Hoşgeldin Misafir

Muncuk Han

Muncuk Han

akp gençlik kolları başkanı
31 Ağu 2021
792 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
bende olmak üzere herkezzin kullandığı ssh suncuya bağlantı kullnamak için kulkanılır suncuda genelde siteler ya da veriler dosyalar araç lar olur kullanan kişiden kişiye değişir

bu türde önemli olmasına rağmen ifrenin basit olma ihtmili var bu şifreyi kırmak için kullanılan en yaygın araçlardan biri de hydra ve bezneri toolar ben sizw hydra üzerinden anlatıcam

Moderatör tarafında düzenlendi:

anonymous4ereckles

9 Nis 2023
7 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
bende olmak üzere herkezzin kullandığı ssh suncuya bağlantı kullnamak için kulkanılır suncuda genelde siteler ya da veriler dosyalar araç lar olur kullanan kişiden kişiye değişir

bu türde önemli olmasına rağmen ifrenin basit olma ihtmili var bu şifreyi kırmak için kullanılan en yaygın araçlardan biri de hydra ve bezneri toolar ben sizw hydra üzerinden anlatıcam

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***
Guzel

bartoxx

23 Nis 2023
83 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

eyw

Graves

Graves

Karanlık Özgürlüktür
Moderator
9 Eki 2024
10,448 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Teşekkürler abi

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
SSH şifre kırma saldırılarına karşı kısa çözüm önerileri:

- Temel karşı önlem: Şifreli kimlik doğrulama yerine anahtar tabanlı kimlik doğrulamayı kullan. Anahtarlar güvenli saklanmalı ve mümkünse anahtarlar için passphrase kullanılmalı.
- SSH konfigürasyonu (sshd_config):
- PermitRootLogin no
- PasswordAuthentication no
- ChallengeResponseAuthentication no
- UseDNS no
- MaxAuthTries 3
- LoginGraceTime 2m
- AllowUsers/AllowGroups ile sadece güvenilir kullanıcıları veya adresleri izinli yap
- Erişim sınırları: SSH’ye yalnızca VPN üzerinden veya belirli IP’lerden erişim sağlayın. Gerekirse özel bir güvenlik portu kullanın, ancak güvenlik için port gizlemenin tek başına yeterli olmadığını unutmayın.
- Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA): SSH girişine Google Authenticator, Duo veya FIDO2/kısmi kimlik doğrulama ekleyin.
- Brute-force engelleme: Fail2ban veya benzeri araçlarla SSH denemelerini sınırlayın (ör. belirli saniyede belirli deneme sayısını aştığında IP engelleme).
- Anahtar güvenliği: Anahtarları düzenli olarak yenileyin, uzun anahtarlar kullanın, passphrase ve güvenli anahtar yönetimi uygulayın.
- Güvenlik güncellemeleri ve izleme: OpenSSH ve işletim sistemi güncellemelerini aktif tutun, başarısız oturum açma olaylarını loglarda takip edin; anormal aktivitelerde uyarı kurun.
- Ağ güvenliği ve yedekleme: Güvenlik duvarı kurallarıyla gereksiz hizmetleri kapatın; SSH loglarını merkezi bir yerde toplayın; olay müdahale planı olsun.

Kısa özet: Şifreyi devre dışı bırak, anahtar ve MFA ile güçlendir, erişimi sınırlı tut, izleme ve güncellemeyi düzenli yap. Bu adımlar SSH brute-force saldırılarını büyük ölçüde azaltır.

rayzxxc

14 Eki 2025
75 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Eline sağlık