RAW fotoğrafın diskin veya dosyanın ''HAM'' halidir mesela harddiskimizin Benzin olduğunu varsayarsak RAW ise ham petroldür RAW formatını çözmek için Driver ve bunun gibi yazılımlar gerekir--
--
Peki Driver nasıl yüklenir dersiniz.--
Aslında Harddiskin içindeki yazılımı pek driver olarak adlandırmak doğru değil fakat daha kolay olsun diye driver tabirini kullanıyorum--
Bu ''driver'' harddiskimizde ayrı bir bölüm veya ayrı bir bölümde saklanır !--
Diski her formatladığımızda o yazılım harddiskimize yüklenir.--
Mesela - FAT32,NTFS,exFat,Ext4(Daha Çok Linux Sistemlerde kullanılır)Ext3 ve benzeri harddisk biçimleri--
Aslında Üstteki dosya biçimlerine ben kaba olarak ''driver'' ve ''yazılım'' dedim --
RAW Formatından nasıl kurtulunur ?
Çok gıcık bir formatdır fakat bir okadarda çok kullanılan formatlardandır
Eski fotoğraf makinelerinde fotoğraf önce RAW biçimine getirilirmiş sonra ise fotoğraf biçimine sokulur
Daha gün başıma gelen bir olayı anlatayım size
Gittim bilgisayarcıdan 500GB bir harddisk aldım bu harddisk RAW biçimindeydi ve bunu onarmak için internette ''HİÇBİR'' makale bulamadım
Haydi TheXEnd İşbaşına
Ben bu harddiski biçimden biçime soktum vurdum vurdum saldırdım sonra BİNGO !!
ÇÖZÜMÜ BULMUŞTUM !!

Önce
Başlat - Çalıştır - diskmgmt.msc

Diski RAW olan diskimizin üzerine sağ tıklayıp diski NTFS olarak biçimlendiriyoruz
Sonra disk ''Bilgisayarım'' hedefine gelecek ama ister 100 defa NTFS biçimlendirin yine düzelmez
1. Sağ Tıklayıp FAT32 formatına formatlıyorsunuz sonra yarıda kesip iptala tıklıyorsunuz diskiniz hala öyle durumda
2. İkinci kere FAT 32 formatına formatlıyorsunuz ve işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz !!
Evet İşlem Tamam Diskimiz gözükdü !!
Aman Allahım oda ne ??
Diskimiz 8 GB birşey gözüküyor ?!?!?!?
Bunada çözüm buldum Diski yeniden NTFS formatına formatlıyorsunuz
Az önce 16 GB USB RAW formatına dönüştü onuda bu taktikle düzeltdim
!!--
--Peki Driver nasıl yüklenir dersiniz.--
Aslında Harddiskin içindeki yazılımı pek driver olarak adlandırmak doğru değil fakat daha kolay olsun diye driver tabirini kullanıyorum--
Bu ''driver'' harddiskimizde ayrı bir bölüm veya ayrı bir bölümde saklanır !--
Diski her formatladığımızda o yazılım harddiskimize yüklenir.--
Mesela - FAT32,NTFS,exFat,Ext4(Daha Çok Linux Sistemlerde kullanılır)Ext3 ve benzeri harddisk biçimleri--
Aslında Üstteki dosya biçimlerine ben kaba olarak ''driver'' ve ''yazılım'' dedim --
RAW Formatından nasıl kurtulunur ?
Çok gıcık bir formatdır fakat bir okadarda çok kullanılan formatlardandır
Eski fotoğraf makinelerinde fotoğraf önce RAW biçimine getirilirmiş sonra ise fotoğraf biçimine sokulur
Daha gün başıma gelen bir olayı anlatayım size
Gittim bilgisayarcıdan 500GB bir harddisk aldım bu harddisk RAW biçimindeydi ve bunu onarmak için internette ''HİÇBİR'' makale bulamadım
Haydi TheXEnd İşbaşına
Ben bu harddiski biçimden biçime soktum vurdum vurdum saldırdım sonra BİNGO !!
ÇÖZÜMÜ BULMUŞTUM !!

Önce
Başlat - Çalıştır - diskmgmt.msc

Diski RAW olan diskimizin üzerine sağ tıklayıp diski NTFS olarak biçimlendiriyoruz
Sonra disk ''Bilgisayarım'' hedefine gelecek ama ister 100 defa NTFS biçimlendirin yine düzelmez
1. Sağ Tıklayıp FAT32 formatına formatlıyorsunuz sonra yarıda kesip iptala tıklıyorsunuz diskiniz hala öyle durumda
2. İkinci kere FAT 32 formatına formatlıyorsunuz ve işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz !!
Evet İşlem Tamam Diskimiz gözükdü !!
Aman Allahım oda ne ??
Diskimiz 8 GB birşey gözüküyor ?!?!?!?
Bunada çözüm buldum Diski yeniden NTFS formatına formatlıyorsunuz
Az önce 16 GB USB RAW formatına dönüştü onuda bu taktikle düzeltdim
!!--