Hoşgeldin Misafir

Raspberry Pi Zero W Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Kendi Geliştirdiğim Modül Hakkında Bilgi

ETİPSED

31 Mar 2024
103 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
#Raspberry Pi Zero W Nedir ?

- Raspberry Pi Zero W, Raspberry Pi Foundation tarafından geliştirilen bir mikro bilgisayardır. "W" eklemesi, cihazın Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerini işaret eder. Bu, düşük maliyetli ancak oldukça işlevsel bir cihazdır ve genellikle IoT projeleri, robotik ve diğer elektronik projeler için kullanılır.

#Raspberry Pi Zero W Nasıl Kullanılır?

1. İşletim Sistemi Kurulumu: Raspberry Pi Zero W'yi kullanmaya başlamadan önce bir işletim sistemi yüklemeniz gerekir. Önerilen işletim sistemi genellikle Raspberry Pi için özelleştirilmiş bir sürüm olan Raspbian'dir.
  2. Bağlantılar: Raspberry Pi Zero W'yi bir güç kaynağına (genellikle bir USB güç adaptörü), bir monitöre (HDMI portu aracılığıyla), bir klavye ve bir fareye bağlayın.
  3. İlk Başlangıç: Güç verildiğinde Raspberry Pi başlayacak ve işletim sistemi yükleyecektir. İlk kurulum adımlarını takip edin (örneğin, dil seçimi, Wi-Fi ağı bağlantısı vb.).
  4. Kullanım: Raspberry Pi Zero W'yi kullanmak için terminale veya grafik arayüze erişebilirsiniz. Terminal aracılığıyla komutlar girerek Raspberry Pi'nin işlevselliğini keşfedebilirsiniz. Grafik arayüzü kullanarak ise fare ve klavye ile Raspberry Pi'yi daha kolay yönetebilirsiniz.
  5. Projeler ve Uygulamalar: Raspberry Pi Zero W, çeşitli projelerde kullanılabilir. Örneğin, IoT projeleri, web sunucuları, medya merkezi gibi. İlgilendiğiniz bir alanda bir projeye başlamak için çevrimiçi kaynaklardan ve topluluk forumlarından faydalanabilirsiniz.
#Raspberry Pi Zero W Kod Dilleri Nelerdir ?

- En yaygın kullanılan diller arasında Python, C/C++, Java, JavaScript (Node.js), Ruby ve Go bulunmaktadır.

(En çok tercih edilen dil "Python" dilidir.

#Raspberry Pi Zero W Hack Dünyasında Ne İşe Yarar ?

- Yasal Kullanımı :

1. Penetrasyon Testleri: Güvenlik testlerinde kullanılabilirler. Bir ağın güvenlik açıklarını tespit etmek ve gidermek için kullanılabilirler.
  2. Ağ İzleme ve Analiz: Ağ trafiğini izlemek ve analiz etmek için kullanılabilirler. Bu, ağdaki zayıf noktaları ve potansiyel tehditleri belirlemek için önemlidir.
  3. Geliştirme ve Öğrenme: Hackerler, becerilerini geliştirmek ve yeni teknolojileri öğrenmek için bu tür cihazları kullanabilirler. Raspberry Pi gibi küçük cihazlar, kodlama ve bilgisayar ağları hakkında pratik yapmak için idealdir.
  4. Güvenlik Araçları Geliştirme: Kendi güvenlik araçlarını oluşturabilirler. Bu, özel ihtiyaçlara uygun güvenlik çözümleri geliştirmek için kullanılabilir.
- Yasal Olmayan Kullanımı :

1. Saldırı Araçları Geliştirme: Zararlı yazılımların ve saldırı araçlarının geliştirilmesi ve dağıtılması için kullanılabilirler. Bu, bilgisayar korsanlarının hedef sistemlere sızmasına ve veri hırsızlığı yapmasına olanak tanır.
  2. Botnet Kontrolü: Botnet adı verilen kötü niyetli ağlar oluşturmak için kullanılabilirler. Bu, bilgisayarları kötü amaçlı faaliyetler için kontrol etmek ve kullanmak için kullanılır.
  3. Kişisel Bilgi Sızdırma: Kötü niyetli kişiler, Raspberry Pi gibi cihazları kullanarak kullanıcıların kişisel bilgilerini çalabilirler. Bu bilgiler genellikle kimlik avı (phishing) veya diğer yöntemlerle ele geçirilir.
  4. DDoS Saldırıları: Dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları, Raspberry Pi Zero W gibi cihazları kullanarak ağ üzerindeki hizmetlere aşırı yüklenmesini sağlayabilirler, bu da hedef hizmetlerin kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.
#Kendi geliştirdiğim Modül Hakkında

- Tor ağını aktif bir şekilde çalıştıran ben istemediğim sürece kapanmayan, bilgisayarın açılır açılmaz ip değişikliğine başlayan bir nevi dongle yapıp geliştirmeyede devam ediyorum.

#Raspberry Pi Zero W Videolu Anlatım

NOT: Arkadaşlar bu modül ile hack aletlerinin hemen hemen hepsini istediğiniz gibi tasarlayıp kendi işleyişinize göre kullanabilirsiniz piyasa çok pahalı olan bütün hack aletlerini daha ucuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Zt-OVJcYguC.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi: