Hoşgeldin Misafir

SCCM Kurulum Rehberi : SCCM Nedir? 2.BÖLÜM - Lojistik Tim

bypatnos

DeepWeb
28 Haz 2024
614 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Ben @bypatnos Lojistik grup adına paylaşılan
SCCM Kurulum Rehberi : SCCM Nedir? makalesinde sizi görmekten mutluk duyarım.

SCCM Kurulum Rehberi : SCCM Nedir? 1.BÖLÜM'ün davaamıdır.

1714920413620

Burada iki seçenek karşımıza çıkıyor. Download updates in all languages, including new languages seçeneğini seçersek eğer resimde görmüş olduğunuz bütün dilleri indirecek, keza buna gerek olmadığını düşünüyorum. O sebeple ben Download updates only in these languages seçeneğini seçerek sadece istediğim dillerde updateleri ve paketleri indirsin istiyorum. Burada English seçtim. Siz kendi tercihinize göre dili seçebilirsiniz. Dil seçimini yaptıktan sonra Next’e tıklayarak bir sonraki adıma geçebiliriz.
1714920432795

Hangi ürünlerin updatelerini çekmek istediğimizi burada seçiyoruz. All Products derseniz tamamını seçer ki buna gerek olmadığının kanaatindeyim. Boşuna yer kaplamasına ve bandwidth tüketmesine gerek yok, yapınızdaki ürünleri indirmeniz yeterli olacaktır. İstediğimiz ürünleri seçtikten sonra Next diyoruz.
1714920454161

Update olarak neleri indirsin onun seçimini yapıyoruz. Default olarak bu şekilde geliyor. Tercihinize göre değiştirmeniz mümkün.
1714920473654

WSUS sunucumuz updateleri otomatik olarak belirlediğimiz bir zaman aralığında mı çeksin yoksa manuel olarak tetiklediğimizde mi çeksin onun ayarını yaptığımız kısım burası. Ben manuel olarak tetiklemek istediğim için bu şekilde bırakıyorum.
1714920490701

Finish dediğimizde artık WSUS ile ilgili yaptığımız ayarları tamamlamış bulunuyoruz.
1714920506881

Ve de WSUS’un konsolu açılmış oluyor. WSUS üzerinde yapıdaki clientların updateleri çekip çekmediğini raporlar haline görebiliyoruz ya da raporların mailimize gelmesi için mail ayarlarını yapabiliyoruz. Yaptığımız ayarları değiştirebiliyoruz ve daha pek çok şey yapabiliyoruz. Biraz kurcalamakta yarar var :) Ayrıca dipnot olarak belirtmem gerekirse, WSUS’u SCCM üzerinden kontrol edeceğiz. WSUS’un kurulumunu tamamladığımıza göre artık SQL kurulumuna geçebiliriz.

SCCM Ön Gereksinimler: SQL Server Kurulumu

SQL Server sürümü olarak 2012 üstü istediğiniz sürümü tercih edebilirsiniz. SCCM destekleyecektir. İstediğiniz sürümde SQL Server isosunu indirip sunucuya mount ettikten sonra Setup’a bastığınızda gelen ilk ekran aşağıdaki gibi olacaktır.
1714920539482

Burada sol menüden Installation’ı seçiyoruz.
1714920557007

New SQL server stand-alone installation seçeneğine tıklıyoruz sıfırdan bir kurulum yapacağımız için.
1714920573729

Lisanslı olarak kullanıyorsanız product key’iniz görünecektir. Free edition olarak kurmak isterseniz de üstteki seçeneği seçip istediğiniz sürümü belirleyebilirsiniz. Next diyip devam edelim.
1714920591227

Microsoft üzerinden updateleri alsın mı almasın mı onu seçeceğimiz alan burası. Tercihinize göre kurulumdan önce updatelerini aldırabilirsiniz. Next diyip bir sonraki adımdan devam edelim.
1714920607704

Hangi özellikleri kuracağız burada onu seçiyoruz. Database engine services muhakkak olmalı.
1714920625615

Instance Name’i olduğu gibi bırakabilirsiniz. Ya da tercihinize göre değiştirebilirsiniz. Next diyoruz
1714920665178

SQL Server kurulumu bittikten sonra çalışacak servisleri gösteriyor. Account Name dediği sistemin kendi accountlarıdır. Account Name kısmına Domain Admin kullanıcı adı ve parolasını girmelisiniz. Collation kısmında Database Engine dilinin SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS olduğuna mutlaka dikkat edin.
1714920684449

SQL Server’ı sa accountuyla mı yoksa Windows accountuyla mı çalıştıracağız onu belirliyoruz. SCCM için SQL Server’ı kuruyor olduğumuzdan dolayı Windows authentication mode’da çalıştıracağımızı belirtiyoruz. Dilerseniz buraya Domain Admins grubunu da ekleyebilirsiniz birden fazla admin varsa.
1714920701408

Analysis service’ı Administrator ile çalıştıracağız. Administrator’u Add Current User diyerek ekliyoruz.
1714920720140

Install diyerek SQL Serverın yüklemesini başlatıyoruz.
1714920737677

1714920748699

Bütün bileşenlerimiz sorunsuz bir şekilde kuruldu. Close diyerek wizard’ı kapatabiliriz. SQL serverın kurulumu da bu şekilde tamamlandı. Kurulum tamamlandı ancak bir püf nokta daha vermem gerekiyor; SCCM sunucusu database üzerinde işlem yapabilmesi için SQL sunucusunda local admin olması gerekiyor. Bunun için de Computer Management'tan Groups kısmına gelip Administrators grubunun içine Computer olarak SCCM sunucusunu eklemelisiniz. Böylelikle SQL tarafı da hazır hale gelmiş durumda. Artık Microsoft Deployment Tool’un kurulumuna geçebiliriz.

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png