Hoşgeldin Misafir

Tecno, Telefonların Rengini Değiştiren Teknolojisini Duyurdu

H0lyBl4ck_1998

18 Ağu 2020
1,397 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
BMW’nin araba rengini değiştirmesini sağlayan teknolojisiyle birlikte rengi değişen aygıtlar için de bir kapı görülmüştü. Teknoloji şirketleri bu teknoloji üzerinde çalışmaya devam ederken, son vakitlerin yükselen ismi Tecno yeni teknolojisini tanıttı.

Tecno’nun “Chameleon Coloring Technology (Bukalemun Boyama Teknolojisi)” ismini verdiği teknolojisi, telefonların art kapağını çok daha renkli bir hale getiriyor. Ayrıyeten yalnızca bir renk değil, çok geniş yelpazede renkler tıpkı anda art panelde yansıtılabiliyor.

Tecno’nun renk değiştiren telefon teknolojisi:

Bu teknoloji nasıl çalışıyor?

eecf13bb70affea6414caf2ffe6021721155367b.jpeg

Renk değiştirme teknolojisi, birinci etapta akla gelen art panele ekran yerleştirilmesi üzere bir sistemi içermiyor. Renkler, elektriğe maruz kaldığında taraf değiştirebilen, mikrondan daha küçük boyuttaki prizma materyalleri sayesinde mümkün oluyor.

Bu prizmaların tarafı denetim edildiğinde gerecin farklı dalga uzunluklarında ışık yansıtması sağlanabiliyor. Tecno da bu prizmaların istikametini aygıta yüklenen bir yazılım ile denetim ediyor. Kullanıcı, 1600 farklı renk arasından seçim yapabiliyor yahut renkler, batarya durumu, çalan müzik ve bildirimlere göre değiştirilebiliyor.

Üstelik Tecno’nun paylaştığı datalara nazaran teknoloji, epeyce uzun bir ömre de sahip. Renkler, 2 milyon tekrara kadar değiştirilebiliyor. Renk değişimi ise 0.03 saniyede tamamlanıyor.

Teknoloji batarya düşmanı da değil:

75378433176df95d2d2d13b75fccea485a9e3221.jpeg

Yine akla gelen en temel sorulardan birisi de elbette bu teknolojinin batarya performansını nasıl etkilediği. Tecno, teknolojinin bir gün boyunca sadece 5 dakikalık görüntü izlemeye eşit tüketim gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Yeni teknolojinin hangi modellerde yer alacağı şimdi açıklanmadı.

Tecno, farklı bir teknoloji ile renk değiştirebilen telefonunu aslında daha evvel de çıkarmıştı: