Merhaba arkadaşlar,
Burası bir hack forumu, hack forumu olmasına karşın atalarımızın bir sözü vardır.
"Tamirden en iyi bozan anlar." gibi bir sözdü tam hatırlayamadım
Herneyse geçelim ilk dersimize,
Öncelikle, dizinler arası geçiş engelliyoruz. cd komutu bir web sitesi için hiç bi değer taşımaz
Öyleki, symlinkte çok iş görüyor.
komutuylada symlink olayını engelliyoruz.
Engellemişken ne olur ne olmaz diyerek sıkıştırma komutlarınıda engelliyoruz ki, symlink kapalı iken
dizin'i öğrenmemeleride önemli
nerde oldugunuza bağlı belki exploit gelişir nerden bilebiliriz
ve bu komutu uyguluyoruz,
Mis gibi sunucumuz oldu. şuan passwd okuyamaz normal biri. Ama biz diğer okuma yöntemlerinide kapatalım
toplu olarak yazıyorum tekte çalıştırsanız yeterli.
Bu komutlarla, sunucuda hiç bir kopyalama işlemi olmamasını engelleyerek, sistem bilgilerini vs gizledik. Bu saatten sonra, php.ini de koysalar bypasslayamazlar. Bazı metodlar kalıyor onlarda sonraki derste
Burası bir hack forumu, hack forumu olmasına karşın atalarımızın bir sözü vardır.
"Tamirden en iyi bozan anlar." gibi bir sözdü tam hatırlayamadım
Herneyse geçelim ilk dersimize,
Öncelikle, dizinler arası geçiş engelliyoruz. cd komutu bir web sitesi için hiç bi değer taşımaz
Kod:
chmod 400 /usr/sbin/cd
Öyleki, symlinkte çok iş görüyor.
Kod:
chmod 400 /bin/ln
komutuylada symlink olayını engelliyoruz.
Engellemişken ne olur ne olmaz diyerek sıkıştırma komutlarınıda engelliyoruz ki, symlink kapalı iken
Kod:
chmod 400 /bin/tar
dizin'i öğrenmemeleride önemli
Kod:
chmod 400 /bin/pwd
Mis gibi sunucumuz oldu. şuan passwd okuyamaz normal biri. Ama biz diğer okuma yöntemlerinide kapatalım
Kod:
chmod 400 /bin/awk && chmod 400 /bin/cp && chmod 400 /bin/dd && chmod 400 /bin/df && chmod 400 /bin/cat && chmod 400 /bin/more && chmod 400 /bin/raw && chmod 400 /bin/uname
Bu komutlarla, sunucuda hiç bir kopyalama işlemi olmamasını engelleyerek, sistem bilgilerini vs gizledik. Bu saatten sonra, php.ini de koysalar bypasslayamazlar. Bazı metodlar kalıyor onlarda sonraki derste