Hoşgeldin Misafir

Şifre Güvenliği İpuçları

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,496 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar şifre güvenliğiyle ilgili birkaç ipucunda bulunmak istiyorum.

İpucu 1 en önemli etken : Şifre oluştururken en önemli etken uzunluktur bazı siteler sadece nümerik şifre ne kadar uzun olursa olsun güvensiz bulur içinde tek bir harf olan 6 haneli bir şifreyi ise güvenli bulur bu algıya doğru denemez bir şifrenin en önemli güvenlik unsuru uzunluğudur.

İpucu 2 Simetrik kombinasyonlar kullanmayın : Bazı kişilerde bizzat gördüğüm olaydır şifreyi unutmamak adına 159357 , 147896325 , 192837465 , gibi şifre kombinasyonu kullanırlar bu gülünç durumdan kaçınmanızı öneririm tabi bazı durumlar için istisna olabilir.

İpucu 3 Şifreniz size dair bilgi içermesin. ޞifrenize doğum tarihi, memleket, meslek, siyasi görüş, sevdiğiniz birinin adı vb gibi bilgilerinizi dahil etmeyin buda çok rastlanan bir yanlıştır yeni tanıştığınız bir kişiye şifrenize dair ipuçları vermeniz gayet olasıdır.

Edit : size çok eski bir şifremden örnek vermek istiyorum şifremiz "savasgemileri1443" ne alaka derseniz kel alaka asker değilim denizcii değilim denizi sevmem yüzmeyi 20 yaşında öğrendim bunun haricinde extrem derecede olmasada gerekli seviyede uzunluğa sahip ve neredeyse hiç kullanılmayan bir şifre.