oktayonattt00
- 22 Ara 2025
- 87 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Bu script veri tabanı sql dosyasını phpmyadmine yüklerken hata alıyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
|
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Bu scripti alıyorum veri tabanı sql dosyasını phpmyadmine yüklerken hata alıyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
Hata kodunu Verebilirseniz direk yardımcı oluruz. Şayet Http 500 hatası alıyorsanız kardeşim bu hata genelde SQL hatası değil, daha çok phpMyAdmin import işlemi sırasında bağlantının kopması ile ilgili olur. Yani tarayıcı ile sunucu arasındaki bağlantı kesiliyor. “Bağlantı sıfırlandı (ERR_CONNECTION_RESET)” hatasının en yaygın sebepleri şunlar: Yüklemeye çalıştığınız dosyanın boyutu çok büyüktür. phpmyadmin 50 mb'den büyük dosyaları yükleyemez bunu aşmanın en iyi yolu SQL dosyasını sıkıştırıp phpMyAdmin’e .gz olarak yüklemek.Bu script veri tabanı sql dosyasını phpmyadmine yüklerken hata alıyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
Aktiflik
Seviye
Deneyim
SQL sorgusu:Hata kodunu Verebilirseniz direk yardımcı oluruz. Şayet Http 500 hatası alıyorsanız kardeşim bu hata genelde SQL hatası değil, daha çok phpMyAdmin import işlemi sırasında bağlantının kopması ile ilgili olur. Yani tarayıcı ile sunucu arasındaki bağlantı kesiliyor. “Bağlantı sıfırlandı (ERR_CONNECTION_RESET)” hatasının en yaygın sebepleri şunlar: Yüklemeye çalıştığınız dosyanın boyutu çok büyüktür. phpmyadmin 50 mb'den büyük dosyaları yükleyemez bunu aşmanın en iyi yolu SQL dosyasını sıkıştırıp phpMyAdmin’e .gz olarak yüklemek.
programlarından biriyle veritabanını sağ tıkla Add to archive → GZIP yolunu izle dosyanın boyutu çok küçülecektir. phpMyAdmin .gz dosyalarını otomatik açar.
- 7-Zip
- WinRAR
bu yöntemle 1 GB dosya bile yükleyebilirsin.
Şayet sorununuz ERR_CONNECTION_RESET değilse lütfen hata kodunu iletin.

Aktiflik
Seviye
Deneyim
SQL sorgusu:aldığın hata nedir SQL mode açık olduğu için genelde hata alınıyor

SQL'i içeri aktarırken Dış anahtar denetlemelerini etkinleştir diye bir bölüm olur onun tikini kapat ve o şekilde içeri aktarSQL sorgusu:
CREATE TABLE `comments` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`post_id` int(11) NOT NULL,
`parent_id` int(11) DEFAULT NULL,
`author_name` varchar(100) NOT NULL,
`author_email` varchar(100) NOT NULL,
`author_website` varchar(255) DEFAULT NULL,
`content` text NOT NULL,
`status` enum('pending','approved','spam','trash') DEFAULT 'pending',
`ip_address` varchar(45) DEFAULT NULL,
`user_agent` varchar(255) DEFAULT NULL,
`created_at` timestamp NOT NULL DEFAULT current_timestamp(),
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `post_id` (`post_id`),
KEY `parent_id` (`parent_id`),
KEY `status` (`status`),
CONSTRAINT `comments_ibfk_1` FOREIGN KEY (`post_id`) REFERENCES `posts` (`id`) ON DELETE CASCADE,
CONSTRAINT `comments_ibfk_2` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `comments` (`id`) ON DELETE CASCADE
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=5 DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COLLATE=utf8mb4_unicode_ci
MySQL çıktısı:
#1005 - Can't create table `if0_40411751_web`.`comments` (errno: 150 "Foreign key constraint is incorrectly formed") (Ayrıntılar…) bu hata
Aktiflik
Seviye
Deneyim