Hoşgeldin Misafir

Samsung hem katlanabilir akıllı telefonları hem de orta segment modelleri güçlendirmek istiyor

Melisanaz

30 Eyl 2017
1,207 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Gelen söylentilere nazaran Samsung, gelecek yıl akıllı telefon serisini yine yapılandırmayı planlıyor ve katlanabilir telefon portföyünü yıllık altı modelle genişletmeyi hedefliyor. Ek olarak, şirket 2024’te bayrak gemisi S serisinden Plus modelini kaldırabilir ve yeni bir orta menzilli seriyi tanıtabilir.

İddialar sırf bununla sonlu değil. Samsung Electronics’un taşınabilir işine ait gelecek planları hakkında birçok spekülasyon var. Birtakım kaynaklar Samsung’un, Galaxy Z Flip Ultra, Galaxy Z Fold Ultra, Galaxy Z Flex (üçlü katlanabilir cihaz) ve Galaxy Z Tab (katlanabilir tablet) de dahil olmak üzere gelecek yıl dört ek yüksek kaliteli katlanabilir aygıt çıkaracağını sav ediyor. Olağan Z Fold 6 ve Z Flip 6 dahil edilirse, Samsung’un gelecek yıl altı katlanabilir modelle karşımıza çıkacağı anlaşılıyor ki bu nitekim çılgınca bir hareket olur.

Samsung hem katlanabilir akıllı telefonları hem de orta segment modelleri güçlendirmek istiyor

Ayrıca bu söylentilere nazaran Samsung‘un Galaxy Z Fold Ultra’sının Samsung Display tarafından sağlanan 4K bir ekrana sahip olacağı, bilakis olağan Z Fold’un BOE tarafından sağlanan bir QHD panele sahip olacağı sav ediliyor. Misal halde, Galaxy Z Flip Ultra, Samsung ekranlı 2K bir modelle donatılacakken, sistemli Z Flip modeli için BOE tarafından FHD paneller sağlanacak.

Samsung‘un katlanabilir aygıt serisine ait bu tezlerin yanı sıra, kaynak, S serisi ve Samsung‘un orta menzilli serisi hakkında daha tezli söylentiler de mevcut. Bilhassa, Samsung‘un Galaxy A aygıtlarının sayısını azaltmayı, birebir vakitte yeni bir “Galaxy K” orta menzilli serisi tanıtmayı planladığı tezler ortasında. Bluetooth SIG’de bu yıl K tabanlı model numaraları keşfedildi ve bunların yeni orta menzilli telefonlar yerine Galaxy S23 modelleri olabilme ihtimali mümkün. Lakin tüm bunlar için biraz daha beklememiz ve Güney Koreli şirkete yakın kaynaklardan gelecek yeni haberlere kulak kesilmemiz lazım.