Hoşgeldin Misafir

RX 5700 XT oyunlarda donma ve kapanma oluyor

hy123

7 Ara 2018
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba dostlar, Sapphire RX5700 XT ekran kartı sahibiyim oyunlarda hata alıyorum.
technopat'da açtığım ve halen çözüm bulamadığım konuyu birde buraya açıyorum

Örneğin;
Rust: Servera girdikten 10 saniye sonra donuyor ekrana 1 defa daha basınca dondu kapatın veya bekleyin vb diyor.
TFT: Ekran kartı çıkarıldı AMD crash alıyorum.
Valorant: ekran kartı çöktü hatası alıroum
Dying Light Enhanced Edition: 10 dk oynadım yine dondu

Parçaları stres testine soktum bir sıkıntı göremedim alta FurMark testini bırakıyorum.

sistemim;
AMD Ryzen 5 5500.
Sapphire RX 5700 XT.
XPG 16 GB 3200 MHz RAM
Asus TUF Gaming A520M Plus
500GB M.2 SSD.
MSI MAG A600dn 600W PSU 80+
Sürücü versiyon: 24.4.1

1715192413507.png

FurMark ayarlarım:

1715192449834.png

amd ayarlarım
1715199530443.png

cpu z test

hy123

7 Ara 2018
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
en son amd ye yazdım şöyle birşey gönderdi memtest dxdiag scannow ve msinfo dosyalarını istedi yaptım yolladım (memtest 3 saat sürdü nerdeyse) cevap bekliyorum şimdi ,bununla karşılaşmış olan varmı yada çözümünü bilen ?

maheks

maheks

Biz yakarsak söndüremezler
Berlin
8 Eki 2022
1,888 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
en son amd ye yazdım şöyle birşey gönderdi memtest dxdiag scannow ve msinfo dosyalarını istedi yaptım yolladım (memtest 3 saat sürdü nerdeyse) cevap bekliyorum şimdi ,bununla karşılaşmış olan varmı yada çözümünü bilen ?
yazdıklarını uyguladınız mı

maheks

maheks

Berlin
8 Eki 2022
1,888 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
şöyle söyleyeyim hocam aldığımda 350w psu vardı çok birşey yapamadım şimdi 600w taktım devam ediyor böyle testlerde hiçbir sıkıntı çıkmıyor ama oyunlarda saçmalıyor
yani bu kart senin eline geçtiğinden beri hiç oyun oynayamadın doğru mudur?

arkada herşey kapalıyken gorev yoneticisindeki gpu kısmını ss atar mısın

maheks

maheks

Berlin
8 Eki 2022
1,888 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
sıradışı'da bir kullanım yok. kartın arızalı yüksek ihtimalle aldığın kişi ile iletişime geç. yazılımsal bir sorunu olsa bios güncelleyip format atıp tüm driverlarını sıfırdan kurduğunda düzelmesi lazımdı zaten. kartın kendinde sorun var

hy123

7 Ara 2018
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
sıradışı'da bir kullanım yok. kartın arızalı yüksek ihtimalle aldığın kişi ile iletişime geç. yazılımsal bir sorunu olsa bios güncelleyip format atıp tüm driverlarını sıfırdan kurduğunda düzelmesi lazımdı zaten. kartın kendinde sorun var
dolandırıldık büyük ihtimalle o zaman kartın sahibi ilanlarını kaldırmış numarası flnda yok e.kartı değiştireceğim yakında inş başka sorunu yoktur kasanın

KlasPlas

İstanbul
11 Eki 2023
2,550 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Genelde Gamig bilgisayarda her zaman intel ve nvidia tercih etmiştim. Hiç bir sorun yaşamadım bu tercihden :)

Sene 2017 yılında vatan bilgisayar iş başvurusunda bulunmuştum , orada ik olan şahis bile inatla intel dediğim için işe almamıştı :D iyi ki almamış işe :D

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ekran kartında overclock yapılmış büyük ihtimalle ve mining çıkmasıdır. Aldığın hatalar GPU işlemcisinin bellek ara dökümüne write edememesi ile alakalı. Bulunduğun ilde sağlam BGA makinesine sahip bir yer var ise GPU işlemci yollarını revize ettirebilirsin ama maliyetini iyice araştır ekran kartının yarı fiyatına yaklaşmayacaksa yaptır yoksa hiç bulaşma geçmiş olsun bir daha aynı sorunu ve mağduriyeti yaşamamanız dileğiyle.

astralglikos

21 Ara 2017
1,316 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
nvm2 ssd kart değiş yazma okuma sınırı bitmiştir belkide hasar görmüştür eğer değiştirdikten sonrada hala hata alıyorsan ekran kartını çıkar anakart grafiği ile cs 1.6 oyna sorun olmuyorsa ekran kart gitmiştir artık ama önce nvm2 ssd diskini değiştir

hy123

7 Ara 2018
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ekran kartında overclock yapılmış büyük ihtimalle ve mining çıkmasıdır. Aldığın hatalar GPU işlemcisinin bellek ara dökümüne write edememesi ile alakalı. Bulunduğun ilde sağlam BGA makinesine sahip bir yer var ise GPU işlemci yollarını revize ettirebilirsin ama maliyetini iyice araştır ekran kartının yarı fiyatına yaklaşmayacaksa yaptır yoksa hiç bulaşma geçmiş olsun bir daha aynı sorunu ve mağduriyeti yaşamamanız dileğiyle.
istanbulda önereceğin biryer varmı hocam