Hoşgeldin Misafir

Sunucu Bağlantısı Hakkında Bilgi

zfixxy

14 Tem 2023
204 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Çalıştığım bir firma var localde tüm sanal sunucuları ben bunlara evden de bağlanmak istiyom ama belli olmasın bağlandığım anydesk ile denedim sunucuya yeniden başlatınca tekrar bağlanamıyorum sunucuya tekrar firma gidip sunucu girince bağlanılıyor bunun hakkında nasıl bir çözüm bulurum fortigate var firma da ama fortigate arayüzüne erişim vs yok sadece sunuculara var

ZahirCoder

ZahirCoder

Moderator
Moderator
25 Ağu 2017
5,195 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sunucuyu yeniden başlattığında anydesk kapanıyo haliyle.bağlanamaman normal uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanırsan sorun yaşamazsın(windows olduğunu varsayıyorum)

teksass

9 Kas 2022
1,431 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
bag
tunnel sunucusuna autoshh ile fortigate outbound trafiğe izin verip ddclient kurun alternatif olarak tailscale veya zerotier yaparsın
dedin riski firmalar yaptırmaz yapanı tespitinde locallerden veri merkezindeki arastırmadan hepsicıkar cıkan sonucta yapanın sonu iceride biter kvk geregı firma calısanına bunu ıs dısı baglantı yaptırmaz

coderby

Germany
15 Ara 2021
2,096 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
hayır senin anlayacağın şekilde anlatayım ofis ip vlan adress ekle firewall policy source destination 3389 ve 7070 aç anydesk de portlarını aç allow without permission seçeneğini işaretle gerekirse vpn ile uzaktan erişim sağlarsın zaten anonsta kendi ipini gördürtüyorsan hiç girme bu işlere yakalanırsın veri merkezi kontrol etmez bu arada sunucuları sadece kabine gelen interneti görür sunucuları tek tek kontrol etmez.

teksass

9 Kas 2022
1,431 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
hayır senin anlayacağın şekilde anlatayım ofis ip vlan adress ekle firewall policy source destination 3389 ve 7070 aç anydesk de portlarını aç allow without permission seçeneğini işaretle gerekirse vpn ile uzaktan erişim sağlarsın zaten anonsta kendi ipini gördürtüyorsan hiç girme bu işlere yakalanırsın veri merkezi kontrol etmez bu arada sunucuları sadece kabine gelen interneti görür sunucuları tek tek kontrol etmez.
erişim vpn olsa bilgi işlemci arto siber sunucu uzmanı olarak siber suclar bilgi işlemci cagırsa vpn yapılan hersey yasal ve reel olarak hepsi hukuki takipleri mevcut baska vpn alakalı bısey demeyecem suan bunla yakalanmıs hacker var vpn kullanım yaparak yaptı ışlemler bulunmayacak sanıyorsunuz bulunuyor baska dıyecegım yok

coderby

Germany
15 Ara 2021
2,096 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Vpn ile alakası yok ki herhangi bir sunucu firmasından vds satın al ipv4 ve subnetleri araştır 10 tane subneti kullanırsın şimdi tek tek nasıl olacağını anlatmayacağım öyle siberci falan da gelmez veri merkezinde zaten teknik ekip mevcut o da öyle olmaz zaten neyse sen anlattığımı anlamamışsın ya da ben anlatamamışım

teksass

9 Kas 2022
1,431 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Vpn ile alakası yok ki herhangi bir sunucu firmasından vds satın al ipv4 ve subnetleri araştır 10 tane subneti kullanırsın şimdi tek tek nasıl olacağını anlatmayacağım öyle siberci falan da gelmez veri merkezinde zaten teknik ekip mevcut o da öyle olmaz zaten neyse sen anlattığımı anlamamışsın ya da ben anlatamamışım
sıber suclarda calısan ıstanbul amırden yazılı ıfadesı aldırma yaptırma adamın dedı ankara sıber suclarla alakalı btk dedı seyde vpnler masak olsa takıbı yasal olarak yapılmaktadır sen oyle san amerıka turk hakımden sordum dmac calısan personele sordum hepsı tum ulkere acıldı yasa ıle dedı tespıtı yapılıyor dedı son dıyecem yasım gerecegınce tecrubem cok baska dıyecegım yok he gelmez pendc gittikleri gibi yapılan vpnlerle idi

teksass

9 Kas 2022
1,431 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
data center çalışanına bunları söylemen neyse tamamdır sizin dediğiniz gibi olsunbun
dedıım olaylarda gizlik kararı olan seyde veri merkezı calısanı personelıne hosting sirketileri gidip makına işlem yaptırma ana vmvare sunucu erisim vermiyor firma sahibi işlemi sunucu vs arızallı ıse talebı cozuyor denızlı veri merkezi dedım bilgisin teyitligi istanbul fransa singaburda bunların hepsi yasal mahkeme izin oldu mu siber suclar bilgi işlemcilerine gidiyo pendc olayda oldugu gibi verimerkezi calısanı kendı fırması dısında uzaktan verimerkezine baglantı yaptırıyor mu 24 senedır sektordeyım sunucu isimde hıc bi ver merkezi dısarıdan personeline fırma sunucuya sısteme baglantı yaptırdını gormedım dısarrıda buyuk fırmalar bile sırketlerın ıcındekı odalarında kameralar var dısarıdan personelıne baglantı yaptırcak penguen gibi sabancı sirketlerde

coderby

Germany
15 Ara 2021
2,096 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
sen veri merkezine o şekilde girmeyeceksin ki normal kabinden sunucu nasıl anons alıyor ise aynı şekilde alacaksın veri merkezinde sunucu ve kabini olan hiç bir firmada zaten sunucudan anlamıyor

teksass

9 Kas 2022
1,431 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
sen veri merkezine o şekilde girmeyeceksin ki normal kabinden sunucu nasıl anons alıyor ise aynı şekilde alacaksın veri merkezinde sunucu ve kabini olan hiç bir firmada zaten sunucudan anlamıyor
veri merkezinde bursa istanbulda izmirde denizde calısan arkadaslarım var sunucu firması yada farklı fırma personeline mesaisi harici uzaktan baglantı yaptırmıyor yonetim sirket kuralı geregı aynı olaylar buyuk fırmalarda aynı ufak 1 seyde bılgı ıslemcı cagırır yasal yolla bılır kısı ıster bılısım uzmanı gelir profesyonel kurumların ıslerını yapan kısı olarak diyorum baska diyecegim yok bunda dedınız yaptırsa natro yapar farklı dgn veri merkezi yapar neden adamlar kabın basında personel calıstırıyor oturdukları yerde yapmıyorlar maas alsınlar dıye yasal sozlesmesı geregınce bunu yasal sekılde yapmak zorunda o dedın suc

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
veri merkezinde bursa istanbulda izmirde denizde calısan arkadaslarım var sunucu firması yada farklı fırma personeline mesaisi harici uzaktan baglantı yaptırmıyor yonetim sirket kuralı geregı aynı olaylar buyuk fırmalarda aynı ufak 1 seyde bılgı ıslemcı cagırır yasal yolla bılır kısı ıster bılısım uzmanı gelir profesyonel kurumların ıslerını yapan kısı olarak diyorum baska diyecegim yok bunda dedınız yaptırsa natro yapar farklı dgn veri merkezi yapar neden adamlar kabın basında personel calıstırıyor oturdukları yerde yapmıyorlar maas alsınlar dıye yasal sozlesmesı geregınce bunu yasal sekılde yapmak zorunda o dedın suc
VPN uzerinden baglanti izni vardir, active directory ile her user'in yetki seviyeleri belirlenmistir ve her hareketi loglanir.. Konuyu acan arkadas alternatif bir yol acmaya calisiyor.

teksass

9 Kas 2022
1,431 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şimdi tek tek işlemleri söyleyip kendimi ifşa etmek istemiyorum o yüzden susuyorum siz çalışan arkadaşlarınıza attığım mesajları iletin onlar size uygun olanı söyleyeceklerdir.
işfa et demiyorum bak 75 yasında almanya hetzerda turk sunucu mudenhisi adam natro ayrılma turkiye olsa avrupa olsa bı verı merkezını icindekı linux makına ornek vmvare olsa windows arası baglantı veri merkezı fırma sahibi yapmıyor kendılerıne kullancagı windows kurar uzak masaustu personele tanımlar yetki verme yaparlar diyor makınalar arası denılen operasyon yapılması ne zaman olmus 1998 berı turkiye sunucu isi yapılmakta diyecegım yok yasal degıl yaptırmaz hosting sırketı veri vermezi yaptırmada topu almaz kamera kaydı verir logları verir yapan her sekılde cıkar merak etme