Hoşgeldin Misafir

Sosyal mühendisliğe giriş #1

35izmir

35izmir

🆁🅴🅸🆂🅲🅸🆂🅴🆅🅴🆁
11 Ocak 2018
2,701 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
ÖNSÖZ

Merhaba dostlarım ben organikpikos bugüne kadar sizlere anlatılan hep taktikler üzerine kurulmuş basit tezlerden gelmiştir genellikle sosyal mühendisligin bir çok adı vardır hadi onları tanıyalım manipülatör,sosyoloji,psikanaliz,vs olarak bir çok kategoriyle yorumlanana bilir ama önemli olan hepsini tek çatı altında toplayip en uygun eğitimi vermektir sosyal mühendislik tamamen psikoloji üzerinde kurulmuş manipülasyon oyunudur burda anlatacağım şeyler Tamamen Ben tarafından yazılmıştır çalınması durumda en sert tepkiyle karşılaşacağınızı ve ağır işlemlere tabi olacağınızı bilin amaç bilgilendirmek üzerine ve eğitim üzerine kurulmuştur ve sağda solda bazı paylaşımlar görüyorum benim tezlerim uzerine Instagram sayfaları ve bir takım hacking grupları prim yapmaktadır onlarla da en yakın zamanda ilgileneceğim şimdi konumuza giriş yapalım

Giriş

Sosyal mühendislik sadece güven kazan bilgi kaçır kandır değildir bunu öncelikle kavramamiz gerek ve şunu da bilin herkes sosyal mühendis olamaz sosyal muhendislik potansiyeli taşıyan kimseler

Sosyopatlar,120 IQ üzeri kişilerden oluşur onun dışında hayati zorluklarla geçmiş ağır başlı kimseler de olabilir
Ve en iyi sosyal mühendisler oyuncu ve aktrist olan kimselerdir çünkü kendini başka bir karakter icine sokabilirler ve ona inanırlar o karakterin hayatlarını yaşarlar

Psikolijin temellerine inersek Ses ve diyaframdan başlamamız gerekmektedir

Peki bu sesin önemi nedir ?

Tip ve diş karakterden önce sesimiz on plana çıkar ses güven olgusunu ateşleyen ve sağlamlaştıran bir şeydir ama tiz bir sesiniz varsa ve erkekseniz bu sevdadan vazgeçin başarı sağlayamazsınız peki neden

Tiz seslerin bugün bize güven vermeme nedeni açıkçası bilinç altımıza işlenen piano ve kemandan gelir gerilim müzikleri korku müzikleri ikisi üzerinden yapılır örnek vermek gerekirse

Bunu dinlerken gözünüzü kapatırsanız aklınıza vamprizm veya kırmızı halı orta çağdan şeyler gelicektir bunun sebebi ise DNA miza islenmis temel hafızadır o yüzden biraz daha bariton sesler güven verir çünkü bariton sesler bizi heyecanlandırır cesaret verir ve güven verir örnek vermek gerekirse

Sesimiz bizim için çok önemlidir ve ses tonlarımızı tanimamiz ver her ses tonumuza farklı karakterler atamak zorundayız

Başarılı olmak için ses bizim en önemli imzamızdir sesimizi ne kadar iyi kullanırsak karşınızdaki kişinin aklında ve hafızasında kalırız boş bir insan asla olmayız gözünde ve her buluşmadan önce telefonda konuşun kelimeleriniz hızlı söylemeyin ve kelime oyunu yapın konuşurken her harfi teker teker ağzınızla şekil vererek söyleyin sizi uzaktan izleyen bile dudağınızı okusun

Akıcı konuşmada ses herzlerimizin ve diyaframın çok önemi hatta hayatı önemi vardır güçlü kelimeler K ile başlar örnek KADIN ve HANİM gibi kelimenin basini yuksek son harfini az eğik söylersek akılda kalıcı olur sesli ve sessiz harflere dikkat Edip kelimeleri özenle seçelim

Şimdi bir örnek gösterelim Büyük yerler Yüksek okunur Küçükler düşük ayarlanabilir

Merhaba BEn AhMet Velİ ve size YarDimci oLmak İciN Geldİm Evet SoRunuNuz TaM Olarak neyDİ AcAba ?

Dersek akılda kalıcı ve unutulmaz olur çünkü kelime anlamını kaybetmez ve karsi tarafa başarılı olarak aktarılır

Her Hafta Yeni bölüm paylasacagim o zamana kadar ses ve diyafram a çalışın

Moderatör tarafında düzenlendi: