Hoşgeldin Misafir

RustScan nedir?

Marxuw

30 Ağu 2024
45 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Helllooo guys naber bugün sizlere RustScan toolunu anlatcam öncellikle isminden başlıyalım RustScan Rust programlama dili ile yazılmıs hızlı bir Port tarama Tooludur

Port un ne olduğunu merak ediyorsanız Bu Konumu İnceliyebilirsiniz

Portun ve Rustscan in ne olduğunu anladığımıza göre şimdi komutlarına gelelim
(Bide Rustscan komutları NMap den biraz farklı gelcem birazdan orayada)

rustscan --help - yardım menüsü çalısıyor

rustscan ip - Direkt hızlı basit tarama için

rustscan ip -r 1-65535 - Port aralığı belirleme(1 den 65535 e kadar tarıyor)

Normalde NMap te nmap -sS şeklinde ip şeklindeyken rustscan de rustscan ip sonra komutlar şeklinde çalısıyor

rustscan ip -b 500 - Zaman aralığı veriyorsunuz aynı anda kaç portun tarancağı ile ilgili

rustscan ip -- -A -sV - Rustscan NMaple entegre olabiliyor bu sayede NMap in -A( tüm detaylar) ve -sV (servis versiyon tespiti) kullanılabilir

rustscan ip -a - Tüm açık portları listeler

rustscan ip -q - Yalnızca açık olan portları göstermeyi şağlıyor

rustscan ip --proxy http://proxy-adresi: port - Bir Proxy üzerinden tarama yapıyorsunuz işte
(bu arada proxyadresi linki ile portun arasında boşluk olmuycak : olcak ben emojiye dönüşüyor diye bıraktım)

rustscan ip -oN turkhacks.txt - Tarama sonucunu bir txt e kaydeder

Bugünlük benden bu kadar eklememi istediğiniz bişey varsa discord:marxuw iyi günler efenim :)

NdwhiteCat

Mersin
24 Ağu 2024
114 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Helllooo guys naber bugün sizlere RustScan toolunu anlatcam öncellikle isminden başlıyalım RustScan Rust programlama dili ile yazılmıs hızlı bir Port tarama Tooludur

Port un ne olduğunu merak ediyorsanız Bu Konumu İnceliyebilirsiniz

Portun ve Rustscan in ne olduğunu anladığımıza göre şimdi komutlarına gelelim
(Bide Rustscan komutları NMap den biraz farklı gelcem birazdan orayada)

rustscan --help - yardım menüsü çalısıyor

rustscan ip - Direkt hızlı basit tarama için

rustscan ip -r 1-65535 - Port aralığı belirleme(1 den 65535 e kadar tarıyor)

Normalde NMap te nmap -sS şeklinde ip şeklindeyken rustscan de rustscan ip sonra komutlar şeklinde çalısıyor

rustscan ip -b 500 - Zaman aralığı veriyorsunuz aynı anda kaç portun tarancağı ile ilgili

rustscan ip -- -A -sV - Rustscan NMaple entegre olabiliyor bu sayede NMap in -A( tüm detaylar) ve -sV (servis versiyon tespiti) kullanılabilir

rustscan ip -a - Tüm açık portları listeler

rustscan ip -q - Yalnızca açık olan portları göstermeyi şağlıyor

rustscan ip --proxy http://proxy-adresi: port - Bir Proxy üzerinden tarama yapıyorsunuz işte
(bu arada proxyadresi linki ile portun arasında boşluk olmuycak : olcak ben emojiye dönüşüyor diye bıraktım)

rustscan ip -oN turkhacks.txt - Tarama sonucunu bir txt e kaydeder

Bugünlük benden bu kadar eklememi istediğiniz bişey varsa discord:marxuw iyi günler efenim :)
teşekkürler