Hoşgeldin Misafir

Tor 'dan Hızlı, Chrome 'dan Gizli! Anonim Tarayıcı; inVisibleTab Yayında!

ncpsoft

30 May 2024
3 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Selamlar Turkhacks, herkese iyi forumlar ve hayırlı geceler!

Bugün size, tam da doğum günüm olan 6 Mart'ta yayına giren, piyasadaki hantal ve veri sızdıran tarayıcılara ayar çekmek için geliştirdiğim yerli projem inVisibleTab'ı sizinle paylaşıyorum.

Hepimiz biliyoruz ki; internette gezerken her adımımızın loglanması, parmak izimizin (fingerprint) alınması ve adım adım izlenmek artık can sıkıcı bir boyutta. Ben de buna bir tepki olarak, gizliliği esas alan ama performanstan ödün vermeyen bir anonim tarayıcı inşa ettim.

Uygulamanın içinde, malum dev tarayıcılardan chrome 'a ufak bir gönderme yapan "Dino Ayda" bölümü var. Bir göz atın derim, hem eğlenceli hemde eleştirel oldu diss gibi.

Neden inVisibleTab?

Tor Browser anonimlikte kraldır, buna lafımız yok. Ama o katmanlı yapısı yüzünden internetin kağnı hızına düşmesinden gerçektek bıktık.

• Hız ve Stabilite: inVisibleTab, Tor gibi trafiği dünyayı dolaştırıp sizi bekletmez. Günlük kullanımda ihtiyacınız olan o hızlı tarayıcı deneyimini, en üst düzey gizlilik protokolleriyle birleştirir.
  • Dahili Adblock & Reklam Engelleyici: Sisteme gömülü adblock altyapısı sayesinde web sitelerindeki tüm takipçileri ve reklamları daha yüklenmeden bloklar. Özellikle Youtube reklam engelleyici özelliği sayesinde videoları hiçbir reklam bölmeden izlemenizi sağlar.
  • Anti-Log Sistemi: Uygulamadan çıktığınız an tüm cache, çerez ve oturum verileri kalıcı olarak imha edilir. Cihazda hiçbir fiziksel kalıntı bırakmayan gerçek bir gizli tarayıcı mantığıyla çalışır.
  • Güvenlik Analiz Modülü: Karşınıza çıkan şüpheli bir linkin (phishing/kimlik avı) ne mal olduğunu anlamanız için; SSL, DNS, IP verilerini ve adresi özel algoritmasıyla anlık tarayıp size risk raporu sunar.
  • User-Agent Değiştirici: Cihaz modelinizi maskeleyerek sitelerin sizi parmak iziyle tanımasını zorlaştırır.

Günlük Kullanım İçin En İyi Alternatif

Turkhacks kitlesi için tavsiyem; inVisibleTab'ı sağlam bir VPN ile kombinlediğinizde, Tor'un o yavaşlığına katlanmak zorunda kalmadan inanılmaz bir gizlilik seviyesine ulaşırsınız. Günlük sörfünüzde ve hızlı operasyonlarınızda ana tarayıcınız olmaya aday bir anonim tarayıcı çözümüdür.

Geliştirici İçin < 3

Sizlerin geri bildirimleri projenin geleceği için çok önemli. Uygulamayı indirip teknik gözle test etmenizi, eksikleri ve eklenebilecek özellikleri belirtmenizi bekliyorum. Algoritma için Play Store üzerinden vereceğiniz 5 yıldız benim için en güzel (geçmiş)doğum günü hediyesi olur.

Eleştirilerinizi ve teknik önerilerinizi konu altından bekliyorum. İyi forumlar!