Hoşgeldin Misafir

Turkhacks Yönetim Ve Organizasyon Şeması

QARAKURT

QARAKURT

inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Üye Yöneticisi
dağlar
9 Mar 2024
554 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar abilerim/kardeşlerim.

İlk olarak belirtmek isterim ki, TURHACKS ailesinde yönetim bir makam değil, hizmetin bir üst kademesidir.

THS ailesinde yönetim emeklerin karşılığında verilen bir sorumluluktur.

@DeepiMpaCt hocamızın teşebbüsü ile açılmış yeni ve geniş yönetim kadrosu THS'de vicdanı ile görev yapan her üyenin bu gruplarda yer alması için büyük bir fırsatlar sunuyor.

Belirtmek isterim ki Kimse kalıcı değildir, kendini misyona adamış her değerli kardeşimiz bu sistemin bir parçası olacaktır.

Tüm yönetim kadrosunun öncelikli görevi her kese karşı Adil ve şeffaf olmaktır.

Ayrıca bakınız :
1.
Forum Yonetimi Ve Uye Anlasmazliklari Cozumu Hk.
2. Turkhacks Rütbe Sistemi (Nasıl Rütbe Alırım)
3. Turkhacks TİM/Görev oganizasyonu

Bugün sizlerle THS'de yönetim şemasını, görev ve sorumluluk alanlarını paylaşıcam.

kiautub.png

STRATEJİ GRUBU
ga7bzxy.png

1. Root Administrator
- Yönetimin en üst kademesi, Strateji grubunun lideridir. Forumda yasa, misyon gibi önemli değişiklikleri yapan, forum adına en önemli kararları veren üst yönetim sınıfı. Tüm sistemi çalıştıran en üst yönetici.

2. Administrator

- Yönetimin 2-ci üst kademesi. Önemli durumlarda anlık stratejik kararlar verebilecek üst düzey yönetici. Tüm forumun çalışma alanından sorumlu yönetici. Root hariç tüm yöneticiler/üyeler için karar veren, terfi/ceza uygulaması yapabilecek yetkili üst yönetim sınıfı. Forumun her alanını kapsayan düzen, disiplin, yönetimden sorumludur.

3. Co-Administrator
- Yönetimin 3-cü üst kademesi. root ve administrator hariç tüm yöneticiler/üyeler için karar veren, terfi/ceza uygulaması yapabilecek yetkili üst yönetim sınıfı. Forumdakı TİM'lerin çalışmasından, forum düzen ve disiplininden, yöneticilerin faaliyetinden sorumlu 3-cü yönetim sınıfı. Strateji grubu üyesidir.

YÖNETİM GRUBU
e0fp8kc.png

1. Forum yöneticisi:
  • Tüm forumun işleyişinden sorumlu yönetici.
  • Yetkileri: Tüm THS'ye (strateji hariç) ait forumları düzenleme, denetleme, kaldırma, geri dönüşüm kutusunu denetleme.
  • Grup yöneticilerinin üst kademesi olmasına rağmen, grup yöneticilerinin bilgisi haricinde onlara ait bölümler üzerinde işlem yapmaz. (Önemli durumlar hariç)
    • Forum yöneticisine bağlı yönetim sınıfları :
    • - Kategori yöneticisi - forumda yönetici olarak atandıkları kategorideki (örn : Hacking & Underground) tüm düzenden, disiplinden açılan konulardan ve kendi kategorilerine atanmış bölüm yöneticilerinin faaliyetinden sorumludurlar. Yönetim grubuna dahildirler.
    • - Bölüm yöneticisi - forumda yönetici olarak atandıkları bölümdeki (örn : Web & Server hacking) tüm düzenden, disiplinden açılan konulardan sorumludurlar. Yönetim grubuna dahildirler.
    • Ait olduğu Grup: Yönetim

2. Üye yöneticisi:
  • Tüm forum üyelerinin (alt kademe yöneticiler dahil) sorun, problem, davranış ve disiplininden sorumlu yönetici.
  • Sorumluluk :
  • - Tüm gruplardaki üyelerden haberdar olmalıdır, ve Lojistik, Ar-Ge, Bug Researchers, Enformasyon TİM'lerine üye alımlarına şahsen onay vermelidir.
  • Yetkileri: Rütbeye kadar terfi edilmesi ve cezai işlem uygulanması için kararlar vermek ve bu kararları Strateji grubuna raporlamak (Haftalık olarak).
    • Kullanıcı banlamak, engellemek, uyarı
  • Forum denetleme yetkilerine sahip değildir.
    • Forum yöneticisine bağlı yönetim sınıfları :
    • - Yardımcı : Üye yöneticisine üyelerle ilgili denetlemelerde ve çalışmalarda yardımcı olan yönetim sınıfı. Yönetim grubuna dahildirler.
  • Grup yöneticilerinin üst kademesi olmasına rağmen, grup yöneticileri bilgisi haricinde onlara ait bölümler üzerinde işlem yapamaz. (Önemli durumlar hariç)

3. Grup yöneticisi/TIM lideri:
  • Yönetici oldukları grupların faaliyeti, disiplini, foruma katkıları, misyon doğrultusunda çalışmalarını organize eden, görev mekanizmasını belirleyen yöneticiler.
  • Yetkileri:
  • - Kendi gruplarına bağlı üyelerin denetimi doğrultusunda, gruplara ve ya bünyesindeki timlere atama yapmak ve ya almak için başvurularda bulunmak, (Lojistik, Ar-Ge, Bug Researchers, Enformasyon grup yöneticileri üye yöneticisine, Warezzers, Green Team, Attackers ve Intelligence grup yöneticileri Co Admin'e)
  • - Belirli rütbelerin verilmesi ve ya alınması için üye yöneticisine rapor sunmak,
  • kendilerine ait forum bölümlerinin denetimi, düzenlenmesi.
  • Forum yöneticileri ve üye yöneticilerinden alt kademe olmasına rağmen diğer yönetim ekiplerinin grup yöneticilerine bağlı forum ve üyelere doğrudan işlem yapma yetkileri yoktur.

4. Yönetim destek :
  • Yönetimin en alt ve başlangıç kademesi. Yönetici adaylarının kendilerini kanıtlayacağı grup. Yetkilerini root admin belirler.
    - Forum ve Üye yöneticilerine bağlı olarak (her alan için ayrı gruplanarak) görev yaparlar.
  • - Forumda kırık link, yanlış konu, disiplin ve kural ihlaline karşı rapor ekibi.
    • Ait olduğu Grup: Yönetim Destek (Strateji kararı ile)

Moderatör tarafında düzenlendi:

QARAKURT

QARAKURT

inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Üye Yöneticisi
dağlar
9 Mar 2024
554 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu konu ile birlikte rutbe ve organizasyonun tum uyeler tarafindan anlasilacagi rehber tamamlanmistir. Eline, emegine saglik.
Elhamdulillah hocam. Turkhacks ailesine sunmuş olduğunuz imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum.

AFCA

AFCA

Bilen İzahını Yapar Bilmeyende Mizahını
USA Long Island
29 Eyl 2022
1,166 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Elinize sağlık
Budurumda olası anlaşmazlıklarında kapıları kapanmış olur uygulama çok güzel beğendim
başarıların devamı dileğiyle kutlarım

saygılarımla

Atlas

Turkhacks
18 Haz 2018
1,762 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Anlaşılır ve net bir açıklama olmuş elinize emeğinize sağlık…

Yeni düzen ve kuralların bu topluluk için faydalı olacağına inanıyorum.

Hayırlara vesile olsun 🙏