Helllooo guys naber bugün sizlere RustScan toolunu anlatcam öncellikle isminden başlıyalım RustScan Rust programlama dili ile yazılmıs hızlı bir Port tarama Tooludur
Port un ne olduğunu merak ediyorsanız Bu Konumu İnceliyebilirsiniz
Portun ve Rustscan in ne olduğunu anladığımıza göre şimdi komutlarına gelelim
(Bide Rustscan komutları NMap den biraz farklı gelcem birazdan orayada)
rustscan --help - yardım menüsü çalısıyor
rustscan ip - Direkt hızlı basit tarama için
rustscan ip -r 1-65535 - Port aralığı belirleme(1 den 65535 e kadar tarıyor)
Normalde NMap te nmap -sS şeklinde ip şeklindeyken rustscan de rustscan ip sonra komutlar şeklinde çalısıyor
rustscan ip -b 500 - Zaman aralığı veriyorsunuz aynı anda kaç portun tarancağı ile ilgili
rustscan ip -- -A -sV - Rustscan NMaple entegre olabiliyor bu sayede NMap in -A( tüm detaylar) ve -sV (servis versiyon tespiti) kullanılabilir
rustscan ip -a - Tüm açık portları listeler
rustscan ip -q - Yalnızca açık olan portları göstermeyi şağlıyor
rustscan ip --proxy http://proxy-adresi: port - Bir Proxy üzerinden tarama yapıyorsunuz işte
(bu arada proxyadresi linki ile portun arasında boşluk olmuycak : olcak ben emojiye dönüşüyor diye bıraktım)
rustscan ip -oN turkhacks.txt - Tarama sonucunu bir txt e kaydeder
Bugünlük benden bu kadar eklememi istediğiniz bişey varsa discord:marxuw iyi günler efenim
Port un ne olduğunu merak ediyorsanız Bu Konumu İnceliyebilirsiniz
Portun ve Rustscan in ne olduğunu anladığımıza göre şimdi komutlarına gelelim
(Bide Rustscan komutları NMap den biraz farklı gelcem birazdan orayada)
rustscan --help - yardım menüsü çalısıyor
rustscan ip - Direkt hızlı basit tarama için
rustscan ip -r 1-65535 - Port aralığı belirleme(1 den 65535 e kadar tarıyor)
Normalde NMap te nmap -sS şeklinde ip şeklindeyken rustscan de rustscan ip sonra komutlar şeklinde çalısıyor
rustscan ip -b 500 - Zaman aralığı veriyorsunuz aynı anda kaç portun tarancağı ile ilgili
rustscan ip -- -A -sV - Rustscan NMaple entegre olabiliyor bu sayede NMap in -A( tüm detaylar) ve -sV (servis versiyon tespiti) kullanılabilir
rustscan ip -a - Tüm açık portları listeler
rustscan ip -q - Yalnızca açık olan portları göstermeyi şağlıyor
rustscan ip --proxy http://proxy-adresi: port - Bir Proxy üzerinden tarama yapıyorsunuz işte
(bu arada proxyadresi linki ile portun arasında boşluk olmuycak : olcak ben emojiye dönüşüyor diye bıraktım)
rustscan ip -oN turkhacks.txt - Tarama sonucunu bir txt e kaydeder
Bugünlük benden bu kadar eklememi istediğiniz bişey varsa discord:marxuw iyi günler efenim