Yücel Yıldırım
- 28 Nis 2019
- 1,397 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Şehadet Bizim Türklerden biri Almanya'da işsiz kalmış, aramış taramış uygun bir iş yok! Bir hemşehrisi haber vermiş: – Sirkten adam arıyorlardı, git bir bak! Bizimki sirke müracaat etmiş. Sirk müdürü sormuş: – Ne iş yaparsın? – Ne iş olsa yaparım... – Bizde bir iş var amaaa... Bilmem yapar mısın? – Ne iş olsa yaparım dedim ya! – Maymun olacaksın! Bizimki şaşırmış: – Nasıl oİacak bu iş? – Biz seni maymun kılığına sokacağız, sen seyircilerin arasında dolaşıp onları eğlendireceksin. Bizimki düşünmüş, taşınmış, aç dolaşmaktansa kabul etmiş. İşe başlamış, maymun kılığında piste çıkıyor, seyircilerin arasına giriyor, kadınları, çocukları korkutuyor... Kısacası hem eğlenip hem de para kazanıyormuş. Bir gün yine maymun kılığında sirkte dolaşırken karşısına bir aslan çıkmış. – Eyvaaah, demiş içinden. Kafesten kaçtı bu galiba... Şimdi ben ne yapacağım? Aslan bir adım atmış, bizimki maymun kılığında adım gerilemiş. Aslan geliyor, bizimki geri geri gidiyor. Sonunu köşeye sıkışmış kalmış, kaçacak yer yok. Aslan düpedüz kendisini yiyecek, hem de maymun kılığında... Kurtuluş yok... Bari imansız gitmeyeyim diye yüksek seksle kelime-i tevhid getirmiş: – La ilahe illallah... Aslan karşılık vermiş: – Muhammeden rasûlullah...