Merhaba, 12 yıllık bir internet kullanıcısı olarak aranıza biraz geç katılmış olabilirim evet. Günlük hayatın saçma endişelerinden uzakta siber alemde, siber alemi sarsmak istiyor oluşum da biraz geç kalınmış bir arzular silsilesinin sadece ilk dalgaları. Hacking ve Cyber Security alemine yabancı değilim nitekim pek çok kez öğrenmek adına başlayıp başlayıp bıraktığım oldu. Bazen sıkıldığımdan, bazense olayların gidişatının çok yönlü anlamda kötüleşebileceğine. Zaten fazlasıyla paranoyak bir insan olarak girdiğim, tıkladığım her linki yem gibi yutmamaya çalışıyorken böylesine bir uyanıklık halini devamlı sürdürebildiğim pek görülmemiş şeydi. Bilmiyorum anlatacak bir dolu şey var. Öğrenmeye açık, istekli ve meraklı biri olarak yılda birkaç kez öğrenmeye başlayıp bıraktığım bu siber uzmanlığı varlığım süresince devam ettirmek istediğimi siz değerli forum üyelerine bildirmek istiyorum. Burada sadece üstünkörü bir merak söz konusu değil; burada, bu satırlarda dünyayı değiştirmeye çalışan bir zihnin feryatları var. Sürekli savunmayla savaşılamaz, nitekim en iyi savunma şekli saldırının ta kendisidir. Büyük Friedrich'in Prusya ordularını Avrupa platolarında cesaretle ve yiğitlikle düşmanın tam da üstüne doğru taarruza geçmesi gibi ya da kurmaylarının Stalingrad'da Hitler'ce intihar görevi gibi savunmaya terk edilişlerine ve Hitler'e başkaldıramayışlarının cezasını hayatlarıyla ödemelerinde... Bir şeyler yanlış gidiyorsa hatayı bulup sorunu çözmek en doğru stratejidir. Satrançta basitçe feda edilebilecek bir piyonun bile 7. kareden sonra vezire dönüşüp ortalığın içinden geçmesine benziyor hissettiklerim. Basit bir piyon olarak maçı tek başıma taşımak istiyorum. 7. basamağı güvenle geçip siber güvenlikte ilerlemek istiyorum tabii sıkılıp vazgeçmezsem. Muhtemelen bir şeylere başlamaya olan tutkum bitirmeye olan isteksizliğimi baltalıyordur. Türkiye'nin iyi bir üniversitesinde okuyorum. Kendi mesleğim haricinde gizli bir meslek edinip modern dünyaya şekil verecek eylemlere imza atmak istiyorum. Fransızca ve İngilizce eğitimi almaktayım. Programlama da lisede bir dönem eğitimini aldığım konulardan biriydi. Elektronik anlamda her cihazın iç yapısını ve barındırdığı componentleri tahmin edebilirim. Teknik ve normal resim çizebilirim. Müziğe de bayağı ilgim var.
Ancak asıl soru şunlar, hackerlık nasıl ifa edilir? Nereden başlamalı? Eskiyen teknolojilerin arasında güncel kalmayı nasıl başarabilirim? vesaire vesaire...
Yardımcı olabilirseniz gerçekten müteşekkir kalacağım.
Dipnot: Hacker statüsüne erişmeyi tamamiyle para kazanmaktan ziyade şahsi bir devinim olarak görüyorum. Hem maddi anlamda hem de manevi(özellikle manevi) görece beni fazlasıyla tatmin edecek bir meslek seçtim.
Tekrardan herkese selamlar ve sıhhatler dilerim.
Ancak asıl soru şunlar, hackerlık nasıl ifa edilir? Nereden başlamalı? Eskiyen teknolojilerin arasında güncel kalmayı nasıl başarabilirim? vesaire vesaire...
Yardımcı olabilirseniz gerçekten müteşekkir kalacağım.
Dipnot: Hacker statüsüne erişmeyi tamamiyle para kazanmaktan ziyade şahsi bir devinim olarak görüyorum. Hem maddi anlamda hem de manevi(özellikle manevi) görece beni fazlasıyla tatmin edecek bir meslek seçtim.
Tekrardan herkese selamlar ve sıhhatler dilerim.