Hoşgeldin Misafir

Son çöküşe rağmen Bitcoin yine de 100 bin dolara ulaşabilir mi?

Kai Hiwatari

2 May 2021
537 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
S2F modelini Bitcoin’e ilk uygulayan kişi olarak tanınan analist PlanB, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden keskin bir şekilde düştükten sonra BTC piyasasının durumu hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

PlanB: “Bitcoin için S2F modelinin çizdiği hedefler halen geçerli”-

Scott Melker’in sunduğu The Wolf of All Streets’e verdiği yeni bir röportajda PlanB, Bitcoin’in sonunda 100.000 dolar ve 288.000 dolara ulaşacağını öngören stok akış modellerinin hala sağlam olduğuna inandığını vurguladı.

“Sanırım yarı yolda bir yerdeyiz. Ben çok veri odaklıyım, uydurmuyorum, verileri okudum. Stok akış modeline baktığımızda döngünün sonunda olmadığımızı görüyoruz. S2FX modelini izlerseniz, ortalama olarak 100.000 ABD dolarına veya ortalama 288.000 ABD dolarına kadar gidecek bir yerimiz var.”

“100 bin ve 288 bin dolar hedefleri devam ediyor”-

PlanB’ye göre, S2F modelleri dışındaki veriler de Bitcoin boğa piyasasının henüz bitmediğini gösteriyor.
“Baktığım sadece stok akış modelleri değil. Ayrıca Blockchain verilerine de bakıyorum ve kendi Blockchain  göstergelerimi oluşturuyorum. Bu arada harika olan Glassnode veya CoinMetrics’i kullanmıyorum, tüm verileri düğümümden çıkarıyorum ve sıkıştırıyorum. Birer sinyal üretme ve kalıp alma hazinesi olan Blockchain verilere bakarsanız, kripto paralarda kıtlık seviyelerinin tam olarak 2017 ve 2013’ün yarı seviyelerinde olduğu açık. Bu açıdan bakıldığında, henüz zirveyi görmediğimize eminim.”
Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.863,10 dolardan 90 günün en düşük seviyesi olan 30.681 dolara düşmesine rağmen PlanB, arz tarafında bir krizin yaşandığını vurguluyor.

“Sadece borsalarda değil, aynı zamanda Blockchain üzerinde de kıtlığı görüyorum. Kıtlık büyük bir gerçek ve gitgide daha etkili hale geliyor. Aylardır artıyor, Aralık’tan bu yana ise çok hızlandı.”
Çarşamba günü PlanB, S2F ve S2FX modellerinin geçerliliğini yinelerken Bitcoin’in, koronavirüs kaynaklı panikten sonraki en büyük çöküşten sonra bile modellerinin kapsamı içinde olduğunu söyledi.

“S2F bozuldu veya geçersiz kılındı gibi yorumlar görüyorum. Grafikler BTC’nin S2F model bantları içinde olduğunu gösteriyor. Ancak BTC birkaç ay boyunca koyu mavi bandın altında kalırsa endişelenmeye başlayabilirim (2019’un başı gibi).”