Hoşgeldin Misafir

Sayıştay, patlamanın olduğu maden ocağında 9 gün önce incelemede bulunmuş

muzcu baba

4 Haz 2022
1,526 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde bir patlama meydana geldi. Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, ”Amasya Taşkömürü İşletme müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir Patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır” denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 2 şahsın hayatını kaybettiğini, 20 yaralının olduğunu duyurdu.

Sayıştay incelemede bulunmuş​


Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın aktardığına göre; 5 Ekim 2022’de Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı başkanlığında Uzman Denetçiler ile TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve beraberindeki ekibin Amasra TİM’de (Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi) yer altına inerek -300/-350 kotları arasında incelemelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Sayıştay’ın görevi nedir?​


Sayıştay, kamu idarelerindeki mali faaliyet işlemlerini denetler, sonuçlar hakkında TBMM’ye doğru, yeterli ve zamanlı bir şekilde rapor sunar. Sayıştay’ın görevleri arasında kamu idarelerindeki mali faaliyetleri, kararları ve işlemleri denetlemek vardır.

TIKLAYIN: Amasra’da maden ocağında patlama: 2 ölü, 20 yaralı

TIKLAYIN | Bartın’daki maden ocağı patlamasına siyasilerden ilk mesaj




Kaynak: T24