H0lyBl4ck_1998
- 18 Ağu 2020
- 1,397 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Instagram, TikTok, Facebook ve öbür tüm toplumsal medya platformları, sahip oldukları algoritmalarla kullanıcılarının ilgisini çekecek içerikleri onlara sunabilmeyi amaçlıyor. Lakin kimi vakit uygulamayı kullanma biçiminiz ya da telefonunuzu arkadaşınıza verdiğin 10 dakikalık mühlet zarfında algoritma sözün tam manasıyla alt üst olabiliyor ve akışınız ilginizi çekmeyen onlarca içerikle dolabiliyor.
TikTok yetkilileriyse bu meseleye bir tahlil bulmak ve kullanıcıları her seferinde yeni hesap açmasını engellemek için “Yenile” (Refresh) isimli özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri vakit algoritmalarını sıfırlayabilecek.
Takip ettikleriniz ve profiliniz bu sıfırlamadan etkilenmeyecek
Yenile adı verilen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, TikTok’un ayarlar kısmına girerek “Sizin İçin sekmesini yenile” seçeneğini seçtikten sonra algoritmada kayıtlı olan bilgilerini sıfırlayabilecek. Fakat bu özelliğin yalnızca TikTok’taki “Sizin İçin” sekmesini sıfırladığını ve takip ettikleriniz, profiliniz ve içerik tercihlerinizi değiştirmeyeceğini hatırlatalım. Ayrıyeten yetkililer, bu sıfırlama sürecini yaptıktan sonra geri alamayacağınızı belirtiyor.
TikTok yetkilileri, yaptıkları açıklamada TikTok’ta trend olan birtakım görüntülerin ve bahislerin makul bir mühlet sonra dikkat çekmemeye başladığını fakat bu görüntüleri artık görmek istemeyen kullanıcıların benzeri içerikleri daima olarak “Sizin İçin” sayfasında gördüğünü belirtiyor.
Kullanıcıların tecrübesini olumsuz etkileyen hatta birtakım kullanıcıların daima olarak yeni hesap açmasına sebebiyet veren bu sorunu kökten çözmek isteyen TikTok, kullanıcıların bu özellik sayesinde akışlarında tam denetime sahip olacağını belirtiyor.
Ancak alışılmış ki bu sıfırlama özelliğinin yalnızca kullanıcıların ne çeşit içerikler göreceği hakkındaki dataları sıfırladığını belirtmemiz gerekiyor. Yani bu özelliği kullandığınızda hakkınızda toplanan bilgileri silmiş olmuyorsunuz.
TikTok yetkilileriyse bu meseleye bir tahlil bulmak ve kullanıcıları her seferinde yeni hesap açmasını engellemek için “Yenile” (Refresh) isimli özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri vakit algoritmalarını sıfırlayabilecek.
Takip ettikleriniz ve profiliniz bu sıfırlamadan etkilenmeyecek
Yenile adı verilen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, TikTok’un ayarlar kısmına girerek “Sizin İçin sekmesini yenile” seçeneğini seçtikten sonra algoritmada kayıtlı olan bilgilerini sıfırlayabilecek. Fakat bu özelliğin yalnızca TikTok’taki “Sizin İçin” sekmesini sıfırladığını ve takip ettikleriniz, profiliniz ve içerik tercihlerinizi değiştirmeyeceğini hatırlatalım. Ayrıyeten yetkililer, bu sıfırlama sürecini yaptıktan sonra geri alamayacağınızı belirtiyor.
TikTok yetkilileri, yaptıkları açıklamada TikTok’ta trend olan birtakım görüntülerin ve bahislerin makul bir mühlet sonra dikkat çekmemeye başladığını fakat bu görüntüleri artık görmek istemeyen kullanıcıların benzeri içerikleri daima olarak “Sizin İçin” sayfasında gördüğünü belirtiyor.
Kullanıcıların tecrübesini olumsuz etkileyen hatta birtakım kullanıcıların daima olarak yeni hesap açmasına sebebiyet veren bu sorunu kökten çözmek isteyen TikTok, kullanıcıların bu özellik sayesinde akışlarında tam denetime sahip olacağını belirtiyor.
Ancak alışılmış ki bu sıfırlama özelliğinin yalnızca kullanıcıların ne çeşit içerikler göreceği hakkındaki dataları sıfırladığını belirtmemiz gerekiyor. Yani bu özelliği kullandığınızda hakkınızda toplanan bilgileri silmiş olmuyorsunuz.
