Hoşgeldin Misafir

Sevip de Kavuşulamayan Kişiye Cennette Kavuşmak Mümkün müdür?

HeruudHurphee

1 Nis 2024
8 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba ben cennetle ilgili kafama bişey takıldı ben başka kadını çok seviyorum terminator birini çok sevdim ama ben rastgele dinim için dışına bakmadan evlenirsem ben cennette o sevdiğim kadına Allah'tan isteyebilecek mıyım onu sevdiğim için tabiki cennet daha güzeli vardır ama yinede o kadını isteyebilir miyim tabi ki Allah'ida çok seviyorum çokta güveniyorum

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba ben cennetle ilgili kafama bişey takıldı ben başka kadını çok seviyorum terminator birini çok sevdim ama ben rastgele dinim için dışına bakmadan evlenirsem ben cennette o sevdiğim kadına Allah'tan isteyebilecek mıyım onu sevdiğim için tabiki cennet daha güzeli vardır ama yinede o kadını isteyebilir miyim tabi ki Allah'ida çok seviyorum çokta güveniyorum
Sorunu anlayamadım ancak cevap olarak şunu verelim inşaAllah

Cennette Cenab-ı Allah‘ın vaadi var “Onlar asla üzülmeyecekler her istedikleri verilecek“ diye buyurmuş buradan yola çıkarak dünya hayatında sevdiği birisini cennette iken isteyebilir sadece o kişi cehennemde değil ise bu mümkün fakat cehennemde ise cennetin güzelliğinden ya o mevzuyu unutur yada onun suretinde birini Cenab-ı Allah onun hatırı için yaratır ve verir daha ilerisi şayet o kişi iman üzere ölmüş ise cehennemden onun hatırı için çıkarılır ki bu bir nevi şefaattir

Cennette dünya hayatında iken evli olan birisi ahirette kabul ederse dünyada ki hanımıyla tekrar nikahlanabilir böylece ahirette de evlenirler ve hanımı orada ki emrine verilecek 70 huriden 70 kat daha güzel olacaktır biiznillah