Hoşgeldin Misafir

Şifa Üniversitesi Tanıtımı

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sağlık Üniveristesi Başlıyor​

Türkiye'nin sağlık üniversitesi eğitime başlıyor​

32 yıllık tecrübemiz, üstün teknoloji altyapımız ve deneyimli akademik kadromuzla bildiğimiz işi yapıyor, yaptığımız işin eğitimini veriyoruz.​
Tıp Fakültesi​
Diş Hakimliği Fakültesi​
Sağlık Bilimleri Fakültesi​
Hemşirelik​
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon​
Beslenme ve Diyetetik​
Sağlık Bilimleri Enstitüsü​

Sağlık Alanında Eğitim Veren Bir "Branş" Üniversitesi​
Şifa Üniversitesi, Türkiye Tabipler Vakfı (TÜTAV) tarafından kurulmuştur.​
Vakfın Amacı; herhangi bir kar amacı gütmeden ülkemizin sağlık hizmetlerine katkı sağlayacak yatırımlar yaparak ileri teknolojileri ülkemize kazandırmak, sağlık alanında halkımızı bilinçlendirmek ve bu alana hizmet verecek eğitim kurumları açmaktır.​
Şifa Üniversitesi, akademik ve idari kadrosu ile tüm enerjisini salık alanında eğitim ve araştırmaya odaklamıştır.​

Hedefimiz ;​

Mesleklerini dünyanın her yerinde icra edebilecek nitelikli mezunlar verebilmektir.​

Öğretim Kadrosu​
Şifa Üniversitesi, alanlarında aranan, kendini ispatlamış deneyimli öğretim kadrosuna sahiptir.​
Üniversitemizde her 4 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşmektedir. Bu durum öğrencilerimiz için ciddi bir avantajdır.​
Üniversitemizde her öğrencinin bir danışman öğretim üyesi olacaktır.​

Eğitim Yerleşkesi​
7000 m2 Kapalı Alan​
Yüksek Teknoloji ile Donatılmış Amfiler​
Konferans Salonu​
Derslikler​
İleri Teknolojiye Sahip Laboratuvarlar​
Spor Alanları ve Sosyal İmkanlar​

Uygulama ve Araştırma Merkezi​
Şifa Üniversitesi uygulama hastanelerinde tüm branşlarda hizmet verilmektedir.​
Yılda yaklaşık 500.000 hasta tedavi edilmekte.​
Ortalama 15.000 ameliyat yapılmaktadır.​
Günde 100 hasta koroner anjiografi, periferik anjiografi ve diğer tedavi amaçlı girişimler uygulanmaktadır.​
Her gün ortalama 10 - 12 açık kalp ameliyatı yapılmaktadır.​

A Sınıfı Hastane​

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 2009 Kasım ayında yayınlanmış olan hizmet kalite standartları doğrultusunda hastahanelerimiz "A" sınıfı hastane seçilmiştir.​

JCI Akreditasyon​

Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi uluslararası sağlık kuruluşlarının akreditastonunu yapan JCI (Joint Commission International) kurumu tarafından akredite olmuş,Türkiye'deki; 5 üniversite uygulama ve araştırma hastanesinden biridir.​

TÜRKİYE TABİPLER VAKFI;​

1979 yılında 7 sağlık mensubunun İzmir’de bir araya gelerek tesis ettiği Türkiye Tabipler Vakfı, mütevazi bir polıklinik ile başlattığı hizmet yürüyüşünü, bölgenin ilk sağlık üniversitesi olan Şifa Üniversitesini kurarak taçlandırmış bulundurmaktadır. Ayrıca 4 modern hastane ile hizmete devam etmektedir.​

Tüm gelirlerini sağlık alanındaki yatırımları genişletmek istikametinde kullanan vakfımız, hayırsever halkımızın değerli katkılarını da bu çerçevede değerlendirmiştir.​

Bütünüyle sağlık eğitimi alanında hizmet verecek olan Şifa Üniversitesini kuran vakfımız , bu hizmeti sürdürebilecek maddi donanıma sahip olmanın yanında, yetişmiş nitelikli akademisyenlerden müteşekkil hekim kadrolarına sahip hastaneleriyle de hizmete taliptir.​

TÜRKİYE TABİPLER VAKFI YÖNETİM KURULU​

Prof. Dr. Necmi GÖKAY​
Prof. Dr. Mustafa CİRİT​
Doç. Dr. Mehmet ATEŞ​
Op. Dr. Ali KASAP​
Uzm. Dr. Nazım İNTEPE​
Uzm. Dr. Abdullah ÖZTÜRK​
Dr. Şakir ZEYBEK​

VAKFIN AMACI​

• Ülkemizin çeşitli yerlerinde memleket şartlarını göz önüne alarak bilim anlayışına uygun araştırma ve tedavi imkânlarına sahip modern hastane, sağlık merkezleri ve kuruluşları açmak,​

• Her türlü teknik ve sosyal hizmet eğitim ve öğretim kuruluşlarını kazanç gayesi gütmeden (zaruri masraflarını karşılamak üzere) kurmak ve bunların sağlıklı gelişmesine yardımcı olmak,​

• Açtığı müesseselerde zümre ve mıntıka farkı gözetmeksizin tüm hastalara şefkat, alaka ve ihtimam göstermek, gerekli tedavi ilaçları sağlamak,​

• Gayesi aynı olan vakıflarla bu alanlarda ortak çalışmalar yapmak,​

• Tıp alanında bilimsel araştırma ve incelemelerin yapılmasını teşvik etmek ve imkânlar sağlamak. Yönetim kurulunca başarılı kabul edilenleri kamu oyuna açıklayarak ödüllendirmek,​

• Toplumun sağlığıyla alakalı tıbbi, gıdai ve benzeri incelemelerin yapılmasını teşvik etmek ve imkânlar sağlamak, bu alanda yönetim kurulunca başarılı kabul edilenleri kamu oyuna açıklayarak ödüllendirmek,​

• Toplum sağlığı ile alakalı tıbbi gıdai ve benzeri inceleme, tahlil ve araştırmalar yaparak toplumun aydınlanmasını sağlamak,​

• Vakfın gayesine uygun araştırma yapanlara imkân sağlamak. Yönetim kurulu kararıyla yurt içinde ve yurt dışında bu görevleri ifa edenlere destek olmak ve çalışma imkânları sağlamak,​

• Yurt içinde ve yurt dışında benzeri kurum ve kuruluşlarla(yasalar çerçevesinde) temas kurarak onların çalışmalarından faydalanmak ve onlarla bilgi alışverişinde bulunmak,​

• Koruyucu hekimlik, mediko sosyal ve halk sağlığı ilmi ve tatbiki ve tedavi edici mahiyette araştırmalar yapmak, yaptırmak ve bu çeşit faaliyetleri desteklemek,​

• Milli ve milletlerarası sempozyumlar, konferanslar, mesleki ve tekabül kursları düzenlemek veya bu tür faaliyetlere katılmak,​

• Vakfın yönetim kurulunun uygun göreceği sağlık ve sosyal alanlarda müstakilen veya resmi özel kuruluşlarla müştereken üniversite, okul ve her türlü teknik ve sosyal hizmet eğitimi ve öğretimi kuruluşlarıyla yüksek teknoloji kurum ve kuruluşları açmak, yönetmek ve mevcut kuruluşlarla işbirliği yapmak,​

• Vakfın gayesine uygun ve devamlı gelir getirebilecek her türlü tıbbi, ticari, sanayi yatırımlarda bulunmak, işletmeler ve şirketler, kurmak, kurulmuş olan şirketlere iştirak etmek,​

• Vakıf tarafından kurulacak eğitim tesislerinden en az %10 kapasiteli, yetenekli ancak maddi imkândan yoksun öğrencilere sağlık tesislerinden ise hizmetlerin ve yatak kapasitesinin en az % 10' u maddi imkânı olmayan hastalara tahsis etmek.​

MİSYON ve VİZYON​

MİSYONUMUZ;​

Şifa Üniversitesi; Doğru, eksiksiz ve kaliteli eğitimi kendine hedef olarak alan, uluslararası standartlarda eğitim vermeyi görev kabul edip, merkezine öğrencilerinin ve tüm çalışanlarının mutluluğunu koyan, insana ve insanlığa hizmet sunmak gayesi ile bütünleşen bir kurumdur.​

VİZYONUMUZ;​

Şifa Üniversitesi; Geleceğin Türkiye’sinde en ileri teknolojileri kullanarak, dünya çapında referans üniversite olarak tanınmış ve her zaman tercih edilen bir eğitim ve sağlık yuvası olarak hak ettiği yeri alacaktır.​

Fakülteler​
Diş Hekimliği Fakültesi​
Tıp Fakültesi​
Sağlık Bilimleri Fakültesi​
Hemşirelik​
Beslenme ve Diyetetik​
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon​

Ücretlerimiz​

TIP FAKÜLTESİ - 26.000 TL​
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ - 24.000 TL​
HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ - 9.000 TL​
FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ (FTR) - 14.000 TL​
BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ (BVD) - 12.000 TL​

Öğretim ücretleri banka sözleşmesinde belirtilen şekliyle (10) on taksitte tahsil edilir. Öğretim ücretinin kesin kayıt sırasında peşin ödenmesi halinde %5 indirim uygulanır. Eğitim öğretim ücreti artışı her yıl Toptan Eşya Fiyatları Endeksi (TEFE) ve Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ortalaması alınarak hesaplanır. ​

İLETİŞİM & YERLEŞKELERİMİZ​

Adres : Ankara Cad. No: 45 35100 Bornova / İzmir / Türkiye Tel : +90 232 308 0 308 - +90 232 308 00 00 Faks : +90 232 486 99 10 E Posta: [email protected]

SAĞLIK UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ;​

Adres : Sanayi Caddesi No:7 35100 Bornova-İZMİR/TÜRKİYE Tel : +90 (232) 343 44 45 Faks : +90 (232) 343 56 56 E Posta: [email protected]

İRTİBAT BÜROSU;​

Adres : Gazi Bulvarı No: 72 Eta İş Hanı Kat: 1 D: 1 35210 Çankaya / İzmir / Türkiye Tel : +90 232 441 41 72 Faks : +90 232 441 00 98 E Posta: [email protected]