tekrardan ongo.zip indirin düzeltildi sorunKurulum tamamlanamadı:
Lisans doğrulanamadı: Lisans sunucusuna bağlanılamadı: Connection timed out after 8000 milliseconds
bu hatayı verıyor
|
tekrardan ongo.zip indirin düzeltildi sorunKurulum tamamlanamadı:
Lisans doğrulanamadı: Lisans sunucusuna bağlanılamadı: Connection timed out after 8000 milliseconds
bu hatayı verıyor
teşekkür ederimEline emeğine sağlık kardeşim başarlarının devamını dilerim.![]()
rica ederimteşekkürler
ben gene alıntılayıp yazıyorum kusura bakma bu odeme ekranında sepette sıparısı tamala dıyorum odeme yontemı ıban ama sıparıs bukunamadı hatsa verıyor ama admın panelde sıparıs gozukuyorSelam
![]()
Arkadaşlar bu warez bir yazılım değildir. Yaklaşık 2.5 ay üzerinde çalıştığım, emek verdiğim, sıfırdan kendim ve belli yapay zekâ araçlarından destek alarak yazdığım bir yazılımdır. Ayrıca yaklaşık 4 aydır kendi işlerimde aktif olarak kullanıyorum.
Ben bu forumdan zamanında çok ekmek yedim. Burada paylaşılan yazılımlar oldu, yeri geldi müşterilerimde kullandım, yeri geldi kendi projelerimde kullandım. O yüzden benim de bu topluluğa bir katkım olsun istedim.
Tekrar özellikle belirteyim; ONGO warez değildir. Herhangi bir WHMCS, WISECP veya başka bir sistemin kırılmış, değiştirilmiş ya da kopyalanmış hali değildir. Sıfırdan geliştirdiğim kendi projemdir.
ONGO'yu sadece hosting otomasyonu olarak düşünmeyin. Ben sistemi geliştirirken hosting firmasının sattığı veya ileride satabileceği mümkün olduğunca fazla hizmeti tek panelden yönetebilmesini istedim.
Hostingden domain satışına, VDS/VPS'den SMS'e, marka tescilden script satışına, web sitesi hizmetlerinden e-faturaya kadar birçok şeyi aynı sistemin içerisine toplamaya çalıştım.
Bugün piyasada ağırlıklı olarak WHMCS ve WISECP kullanılıyor. WHMCS'nin kendi sitesinde de temel yapı hosting/domain otomasyonu, faturalandırma, ödeme ve destek sistemi üzerine kuruluyor. ONGO'da ise benim amacım bunların yanında hosting firmasının diğer dijital hizmetlerini de aynı yerden satabilmesi ve yönetebilmesi oldu.
Şu an sistemde bulunan başlıca entegrasyonlar:
Hosting tarafında:
WHM/cPanel
Plesk
DirectAdmin
Hosting hesabı oluşturma, paket tanımlama, müşteriye hizmet atama, mevcut hesapları içeri aktarma ve hizmetleri panel üzerinden yönetme gibi işlemler yapılabiliyor.
Sunucu / VDS tarafında:
Hetzner Cloud
SolusVM v1
SolusVM v2
Pterodactyl
DiyoVM
Müşteri VDS/VPS satın aldığında uygun entegrasyona göre sunucu oluşturma işlemlerini otomatikleştirebiliyorsunuz. İşletim sistemi, lokasyon, paket ve diğer ürün seçeneklerini ürüne göre tanımlayabiliyorsunuz.
Domain tarafında:
DomainNameAPI
ResellerClub
GoDaddy
Domain sorgulama, kayıt, yenileme, transfer ve nameserver gibi işlemlerin müşteri panelinden yönetilebilmesi için domain otomasyonu mevcut.
Ödeme sistemlerinde:
PayTR
iyzico
Shopier
PayPal
Banka/Havale
Müşteri bakiyesi
Ödeme linkleri
SMS tarafında:
Mutlucell
Netgsm
İleti Merkezi
Bunları sadece müşteriye doğrulama SMS'i atmak için koymadım. SMS'i ayrıca hizmet olarak da satabileceğiniz bir yapı oluşturdum.
Muhasebe/e-Fatura tarafında:
Paraşüt
BizimHesap
Mail tarafında:
SMTP desteği mevcut.
Site oluşturma tarafında:
Sitejet Builder
cPanel UAPI
Site Yap bölümünde 195+ tema/şablon üzerinden müşterinin site seçip kendi sitesini oluşturabileceği bir sistem bulunuyor.
Bunun dışında sistemde müşteri paneli, admin paneli, ürün ve hizmet yönetimi, siparişler, faturalar, destek talepleri, bildirimler, kampanyalar, blog, bilgi bankası ve farklı dijital hizmetlerin satılabileceği alanlar mevcut.
Yani ONGO'da mantık sadece:
Hosting paketi ekle → müşteri satın alsın → cPanel hesabı açılsın
değil.
Benim kurmaya çalıştığım yapı:
Müşteri gelsin → domainini alsın → hostingini alsın → VDS alsın → sitesini kursun → SMS hizmeti alsın → gerekiyorsa marka tescil hizmeti alsın → script/yazılım satın alsın → bütün hizmetlerini tek müşteri panelinden yönetsin.
Admin de bütün bunları ayrı ayrı 10 tane sistemden takip etmek yerine mümkün olduğunca ONGO üzerinden yönetsin.
Ayrıca sistemin güncelleme altyapısı var. Yeni sürüm yayınladığım zaman tekrar ZIP indirip bütün sistemi baştan kurmanız gerekmeyecek. Güncelleme panelinden yeni sürümü alabilecek şekilde geliştirmeye devam ediyorum.
4 farklı tema üzerinde de çalışıyorum. Bunları da tamamlandıkça sisteme ekleyeceğim. Firma kendi markasına göre istediği tasarımı kullanabilecek.
Kurulumu da özellikle basit tutmaya çalıştım. Sunucuya dosyayı atıp install.php üzerinden kurulumu gerçekleştirebiliyorsunuz. İsteyen tam paketi indirip klasik şekilde de kurabilir.
Lisans tarafını da merkezi yaptım. Lisansınızı oluşturup domaininize tanımlıyorsunuz ve sistemi kullanmaya başlıyorsunuz.
En önemlisi de şudur:
ONGO, TurkHacks üyelerine her zaman ücretsiz kalacaktır.
Bugün ücretsiz verip yarın gelip “artık aylık şu kadar para” deme gibi bir düşüncem yok. Projeyi geliştirmeye, yeni entegrasyonlar eklemeye ve eksikleri kapatmaya devam edeceğim.
Tabii ki yazılım kusursuzdur, hiçbir zaman hata çıkmaz gibi bir iddiam yok. Yazılım işi bu; kullandıkça farklı sunucu yapılandırmalarında veya farklı senaryolarda hata çıkabilir. Konu altından bildirirseniz elimden geldiğince düzeltip güncellemeye dahil edeceğim.
Aynı şekilde ONGO'da görmek istediğiniz bir entegrasyon varsa yazabilirsiniz. Örneğin kullandığınız farklı bir domain firması, ödeme kuruluşu, SMS firması, sunucu sağlayıcısı veya hosting paneli varsa API desteğine göre sisteme eklemeye çalışacağım.
Amacım bunu indirip iki gün sonra kenara atılacak bir script olarak bırakmak değil. Aktif geliştirilen, güncelleme alan ve zamanla büyüyen bir hosting/dijital hizmet otomasyonu haline getirmek.
Kurup gerçekten kullanan arkadaşların özellikle görüşlerini bekliyorum. “Şurası kötü olmuş”, “buraya şu özellik lazım”, “şu entegrasyonu ekle”, “müşteri panelinde şöyle olsa daha kullanışlı olur” diye açık açık yazabilirsiniz. Gelen mantıklı önerileri güncellemelere ekleyeceğim.
DEMO İÇİN TIKLA
Lisans oluşturmak ve indirmek için:
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***
![]()
![]()
Çok teşekkürler umarım bizimde katkımız olur.teşekkürler.
admin girişinedir.Teşekkürler
Aktiflik
Seviye
Deneyim
rica ederimemeğine sağlık, teşekkürler.
rica ederimteşekkürler.
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Aktiflik
Seviye
Deneyim