Hoşgeldin Misafir

Teknoloji devlerinden Türkiye’ye yardım açıklaması…

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Türkiye Kahramanmaraş’ta arkası gerisine gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki sarsıntıyla sarsılırken, yurt dışından yardım haberleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak Apple CEO’su Tim Cook, dün paylaştığı tweet’te şu satırlara yer verdi: “Türkiye, Suriye ve yıkıcı sarsıntılardan etkilenen herkese taziyelerimizi gönderiyoruz. Apple, yardım ve kurtarma eforlarına bağışta bulunacak.”

applecook.jpg

Tim Cook’un yardım açıklamasının çabucak akabinde bir takviye de Google’dan geldi. Google CEO’su Sundar Pichai de tweet atarak hem şirket hem de çalışanlar olarak yardımda bulunacaklarını açıkladı:

google1.jpg

“Türkiye ve Suriye’de sarsıntılar sonrası büyük kayıplar yaşayan herkesi düşünüyorum. Etkilenenlere ilgili acil durum bilgilerini sağlamak için SOS ihtarlarını etkinleştirdik ve
hem Google hem de Google çalışanları yardım ve kurtarma gayretlerini destekleyecek.”

amazonjassy.jpg

Amazon CEO’su Andy Jassy de Tükiye’de yaşananlara kayıtsız kalmadı, Jassy Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, bebek maması ve ilaç üzere bağışlanan yardım eserlerini gereksinim sahiplerine süratli bir formda ulaştırmak için Amazon’un lojistik ve dağıtım ağını etkinleştiriyoruz” diye yazdı.

Daha evvel de Elon Musk, Starlink uydularını Türk hükümetinin onaylaması halinde göndereceğini açıklamıştı.