Hoşgeldin Misafir

Telegramdaki Büyük Tehlike Dikkat !!!

Security

25 Ağu 2017
894 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar ben security uzun zamandır sizlere paylaşım yapmıyordum şimdi sizlere telegram da bizi bekleyen büyü k tehlikeden bahsetmek istiyorum Whatsapp uygulamasından kaçarak birçok kişi telegramin kanatları altına sığınmakta büyük tehlikede burada başlıyor sizler için gizlilik politikası dahil telegrami inceleyerek bazı zaafiyetleri ve uygulama da bulunan ve veri zafiyeti olarak adlandırdığımız sorunlardan bahsetmek istiyorum. 

1)  Whatsapp gibi telegram da gizlilik politikası içerisinde bilgileri kendi bünyesinde bulunan partnerleriyle paylasmaktadir. 

2) Telegram sizlerin ve kullanıcılarının güvenliğini ikinci planda suanda tutmaktadır diyeceksiniz bu kanıya nereden vardın hemen konuya gireyim . 245.89.*.* 245.98.*.* İp adreslerinde barinmakta sunucu güvenliği konusunda da oldukça sorun yaşama olasiligida mevcut burada zaafiyetleri hakkında bilgi vermedim art niyetli arkadaşlar hemen işe koyulup çıkar sağlamak için harekete gececeklerdir bu yüzden sizlere bu kadar açıklama yapıyorum bu konuda.

3) Arkadaşlar en büyük sıkıntılardan birtanesi olan telegram veri saklama konusunda meraklı sizler örneğin. 0540 000 ** ** numarası ile kayıt oluşturdunuz ve rehberimizdeki kisilerin telegram bünyesinde mesajlaşma ve görüşme yapabilmek için aktardiniz mecburiyetten veya numara değişmek istediğinizden hattinizi değiştirdiniz daha sonra sizin kullanmis olduğunuz hat bekleme süresi dolduktan sonra satışa sunulup telegram kurulduğunda otomatikman sizin rehberiniz numara kayitindan dolayı DB den çekilen verilerle başkasının eline geçmiş olmaktadır. Bu durumda başınızı bir hayli agritabilir. Benden uyarması.

Son olarak Telegram, Signal, Whatsapp, Bip tarzı uygulamalar hiçbir zaman güvenli değildir. Veri paylasimlarinizi yaparken dahi dikkat etmelisiniz şöyle dusunmelisiniz Facebook kurucuları yöneticileri ve başkanı bile kendi kurmuş oldukları platformu kullanmazken sizler kullanarak onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz diyeceksiniz sizler kullanmıyormusunuz. Evet bizlerde kullanıyoruz ama birçok izini red ederek bir uygulama indirdiğinizde verdiğiniz izinlerin anlamlarini hiç arastiriyormusunuz veya bu izin ne demek anlamını biliyor musunuz sanal dünyada hickimse guvende değildir.

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,497 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Abi atladığın nokta belli bir süre girmeyince hesabın siliniyor ve geçmişe dair verilere ulaşmak imkansız hale geliyor ayrıca senin bilgilerini partnerleriyle paylaşmasa adamlar nerden ekmek yiyicek kamu kuruluşu değil sonuçta. Eğer çok önemli ve gizli bişeyse log tutulmuyan gizli görüşme seçeneği Telegram'da mevcut.

Security

25 Ağu 2017
894 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
JQTR1' Alıntı:
Abi atladığın nokta belli bir süre girmeyince hesabın siliniyor ve geçmişe dair verilere ulaşmak imkansız hale geliyor ayrıca  senin bilgilerini partnerleriyle paylaşmasa adamlar nerden ekmek yiyicek kamu kuruluşu değil sonuçta. Eğer çok önemli ve gizli bişeyse log tutulmuyan gizli görüşme seçeneği Telegram'da mevcut.

Benim yedek hatta basima geldi başkasının rehberi direk geldi karşıma rehber olarak gelmekte mesajlaşma olarak değil.

topraksu

2 Nis 2018
246 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
reisci' Alıntı:
Bence yerli ve milli uygulamamız olan Bip kullanılmalı hem varlık fonu ortak olduğu için devletimize de faydadır.

yerli ve milli dediğin uygulamanın senden istediklerini gördün mü ? Birde yerli dediğin uygulamada yaptığın mesajlaşmalardan doğacak silivri yolunu düşündün mü ?
Düşünsene arkadaşınla sohbet ediyorsun uygulama üstünden  hükümetin politikalarını eleştiren konuşmalar ve birden kapın çalınıyor "Polis kapıyı aç" sesi ile karşılaşıyorsun.
Tek cümle Cumhurbaşkanına Hakaretten, Devlet düzenini bozmaya çalışmaktan hapis cezası 

Bu tarz uygulamalarda devlet veya devletler eli olanların hiç birini kullanmayacaksın

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
topraksu' Alıntı:
reisci' Alıntı:
Bence yerli ve milli uygulamamız olan Bip kullanılmalı hem varlık fonu ortak olduğu için devletimize de faydadır.

yerli ve milli dediğin uygulamanın senden istediklerini gördün mü ? Birde yerli dediğin uygulamada yaptığın mesajlaşmalardan doğacak silivri yolunu düşündün mü ?
Düşünsene arkadaşınla sohbet ediyorsun uygulama üstünden  hükümetin politikalarını eleştiren konuşmalar ve birden kapın çalınıyor "Polis kapıyı aç" sesi ile karşılaşıyorsun.
Tek cümle Cumhurbaşkanına Hakaretten, Devlet düzenini bozmaya çalışmaktan hapis cezası 

Bu tarz uygulamalarda devlet veya devletler eli olanların hiç birini kullanmayacaksın

Aynen öyle