Hoşgeldin Misafir

Sunucuda Yapılan işlemler Sizi Güvende Tutabilir mi?

LETHALX

17 Şub 2019
909 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Herkese merhaba arkadaşlar VDS/VPS/DEDİCATED SERVERLER ile ilgili biraz bilgi edinmek istedim bu konu için
Üstadlarımzıdan yardım almak istiyorum.

Öncelikle bir VDS/VPS veya DEDİCATED Sunucu sahibi olsak ve bu sunucuyu gündelik hayatta Deepweb / Forumlar / Saldırılar 'da kullansak herhangi bir iz takibi veya ani bir olayda kanıt birakma gibi olayı olabilir mi?
Mesela bir siber suçlar bu bilgisayarı incelediğinde bu sunucuya erişemese bile bir bilgi bulabilir mi ?
Bilgisayardan hiçbir işlem yapmadığımızı varsayalım tertemiz bilgisayar yalnızca bilgisayardan sunucuya bağlanığ herşeyi ordan yaptığımızı varsayalım
bu işlemlerde herhangi bir iz kanıt veya takip bırakır mı ?

İkinci sorumsa şu peki bunlardan hangisi en güvenilir sunucu'dur. Normal bilgisayar yerine kullanım için ve Hack işleri yapmak için.

Not:Herhangi bir zararlı illegal vb. işler için kullanılmayacaktır yalnızca bilgilenme ve güvenlik önlemi alma adına sorulmaktadır.
-

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
sıber suclar loglara ve dc firmasından talep ettinde ne kadar süredir aktif hersey bilgisi sunulur ekstra paralı yazılımlarla guvenlık onlemlerı var

LETHALX

17 Şub 2019
909 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
sıber suclar loglara ve dc firmasından talep ettinde   ne kadar süredir  aktif   hersey  bilgisi  sunulur ekstra  paralı  yazılımlarla guvenlık  onlemlerı var

Anladım hocam o yüzden yurtdışı firma tercih edeceğim sence bir yararı olurmu bilgi paylaşımı açsından bide nasıl bi güvenlik önlemleri var ?

Re-Start

Re-Start

Moderatör
MĂRĂCINENI – Argeșelu
11 Ara 2017
2,277 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
LETHALX' Alıntı:
editoor' Alıntı:
sıber suclar loglara ve dc firmasından talep ettinde   ne kadar süredir  aktif   hersey  bilgisi  sunulur ekstra  paralı  yazılımlarla guvenlık  onlemlerı var

Anladım hocam o yüzden yurtdışı firma tercih edeceğim sence bir yararı olurmu bilgi paylaşımı açsından bide nasıl bi güvenlik önlemleri var ?

Merhabalar,
Yurt dışı firmalarını araştırdığınız zaman, hiç kimseye bilgi vermeyen datacenterlar bulabilirsiniz.

LETHALX

17 Şub 2019
909 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Teşekkür ederim kardeşim peki bildiğiniz bir site varmı ben "velia.net" diye bir site duydum biraz pahalı piyasada ama cumhurbaşkanına dahi bilgi vermeme hakları varmış Gooddy kuruluşu

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
LETHALX' Alıntı:
editoor' Alıntı:

var ama  mahkeme  emri vs  sikayet olursa kapatılma riski var   guvenlikler degismektedir. su ara cpanel olusan sorunlardan dolayı cogu firma panel degisiyo