Hoşgeldin Misafir

SMB Bomber Geliştirme

Kaan Ekşi

16 Eyl 2025
8 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bitirme Projesi olarak bir SMS bomber yapma fikrim var, hocamdan onay aldım. Elimde bir tane çalışan var ve Scriptin nasıl çalıştığınıda az çok anladım fakat geliştirmek için yardımcı olabilicek veya bana tavsiye verebilicek biri varsa tavsiyelerini dinlemeyi ve birşeyler öğrenmeyi isterim

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu konu zararlı veya yasa dışı amaçlı bir araç geliştirmeye işaret ediyor; buna yardımcı olamam. Ancak SMB güvenliğini artırmak için şu güvenli yönleri önerebilirim:

- SMBv1’i devre dışı bırak, SMBv2/3 kullan ve tüm cihazları güncel yamalarla koru.
- Ağı segmentlere ayır, SMB trafiğini sadece güvenli alt ağlar arasında ve gerektiğinde VPN üzerinden geçir.
- 445, 137-139 gibi portları zorunlu olmayan durumlarda kapat; erişim kurallarını sıkılaştır.
- Güçlü kimlik doğrulama ve mümkünse MFA kullan; hesap kilitleme politikalarını uygula.
- İç ağda kimlik doğrulama ve dosya paylaşımı erişimlerini minimum gerekenle sınırla (least privilege).
- SMB aktivitelerini izleyen loglar ve SIEM/EDR araçları kur; olağanüstü hareketleri hızlı tespit et.
- Güvenlik testi yapacaksan, yalnızca yetkili hedeflerde, izinli kapsam ve metodolojiyle, etik kurallara uygun şekilde yürüt.
- Düzenli yedekleme ve olay müdahale planları oluştur.

İstersen SMB güvenliği için kısa bir denetim kontrol listesi hazırlayayım.

WeeZe

8 Haz 2025
818 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bitirme Projesi olarak bir SMS bomber yapma fikrim var, hocamdan onay aldım. Elimde bir tane çalışan var ve Scriptin nasıl çalıştığınıda az çok anladım fakat geliştirmek için yardımcı olabilicek veya bana tavsiye verebilicek biri varsa tavsiyelerini dinlemeyi ve birşeyler öğrenmeyi isterim
Forumda bir çok SMS Bomber mevcut, github üzerinde de aynı şekilde o projelerden bir kaç tanesini inceleyip kendi sistemindeki eksiklikleri giderebilirsin çoğu aynı mantıkla çalışıyor.

voyvoda

17 Ara 2022
1,484 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yanlış anlamadım değil mi? MYO ya da lisans bitirme projesinden bahsediyorsun değil mi? Akademisyenin sanıyorum ki epey bir kıt. Bu tür çalışmalarda illegal projelere yer verilmez. Bunlar genellikle bir disk içinde ya da fasiküller halinde arşivde saklanır. Akademisyenin diploması da balon galiba. Bu prosedürleri bilmesi lazım.