Hoşgeldin Misafir

SET Kullanarak Phishing Amaçlı Web Sayfası Kopyalama

Mustafa73

20 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kullanılan Araçlar:
- SET (Social Engineering Toolkit): Sosyal mühendislik saldırıları için geliştirilmiş bir araçtır. Phishing, web klonlama, zararlı yazılım bulaştırma, e-posta saldırıları gibi birçok yöntemi destekler. Kali Linux dağıtımında varsayılan olarak yüklüdür.

Adımlar:
1. Adım: SET'i başlatmak için terminalde aşağıdaki komutları girin:
root@kali:~# cd /usr/share/setoolkit/
root@kali:/usr/share/setoolkit# ./setoolkit
2. Adım: SET menüsünde 1 numaralı seçeneği (Social-Engineering Attacks) seçin. Ardından 2 numaralı seçeneği (Website Attack Vectors) seçin. Sonra 3 numaralı seçeneği (Credential Harvester Attack Method) seçin. Bu yöntem, kullanıcının girdiği bilgileri yakalamak için sahte bir web sayfası oluşturur.
3. Adım: Site Cloner seçeneğini seçmek için 2'ye basın. Bu seçenek, hedef web sitesinin tam bir kopyasını oluşturur. Ardından, sahte web sayfasını barındırmak için kendi IP adresinizi girin. Son olarak, kopyalamak istediğiniz web sitesinin URL'sini girin. Örneğin, gmail.com.
4. Adım: Bu aşamada, sahte web sayfanız hazır. Kurbanınızı, kendi IP adresinize yönlendirmek için bir yöntem kullanmanız gerekiyor. Örneğin, DNS zehirleme, e-posta gönderme, kısa URL oluşturma gibi. Kurbanınız, sahte web sayfanıza girdiğinde, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri girmesini isteyeceksiniz. Bu bilgiler, SET terminalinde görüntülenecek ve /var/www/html/harvester_*.txt dosyasına kaydedilecektir.
5. Adım: Saldırıyı sonlandırmak için CTRL+C tuşlarına basın. Elde ettiğiniz bilgileri inceleyin ve değerlendirin. Ayrıca, /usr/share/setoolkit/src/webattack/web_clone klasöründe, sahte web sayfanızın HTML dosyalarını bulabilirsiniz.

MORFOSE

27 May 2024
15 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
y7UuMQ.jpg
Bu hatanın çözümü nedir hocam ?

Mustafa73

20 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
y7UuMQ.jpg
Bu hatanın çözümü nedir hocam ?
[Errno 2] No such file or directory: '$PREFIX/etc/setoolkit/set.config': Bu mesaj, SET'in set.config adlı dosyayı bulamadığını gösterir. Bu dosya, SET'in yapılandırma bilgilerini içerir. Dosya bulunamadığı için SET, credential harvester özelliğini kullanırken bir hata oluşmuştur.
set.config dosyasının bulunduğundan emin ol. Dosya, SET'in kurulum dizinindeki etc/setoolkit klasöründe bulunmalıdır.
set.config dosyasının bozulmamış olduğundan emin ol. Dosya bozulmuşsa, SET'i yeniden yüklemen gerekir.
SET'i yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştır. Bu, SET'in gerekli dosyalara erişmesine yardımcı olur.
SET'i en son sürüme güncelle.
SET'i virüsten koruma yazılımınla tarar. Virüsler veya diğer kötü amaçlı yazılımlar da bu tür hatalara neden olabilir.
Ayrıca sen telefondan kullanmaya çalışıyorsun. Bu yüzden termux kullanman daha iyi olur.
Termux'u Yükleyin. pkg install python
pkg install gitSET'i İndir ve Kur git clone https://github.com/trustedsec/social-engineer-toolkit/ setoolkit/
cd setoolkit
python setup.py installSET'i Çalıştır. python setoolkit

MORFOSE

27 May 2024
15 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Öncelikle yapacağım icraat öngörümce yasadışı değil. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ben de biliyorum. 6 yıldır sanaldayım. Bir çok forumda rütbeyle ve vazifeyle görev yaptım. Türkiye Cumhuriyeti adına bir çok icraatlarım oldu, bu zamana kadar da vatanımızın ve milletimizin çıkarları ve menfaatlerini yer altına serecek, onları küçük düşürecek bir şey yapmadım. Elimden geldiğince korudum, kolladım, benden sonrakilere de öğrete bildiğimi öğrettim. Boynuz kulağı geçti misali...) Haa yardım etmek istemezsen o senin düşüncen. Mecbur bir şey yapmıyoruz sonuçta.

Mustafa73

20 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Öncelikle yapacağım icraat öngörümce yasadışı değil. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ben de biliyorum. 6 yıldır sanaldayım. Bir çok forumda rütbeyle ve vazifeyle görev yaptım. Türkiye Cumhuriyeti adına bir çok icraatlarım oldu, bu zamana kadar da vatanımızın ve milletimizin çıkarları ve menfaatlerini yer altına serecek, onları küçük düşürecek bir şey yapmadım. Elimden geldiğince korudum, kolladım, benden sonrakilere de öğrete bildiğimi öğrettim. Boynuz kulağı geçti misali...) Haa yardım etmek istemezsen o senin düşüncen. Mecbur bir şey yapmıyoruz sonuçta.
Phishingte yasal olan hiçbir şey yoktur. Ancak bir işyerinde çalışıyorsan eğitim amaçlı kullanabilirsin bunun dışında phishing hiçbir şekilde yasal değildir. Ayrıca forumlarda rütbe almak bir kişiyi bilgili veya yetenekli veya kanunu bilen yapmaz. Rütbe almak çok paylaşım yapıldığı anlamına gelir. Sınavlarım sebebiyle 2 hafta forma girmeyeceğim yorumun bildirim olarak epostama geldi. Bu yüzden aceleyle forma geldim.

MORFOSE

27 May 2024
15 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Rütbe için paylaşım gerek, paylaşım için bilgi gerek. Bilgili kişi de bildikleri üzerine aldığı vazifeyle icraatını sunar. Phishingin legal ve ya ilıegal olduğunu söylemiyorum. Orası kullanıcıya, onun misyonuna ve kullanım alanına kalmış bir şey.

Mustafa73

20 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Rütbe için paylaşım gerek, paylaşım için bilgi gerek. Bilgili kişi de bildikleri üzerine aldığı vazifeyle icraatını sunar. Phishingin legal ve ya ilıegal olduğunu söylemiyorum. Orası kullanıcıya, onun misyonuna ve kullanım alanına kalmış bir şey.
Paylaşım kişinin tecrübesini, bilgisini göstermez. Yabancı makaleleri Türkçeye çevir 7/24 paylaşım yaparsın. Yapay zekayı kullan paylaşım yaparsın. Paylaşım kişinin bilgisini göstermez. Kişinin misyonu yasadışı olabilir. Her misyon etik değildir. Phishing yasalara kalmış bir şeydir kullanıcıya değil