanıtım tarihi açıklanmasa da, güvenilir kaynaklara göre POCO X8 Pro serisinin mart ayında tanıtılması bekleniyor.

POCO X8 Pro beklenen özellikleri​

Sızıntılara göre POCO X8 Pro, 6,59 inç büyüklüğünde OLED bir ekran ile gelecek. 1.5K çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunacak panel, özellikle akıcı bir kullanıcı deneyimi vaadediyor.

6qxmuj7.jpg

Cihazın kalbinde MediaTek Dimensity 8500 yonga setinin yer alacağı belirtiliyor. Performans tarafında ise LPDDR5X RAM ve UFS 4.1 depolama teknolojisi sayesinde hem hız hem de verimlilik artacak. Modelin 12 GB RAM ve 512 GB depolama seçenekleriyle satışa çıkabileceği de gelen bilgiler arasında.

Kamera ve batarya detayları​

POCO X8 Pro’nun kamera tarafında, 20 megapiksel ön kamera bulunacak. Arka bölümde ise OIS destekli 50 megapiksel ana kamera ve 8 megapiksel ultra geniş açılı lens yer alacak.

Batarya cephesinde cihazın 90W hızlı şarj desteği sunması bekleniyor. Bu sayede kısa sürede yüksek doluluk oranlarına ulaşmak mümkün olacak.

Redmi Turbo 5 ile bağlantısı​

Yeni POCO modelinin, Redmi Turbo 5’in yeniden markalanmış bir versiyonu olabileceği konuşuluyor. Ancak iki cihaz arasında bazı donanımsal farklar bulunacak. Örneğin Redmi Turbo 5’te 7.560 mAh batarya yer alırken, POCO X8 Pro’nun yaklaşık 6.500 mAh kapasiteli bir batarya ile gelmesi bekleniyor.