Hoşgeldin Misafir

Tarihi gün: Şam düştü

ZahirCoder

ZahirCoder

Moderator
Moderator
25 Ağu 2017
5,203 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Suriye'nin başkenti Şam'a açılan Humus ilinde Beşşar Esad rejimi karşıtı güçler, kent merkezine hakim oldu. Kente rejim karşıtları ilerleyişini sürdürürken Reuters haber ajansı geçtiği son dakika haberiyle Suriye lideri Esad'ın Şam'ı terk ettiğini bildirdi.​



Suriye'de silahlı grupların Şam'ın güney banliyölerine girmesinin ardından rejim güçleri pek çok noktadan çekilmeye başladı.

Suriye Rejimi, yaklaşık bir haftalık bir süre içerisinde düştü. Muhaliflerin Halep'ten Şam'a ilerleme kaydetmesi olağanüstü bir hızla gerçekleşti.

Bu esnada Suriye Başbakanı ise görüntülü açıklama yayımladı. Gelecek muhalif hükümetle beraber çalışmak istediğini ve halkın katılımıyla bir oylama sonucu yeni liderin seçilmesini beklediğini söyledi.

COLANİ ZAFERİNİ İLAN ETTİ, MUHALİFLER TELEVİZYONA ÇIKTI​

Heyet Tahrir Al Şam lider Muhammed el-Colani, zaferini ilan etti. HTŞ militanlarına yayımlanan basın açıklamasında seslenen Colani "teslim olanları koruyun, kaçanlara merhamet edin" dedi.
Colani, "Kamu kurumlarına yaklaşmak kesinlikle yasaktır. Bu kurumlar, resmen devredilene kadar eski Başbakanın gözetimi altında kalacaktır. Havaya ateş açılması da yasaktır." ifadelerini kullandı.