Hoşgeldin Misafir

Polis Siber Suçluları Nasıl Buluyor? İşte Cevabı!

ScooteR

Cyprus
12 Haz 2024
1,008 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ek : hocam okudum ama bilginiz %50 / 50 benim gözümde hiçbir yurt dışı firması vpn vb. bilgi vermemektedir.

En basiti türkiyede çevremizde onca kişilerin kartı patlatılıp yurt dışından alışveriş yapıldı bu durumda bile hiçbirşey yapamıyorsunuz ve 5-6 mahkeme kağıdına tanık oldum aynen şu yazıyordu.

Yurt dışındaki xxxx firmalardan yapılan alışverişler T.C yükümlülüğünde olmadığından ve herhangi bir bilgi akışı sağlanamadığından takipsizliğine karar verilmiştir gibi çok mahkeme kağıdı gördüm kaldıkı bu kadar ciddi konuda birşey yapamayan
polisler vpn 'den adam bulucak sadece hurafe BOŞ internet diye birşey duydunuzmu bilmem ama şuan türkiyede bu işleri yapan BOŞ internet yani tr bazlı altyapıları kullanmıyor zaten bu yüzden istediği kadar IP araştırması yapılsın sonuç koca bir sıfır.

Bu sizin anlattığınızı amatörler yapar sadece. İyi forumlar

ilkercem

14 Ara 2017
255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sallamasyon bir bilgi mantık olarak evet öyledir ve bunun asıl böyle olmadığını söyleyebilirim. örneğin vpn firmasına gidip soracakmış? milyonlarca vpn uygulama var hangi birine soracak ve hangi biri cevaplayacakki? Ayrıca vpn firmalarının bir çoğu anlaşma olmayan ülkelere bilgi sızdırması söz konusu bile değil. Kaldıki işin içinde cinayet yada terör faaliyeti olmadığı sürece polis bu kadar detaya girmez nokta