Hoşgeldin Misafir

Selamün Aleyküm herkese ibadetler konusunda fikir almak istiyorum.

bovyes

16 Ağu 2024
1,046 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Selamün Aleyküm,

Kısa ve öz olarak namaza başlamak istiyorum. Uzun süredir namaz kılan arkadaşlarımız abilerimiz, kardeşlerimiz illaki vardır forumda bana devamlılık olacak şekilde nasıl yapabilirim ? Daha önce onlarca kez denedim fakat her seferinde max 7-8 günün sonunda hep bıraktım. Dini bilgim çevremdekilere göre oldukça iyidir tüm zammı sureleri ezbere bilir hatta tecvidli şekilde okuyabiliyorum. Lakin bir türlü başlayamadım artık bir şeyleri kökten çözmek istiyorum. Pek sevmeyerek yaptığım şuan ki işimden istifa edeceğim önümüzde ki hafta içi. Sadece namaza ve sevdiğim işe odaklanmak istiyorum. Anlam karmaşası ve boşluktayım.

Not: Ezan okunurken çok fazla rahatsız oluyorum içimde kontrol edemediğim içgüdüsel bir ses müzik aç kapat diyor fakat maneviyatım da baskı yapıyor kendimi zorla ezanı dinlerken buluyorum ve bu bana çok acı veriyor. İkinci olarak shortslar da veya videolarda denk gelen kuran sesi veya islam ile alakalı bir şey olunca çok kötü bi huzursuzluk kaplıyor ve izleyemiyorum.

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,254 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Aleyküm Selam. İbadetlerdeki samimiyet ve ihlas önemli. Kendinizi geliştirmek ve düzenli ibadet etmek, Allah’a yakınlık sağlar. Ayrıca, farklı ibadetleri denemek ve anlamıyla yapmaya çalışmak daha bereketli olur.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Aleyküm selam Cenab-ı Allah hidayet versin doğru yola iletsin ilettikten sonra da ayaklarımızı ve kalplerimizi sabit kılsın

En az 40 gün hatta ahir zaman sebebiyle bana göre 60 veya 90 gün ara vermeden namaz kılarsan bahsettiğin terketmeler artık çok zor olacaktır tabi ki yine en doğrusunu Cenab-ı Allah bilir

Herşeyin en başında nasuh bir tövbe ile tövbe etmek ve Cenab-ı Allah’a tam teslimiyet ve tevazu ile yönelmek gerek şayet bunu yapar ve sözünü tutarsan umut ediyorum kolay kolay bişey olmaz

Ezan sesi ve Kurani Kerim duyunca sinirlenmen veya o tür bir sıkıntı yaşamanın iki sebebi var biri “MUSALLAT” almış olma ihtimalin çok yüksek yani cin musallatı

İkincisi ise şeytan aleyhillane ve nefsin galebe çalması ile birlikte psikolojik olarak bilinç altında daha evvel yaşamış olduğun bir takım travmaların sebebi iledir

Şu halde Cenab-ı Allah’a teslim bir şekilde yönelmek sorunu büyük oranda çözecektir inşaAllah fakat musallat konusu için ehil birinden destek almalısın

En doğrusunu Cenab-ı Allah bilir vesselam…

bovyes

16 Ağu 2024
1,046 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Aleyküm selam Cenab-ı Allah hidayet versin doğru yola iletsin ilettikten sonra da ayaklarımızı ve kalplerimizi sabit kılsın

En az 40 gün hatta ahir zaman sebebiyle bana göre 60 veya 90 gün ara vermeden namaz kılarsan bahsettiğin terketmeler artık çok zor olacaktır tabi ki yine en doğrusunu Cenab-ı Allah bilir

Herşeyin en başında nasuh bir tövbe ile tövbe etmek ve Cenab-ı Allah’a tam teslimiyet ve tevazu ile yönelmek gerek şayet bunu yapar ve sözünü tutarsan umut ediyorum kolay kolay bişey olmaz

Ezan sesi ve Kurani Kerim duyunca sinirlenmen veya o tür bir sıkıntı yaşamanın iki sebebi var biri “MUSALLAT” almış olma ihtimalin çok yüksek yani cin musallatı

İkincisi ise şeytan aleyhillane ve nefsin galebe çalması ile birlikte psikolojik olarak bilinç altında daha evvel yaşamış olduğun bir takım travmaların sebebi iledir

Şu halde Cenab-ı Allah’a teslim bir şekilde yönelmek sorunu büyük oranda çözecektir inşaAllah fakat musallat konusu için ehil birinden destek almalısın

En doğrusunu Cenab-ı Allah bilir vesselam…

Musallat konusunda haklısın konuyu uzatmamak için fazla detay vermedim ama onlarla iletişimim çok acı tecrübe ile yaşadım. Evet biliyorum bazı şeyleri beni uzak tutmaya çalışıyorlar işin ehli hoca aramak yerine günümüz de maalesef kimseye güvenemem. Allah'ın bana verdiği aklı idrak ederek namaz ve efendimizin sünnetlerine sığınarak zaten Allah'ın izni ile kurtulacağıma inanıyorum. Çünkü rabbim sabreden, namaz ve resulünün sünnetlerinden ayrılmayanı asla yalnız bırakmayacağına inancım var Elhamdülillah.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Musallat konusunda haklısın konuyu uzatmamak için fazla detay vermedim ama onlarla iletişimim çok acı tecrübe ile yaşadım. Evet biliyorum bazı şeyleri beni uzak tutmaya çalışıyorlar işin ehli hoca aramak yerine günümüz de maalesef kimseye güvenemem. Allah'ın bana verdiği aklı idrak ederek namaz ve efendimizin sünnetlerine sığınarak zaten Allah'ın izni ile kurtulacağıma inanıyorum. Çünkü rabbim sabreden, namaz ve resulünün sünnetlerinden ayrılmayanı asla yalnız bırakmayacağına inancım var Elhamdülillah.
Musallat kendi kendine geçen bir hastalık gibi değildir mübarek bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçmiyor isek bu gibi konularda da aynı tutumda olmak lazım tabi yine de sen bilirsin