Hoşgeldin Misafir

Tesla Türkiye CEO’su Dolandırıcıların Hedefine Girdi

zuhaltarik

16 Kas 2020
909 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Dünyanın en tanınan elektrikli araba üreticisi Tesla, 4 Nisan’da resmen Türkiye’ye giriş yaptı. Ama Tesla’nın Türkiye’ye girişini dört gözle bekleyen dolandırıcılar da harekete geçmekte gecikmedi.

Tıpkı Togg’da yaşandığı üzere Tesla için de internette uydurma siteler karşımıza çıkmaya başladı, toplumsal medyada düzmece profiller açıldı. Bu profillerden birisi ise Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer adına açılan bir profil idi.

Tesla Türkiye Genel Müdürü ismine Instagram’da geçersiz hesap açıldı:

424b13a0b6c288bf1ba3ad83b6f9cd3d77bd507f.jpeg


Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından gündeme getirilen düzmece hesaplardan birisi, Instagram’da Kemal Geçer ismine açılmıştı. Kemal Geçer’in kendisine ilişkin bir Instagram hesabı yok idi. Açılan geçersiz profilden 13 gönderi paylaşılmış, 169 takipçiye ulaşılmıştı.

Ayrıca profilde “Tesla Genel Müdürü”, “40 Yaş Altı 40 (Forbes’un saygın listelerinden)” ve akla gelebilecek her türlü sektörel unvan sıralanmıştı.

Tesla Genel Müdürü Kemal Geçer, geçersiz profil hakkında paylaşım yaptı:


Twitter’daki şahsî hesabından paylaşım yapan Kemal Geçer, kendisi ismine açılan hesaplar üzerinden dolandırıcılık teşebbüslerinde bulunulduğunu, bu tıp hesapları görenlerin hesapları engellemesi gerektiğini tabir etti.

Tabii bu olayın Twitter’da bugün daha büyük tehlike saçtığını hatırlatmakta yarar var:

Twitter’da mavi tikin artık sırf Blue abonelerine verilmeye başlamasıyla birlikte ünlü yahut siyasi isim olsun ya da olmasın, nitekim doğrulanan profillerdeki mavi tikler kaldırılmıştı. Bu da Kemal Geçer’in profilindeki mavi tikin de kaldırıldığı manasına geliyor.

Dolayısıyla düzmece profilleri ve gerçek şahıslara ilişkin profilleri birbirinden ayırt etmek bilhassa Twitter’da bir epey zora düştü. Yeniden de, Kemal Geçer özelinde kendisinin gerçek profilinin bu irtibatta bulunan “@Kemal_Gecerr” kullanıcı isimli profil olduğunu belirtelim.