Hoşgeldin Misafir

Şeriat Nedir? Herkesin Merak Ettiği Konu!!!

Şeriatın Gelmesini İstermisiniz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün Aleyküm Güzel Ailem;

Bu bahsimizde çok detaya inmeden Şeriat Konusunu işleyeceğiz nasipse.

Öncelikle Yanlış Konuşmaktan ve Yanlış Anlaşılmaktan Her Türlü Noksanlıktan Münezzeh Olan Cenab-ı Allah’a sığınırım. Bu konu öyle önemli ve mühim bir konudur ki okuyan kardeşlerimin dikkatli bir şekilde okumalarını, anlamadıklarında tekrar baştan okumalarını istirham ederim. Şayet yine anlaşılmayan bir mevzu olursa sorun bildiğim bir şey ise muhakkak cevaplarım bilmediğim bir şey ise de araştırıp öğrenmeye çalışırım ve cevaplarım inşaAllah.

Şeriat Nedir?

Şeriat kısaca Cenab-ı Allah’ın ve Efendimiz SallAllahu aleyhi vessellemin emir ve yasaklarının tamamıdır.

Bu emir ve yasaklar Yüce Kitabımız Kuran’i Kerim’de Açıkça Belirtilmiştir
.

Cenab-ı Allah asla ama asla kullarına zulmetmez ancak biz kendi nefsimize zulmederiz. Allah Azze ve Celle’nin bize bildirmiş olduğu emir ve yasakların tamamı bizim iyiliğimiz içindir. Dünya üzerinde “Afganistan” hariç şeriat ile yönetilen hiç bir devlet veya kıta veya şehir veya ülke yoktur. Şeriatla yönettiğini iddia edenler varsa da şer’i hükümlerin bazılarını alıp beşeri kanunlarına eksik ve yanlış şekilde eklemişlerdir. Yıllarca bize şeriatı “Öcü, çirkin, bağnaz, gerici vb. Şekillerde empoze ettiler. Oysa Cenab-ı Allah’ın kullarına zulmetmesi mümkün olmadığını beşeri kanunların gelmesi ile açıkça görülmektedir.

Örnek verecek olursak;

Bugün beşeri kanunları içerisinde TECAVÜZÜN cezası hapse konulmasıdır. Hatta daha kötüsü tecavüz edilene türlü işkenceler yapılarak hatta parçalarına ayırarak veya yakarak bu fiili işlediği halde üstüne üstlük ödül verir gibi müebbet hapis cezasıyla günde 3 öğün yemeğini verip kalacağı sıcak bir ortamı sağlaması herkesin malumudur. Herkes biliyor ki bu cezalar caydırıcı olmadığı için bu ağır imtihana maruz kalan ailenin içi de soğumamaktadır. Oysa şeriat hükümleri ile yönetiliyor olsaydık KISASA KISAS uygulaması yapılacak ve ibreti alem olsun diye herkese seyrettirilecekti. Çünkü “Kısasta hayat vardır“ ayeti Kerimede buyurmuştur Cenab-ı Allah. Bu durumu görüpte böyle bir işe yeltenme niyetinde yada düşüncesinde olanları bıçak gibi kesecekti. Oysa ne mağdur olan tarafın mağduriyeti giderilmekte nede suçu işleyene ağır bir ceza verilmekte. Hal böyleyken insanlar nasıl olurda beşeri sistem ile yönetilmeye razı gelir?

Şer‘i hükümlerde şöyle bir durum vardır. Örnek olarak bekar bir genç evlenmek isteyipte evlenmek için yeterli imkanı yok ise bölgesinde ki kadıya başvurur evlenmek istediğini belirtir. Kadı’da gerekli ihtiyaçlarını karşılamak için devlete bunu bildirir ve tüm eksikleri giderilir. Altınından tutun da arabasına evine beyaz eşyasına kadar bütün ihtiyaçları karşılanır. Karşılamak zorundadır.

Başka bir örnek verelim;

Kişinin işi gücü yoktur aynı şekilde başvurusunu yapar gerekli mercilere iletilir ve kişiye iş bulunur bulunana kadar da devlet bakmak zorundadır.

Şimdi iki basit örnek ile anlatmaya çalıştık. Ancak şöyle bir durum var, kişi evlilik veya iş için başvurduğu halde devlet gerekeni yapmaz ise ve başvuran evlenemediği için zinaya düşüp yakalanırsa önce soruşturma yapılır daha önce başvurusu var mı diye var ise ceza uygulanmaz çünkü idarecilerin suçudur. Ancak başvuru yapmamış ise her iki örnek için söylüyorum, şayet ilk defa yapmışsa had cezası uygulanır. Tekrarında işlediği günaha göre hükümler uygulanır. Zina ettiyse recm hırsızlık yaptıysa eli kesilir. Ancak çok ince bir nüans var burada, bu cezaların uygulanması için çok ağır şartlar gerekir. Örnek olarak zina etmişse 4 şahit gerekir 4 şahidin asla yalan söylememiş olması şayet yalancı değillerse zinayı ayan beyan görmeleri şarttır. Daha açık söyleyeyim yorgan altında yada battaniye altında görmelerini hesaba almazlar açık seçik görmeleri gerekir. Bu husus diğer tüm yasaklar için geçerlidir.

Sonuç olarak şeriat Cenab-ı Allah‘ın kanunlardır ve kullarına zulmetmeyen yaratıcının kurallarından korkmak ahmaklıktır saçmalıktır. Beşeri kanunlar Onun bize tayin ettiği emir ve yasakların yanından bile geçemez. Şayet beşeri kanunlar düzgün olsaydı şu anda adil bir sistem olurdu. Ecdadımız Osmanlı şeriatla yönetildi ve 600 yıllık imparatorluk döneminde sadece tek bir defa el kesme uygulandı bir defa recm uygulandı. Buradan da anlaşılacağı üzere şeriat mutlak nizamdır. Haksızlık yolsuzluk gibi durumlar yok denecek kadar az olur. Kahrolsun şeriat yada ben şeriatı istemiyorum sevmiyorum denildiğinde STALİN GİBİ KIZIL KAFİR OLUR SÖYLEYEN KİŞİ. Aman ha aman dikkat ha dikkat sakın böyle kelimeler ne kullanın nede aklınızdan geçsin. Bu söylediklerim müslümanları bağlar diğer dinlere tabi olanları yada ateistleri bağlamaz.

Rabbim Şeriatı getirebilmeyi bize nasip etsin. Rabbim Ümmedi Muhammedi tek çatı altında birleştirsin. Rabbim şeriatı garrai Muhammediyeyi Yer yüzünde hakim kılmayı nasip etsin bizlere. Vesselam…

Son düzenleme:

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriat gelince ilk yapacağım şey tarikatları kurşuna sermek.
Tarikatları kurşuna dizmek? yani 12 tane hak olan tarikat var o tarikatlardan birine tabi olduğunu söyleyen cemaarlerden birinde olan sorunlar tarikatı bağlamaz. Cemaatleri kurşuna dizmek dersen o da yanlış olur çünkü gerçekten kalben saf olup bağlı olan çok kardeşimiz var ve ayrıca hata varsa sen kurşuna dizemezsin ancak devlet dizer o da yanlışları var ise :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü adım adım geliyo inşallah
Yani kusura bakma abim ama gelmeyi geç tek dünya tek bayrak tek devlet tek din tek aile geliyor ne şeriatı mübarek yok öyle bir şey senden daha çok gelmesini isterim maalesef yok öyle bişey Mehdi Aleyhisselama kadar da düzeleceği pek mümkün görünmüyor ne yazık ki

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Oyunu değiştirebilir şeklinde düzeltme yaptım ola ki konuyu okumadan direk ön yargı ile yaklaşan kardeşimiz olur belki konuyu okuduktan sonra yanlışını düzeltme fırsatı doğar veya yanlışlıkla oy kullananlar düzeltebilirler oylarını

35izmir

35izmir

🆁🅴🅸🆂🅲🅸🆂🅴🆅🅴🆁
11 Ocak 2018
2,698 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriat, İslam'ın ortaya çıktığı 610 yılında Hz. Muhammed'in ilk vahyi almasıyla başlamış ve onun 632 yılındaki vefatına kadar süren dönemde İslam hukuku ve prensipleri kademeli olarak geliştirilmiştir. Bu dönemde ve sonrasında yazılan Kuran ayetleri ve hadisler, şeriatın temelini oluşturmuştur.

Ancak, günümüzdeki adalet sistemlerinin şeriata göre daha etkili ve geçerli olduğunu düşünüyorum. Özellikle şeriat ile yönetilen ülkelerde, tarihsel olaylar şeriatın nasıl manipüle edilebileceğini göstermiştir. İran'da yaşanan "şeker olayı" bunun çarpıcı bir örneğidir. Bu olayda, İngiliz tüccarlar, İran'ın dini liderlerine şekerin satışını artırmak için vaaz vermeleri teklifinde bulunmuşlar. Mollalar, önce şekerin helal olduğunu vaaz ederek halka kullanmalarını önermiş, ancak İngilizlerle olan mali anlaşmazlıklar sonucu, şekerin haram olduğunu ilan etmişler. Bu durum halkın şekerleri yollara dökmesine neden olmuş. İngilizlerin daha sonra artırılmış bir pay teklifi ile bu kez şekerin boy abdesti alındıktan sonra yenilebileceğini duyurmuşlar.

35izmir

35izmir

🆁🅴🅸🆂🅲🅸🆂🅴🆅🅴🆁
11 Ocak 2018
2,698 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriatın başlangıcında, liderlik ve söz sahibi sadece Peygamberimiz Hz. Muhammed idi. Ancak günümüzde, birçok dini liderin olduğu ve her birinin farklı yorumlar yapabildiği bir yapı söz konusudur. Bu durum, şeriatın çağdaş dünya için uygun bir yönetim şekli olup olmadığı konusunda soruları beraberinde getirmektedir. Çağdaşlık ve güncel hukuk sistemlerinin önemi, bu tür manipülasyonların önüne geçebilme yeteneği ile daha da belirginleşmektedir. Özellikle, toplumsal adaletin ve birey haklarının korunması açısından, günümüz hukuku şeriata tercih edilmektedir.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriat 610 yılında Hz.Muhammed'in ilk vahyi almasıyla başlar ve onun ölümü olan 632 e kadar yılına kadar süren dönemde, İslam hukuku ve prensipleri kademeli olarak geliştirilmiştir. Bu dönemde ve sonrasında yazılan Kuran ayetleri ve hadisler, şeriatın temelini oluşturur. fakat bu tarihler için şeriat muazzam bir yonetim ve kanun şekli ama günümüzdeki adalet sistemi şeriatten daha etkili ve geçerli günümüzün hukunu şeriate tercih ederim şeriat ile yonetilen ülkelerde örneğin iran molla şekeri olayı ingilizler mollalara şehlere şıhlara gidiyor ve o dönemde çaylara hurma katılıp tatlandırılıyorlar bunu gören ingilizler gidip diyor ki şeker konusunda vaaz verin size satışlarlar %10 pay diyorlar bunu kabul eden mollalar fetvalarında şeker helaldir alın kullanın diyor sonra paralarını alamayınca güncelleme yaparak haramıdr diyorlar halk şekerleri sağa sola yollara döküyor sonra ingilizler diyorlar ki %20 verelim konuyu halledelim bu seferde şekere boy abdesti alıdırın diyorlar şu gün şeriat gelse bu uygulamanın manipülatörlüğünü üstlencek bir akıl çıkar elbet bu nedenle çağdaşlık elzemdir yoksa yarın bizde şekerleri yollara dökeriz şeriat başladığında tek lider paygamberimiz muhhammed idi tek söz sahibi oydu şimdi herkes şeh şıh hacı hoca lider
Hocam yazıyı okumadığınızı düşünüyorum şeritla yönetilen bir devlet yok diyorum siz İran İngiliz mevzusunu söylemişsiniz mübarek lütfen tekrar okuyun hocam

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şeriatın başlangıcında, liderlik ve söz sahibi sadece Peygamberimiz Hz. Muhammed idi. Ancak günümüzde, birçok dini liderin olduğu ve her birinin farklı yorumlar yapabildiği bir yapı söz konusudur. Bu durum, şeriatın çağdaş dünya için uygun bir yönetim şekli olup olmadığı konusunda soruları beraberinde getirmektedir. Çağdaşlık ve güncel hukuk sistemlerinin önemi, bu tür manipülasyonların önüne geçebilme yeteneği ile daha da belirginleşmektedir. Özellikle, toplumsal adaletin ve birey haklarının korunması açısından, günümüz hukuku şeriata tercih edilmektedir.
Hocam şeriat kimsenin tekelinde olan bir kurum yada kuruluş değildir VAllahi çok şaşırdım beşeri sistemin şeriattan daha iyi olduğunu söylemenize açıkçası üzüldüm ayrıca Cenab-ı Allah bu günleri bilmeden mi bu emir ve yasakları getirdi hocam? Çok tehlikeli düşünceler ve sözler hocam

35izmir

35izmir

🆁🅴🅸🆂🅲🅸🆂🅴🆅🅴🆁
11 Ocak 2018
2,698 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam şeriat kimsenin tekelinde olan bir kurum yada kuruluş değildir VAllahi çok şaşırdım beşeri sistemin şeriattan daha iyi olduğunu söylemenize açıkçası üzüldüm ayrıca Cenab-ı Allah bu günleri bilmeden mi bu emir ve yasakları getirdi hocam? Çok tehlikeli düşünceler ve sözler hocam
İnsanlık, bilim ve teknoloji aracılığıyla evrenin sırlarını keşfederken, bu gelişmeler birçok kişi için Allah'ın varlığına ve kudretine dair kanıtlar sunmaktadır. Ancak, dinî yorumlar ve uygulamaların çeşitliliği, özellikle tarikatlar ve dini liderler arasındaki ihtilaflar nedeniyle toplumlarda bölünmeler ve anlaşmazlıklar yaşanabilmektedir. Bu tür farklılıklar, insanları zaman zaman birbirine düşman haline getirebilir ve dini gruplar arasında çatışmaları tetikleyebilir. Bu durum, toplumsal uyum ve barışın sürdürülebilirliği açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Dini yasaların ve öğretilerin manipülasyonu, güç ve kontrol arayışı içinde olan bireyler tarafından kullanılabilecek bir araç haline gelebilir. Bu, dini inançlar üzerinden bireyleri manipüle etmek ve kişisel çıkarlar için kullanmak anlamına gelir. Bu tür durumlar, dini öğretilerin özünden sapılmasına ve toplumsal çatışmaların artmasına neden olabilir. Beşeri (insani) sistemleri savunmam , bu tür manipülasyonlardan uzak durma ve daha adil, şeffaf ve kapsayıcı bir toplumsal düzen arayışını ifade ediyor. İdeal olarak, fikir ayrılıklarının olmadığı ve herkesin barış içinde bir arada yaşadığı bir toplum yaratma arzusu, pek çok insanın paylaştığı bir umut ve hedeftir.

Son düzenleme:

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İnsanlık, bilim ve teknoloji aracılığıyla evrenin sırlarını keşfederken, bu gelişmeler birçok kişi için Allah'ın varlığına ve kudretine dair kanıtlar sunmaktadır. Ancak, dinî yorumlar ve uygulamaların çeşitliliği, özellikle tarikatlar ve dini liderler arasındaki ihtilaflar nedeniyle toplumlarda bölünmeler ve anlaşmazlıklar yaşanabilmektedir. Bu tür farklılıklar, insanları zaman zaman birbirine düşman haline getirebilir ve dini gruplar arasında çatışmaları tetikleyebilir. Bu durum, toplumsal uyum ve barışın sürdürülebilirliği açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Dini yasaların ve öğretilerin manipülasyonu, güç ve kontrol arayışı içinde olan bireyler tarafından kullanılabilecek bir araç haline gelebilir. Bu, dini inançlar üzerinden bireyleri manipüle etmek ve kişisel çıkarlar için kullanmak anlamına gelir. Bu tür durumlar, dini öğretilerin özünden sapılmasına ve toplumsal çatışmaların artmasına neden olabilir. Beşeri (insani) sistemleri savunmam , bu tür manipülasyonlardan uzak durma ve daha adil, şeffaf ve kapsayıcı bir toplumsal düzen arayışını ifade ediyor. İdeal olarak, fikir ayrılıklarının olmadığı ve herkesin barış içinde bir arada yaşadığı bir toplum yaratma arzusu, pek çok insanın paylaştığı bir umut ve hedeftir.
Düşüncenizin neresini düzelteceğimi şaşırdım hocam yani dini kullanarak manüple olayı demenizI hafsalam almıyor şuan da firavun sistemi yüzünden yolsuzluk haksızlık zulüm dolandırıcılık yapıyor ben adil bir sistem görmüyorum yani adil sistem olduğunu söylemeniz artık söyleyecek bir şeyimin kalmadığının ispatıdır

Nasılsanız öyle yönetilirsiniz neye layıksanız başınıza o gelir bir topluluk kendini düzeltmedikçe Cenab-ı Allah‘ta o toplumu düzeltmez ayetler ve hadisi şeriflerle anlıyoruz ki biz iflah olmayız şeriata karşı bu bozuk sistemi savunmak insanların duygu ve düşüncelerinde ne kadar da derin yaralar bıraktığının bir ispatıdır. Cenab-ı Allah hakkı hak batılı batıl bilenlerden eylesin doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmeyi nasip etsn…

AFCA

AFCA

Bilen İzahını Yapar Bilmeyende Mizahını
USA Long Island
29 Eyl 2022
1,166 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba arkadaşlar Bu forumda olmamdaki neden tamamen (TÜRK) kelimesi başta olmakla beraber değerli ustalardan aldığım yada alacağım bilgilerden faydalanmak vede paylaşmak amacımdır
Dahası forumların içinde sakin saygılı hakaret siyaset ve erotik içermeyen tek forum (TURK HACKS) buradyım lütfen amacını aşmayın
Yukardaki yazdığım konularda emeği geçen tüm arkadaşlara tüşekkür ederim saygılarımla

Hello friends, why am I on this forum is purely the word (TURKISH) at the beginning, but my goal is to benefit from and share the information I have received or will receive from valuable masters

Moreover, I am the only forum that does not contain calm respectful insults, politics and erotica in the forums (TURK HACKS) I am here, please do not exceed the goal

I would like to thank all the friends who contributed to the issues I wrote above, sincerely

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba arkadaşlar Bu forumda olmamdaki neden tamamen (TÜRK) kelimesi başta olmakla beraber değerli ustalardan aldığım yada alacağım bilgilerden faydalanmak vede paylaşmak amacımdır
Dahası forumların içinde sakin saygılı hakaret siyaset ve erotik içermeyen tek forum (TURK HACKS) buradyım lütfen amacını aşmayın
Yukardaki yazdığım konularda emeği geçen tüm arkadaşlara tüşekkür ederim saygılarımla

Hello friends, why am I on this forum is purely the word (TURKISH) at the beginning, but my goal is to benefit from and share the information I have received or will receive from valuable masters

Moreover, I am the only forum that does not contain calm respectful insults, politics and erotica in the forums (TURK HACKS) I am here, please do not exceed the goal

I would like to thank all the friends who contributed to the issues I wrote above, sincerely
Merhaba hocam şimdi burada ki yazıştığımız kardeşlerimle zaten chat alanında konuştuğumuzdan birbirimizi tanıyoruz yani bir tartışma vs yok saygı noktasındada da şayet saygısızlık ettiğim bir kardeşim var ise özür dilerim fakat kimseye saygısızlık veya hakarette bulunmadım dediğim gibi tanıdığım kişiler hep konuştuğumuz kişiler o yüzden hiç öyle düşünmedim

ikinci husus evet burası hack formu ancak bu bölüm İslami bölüm ve burada yapılan paylaşımlar islam ile alakalı herkes fikrinde özgürdür kimseye bir şeyi dikte etme çabası içerisinde değilim veya tartışmaya çekmek niyetinde değilim sadece düşünce olarak kendime yakın gördüğüm bazı kardeşlerimle bu konuda fikir ayrılığında olmam beni şaşırttı o kadar.