Hoşgeldin Misafir

Site Nasıl Hacklenir?

Blue_Angel

16 Kas 2023
136 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba arkadaşlar,

Öğrenmek ve kendimi geliştirip forumda yararlı olmak açısından, bir PHP admin panelli site nasıl hacklenir, dosyaları nasıl çekilir? Bu konuda bir eğitim verebilecek veya yol gösterici olacak var mı?

Teşekkürler.

Zaknafein61

7 Şub 2024
13 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bunun belli bir yolu yok sevgili kardeşim. Şu an ben de öğrenme aşamasında olan bir acemi olduğum için, çok fazla bir şey söylemek haddim değil belki ama birkaç tavsiye verebilirim.

CTF çözmeye çalışmalısın, internette kaynak çok fazla, kendin için belli bir yol haritası bulup ilerlemelisin. Direkt CTF'lere dalarak öğrenmek zor olur elbette; Tryhackme, Hack The Box vb. eğitim platformları var. Udemy kurslarından ve youtube videolarından faydalanabilirsin. Bir yerden başlarsan, daha sonra nasıl ilerlemen gerektiğin de az çok gözünde canlanacaktır.

Bence en önemlisi ise doğru düzgün not tutmak, çalıştığın şeyler arasında birr sürü tool bir sürü komut öğreneceksin. Ezberleyerek ilerlemek mümkün değil, unuttukça notlarına bakıp faydalanacaksın. Ve eğer ilgilenirsen siber güvenlik sektöründe rağbet gösterilen bazı sertifikalar var, bu sertifikaların eğitim programlarına bakabilirsin. En azından müfredatlarına bakıp, sınavları kazanan öğrencilerin nasıl hazırlandıklarını vb. araştırabilirsin.

Kolay gelsin :)