Hoşgeldin Misafir

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,022 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve gerilim artarken, ülkelerin askeri güçleri de önem kazanıyor. 2024 yılı askeri güç sıralamasında Türkiye, Ortadoğu bölgesinde en güçlü askeri güce sahip ülke oldu. Global Firepower 2024 araştırmasına göre Türkiye, Ortadoğu'daki en güçlü orduya sahip ülke olarak lider konumda. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri, dünya sıralamasında ise 8. sırada yer alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

turkiye-ortadogu-nun-en-guclu-askeri-gucune-16790943_9721_m.jpg

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLK SIRADA​

2024 yılı Ortadoğu bölgesinin askeri güçlerinin ülkelere göre en güçlüden en zayıfa doğru sıralanmasında Türkiye, askeri güç olarak lider konumda yer aldı.

Global Firepower 2024 (Küresel ateş gücü) araştırmasında Ortadoğu'da en güçlü orduya sahip ülke olarak Türkiye birinci sırada çıktı.

DÜNYADA 8. ORTADOĞUDA İSE LİDER KONUMUNDA​

Ülkelerin askeri güçlerini karşılaştıran ABD merkezli Global Firepower Ajansı'nın verilerine göre Ortadoğu'da birinci çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en prestijli askeri güç sıralamasında ise 8'inci sırada yer alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bizzat kurum içinde farklı bir alanda olan biri olarak söyleyebilirim ki taktiksel ve saha birimi olarak gerçekten bariz üstünlüğümüz mevcut ama maalesef iş artık bunlarla bitmiyor. Ülke ekonomisi ve arge çalışmaları çok büyük etken. Teknolojiyi ise dolu dolu üretmek ve nokta atışı envanter kazandırmakta önemli. Yoksa dünyanın en iyi 2. ordusu olan Rusya bugün Ukraynayı 50 kez fetheder ve etrafında olan diğer komşu ülkeleri hedefine koyardı. Fakat hem ambargo sonrası ekonomisi hem teknolojik alanda yetersiz kalması ( ki bana göre savaş çıkmadan önce gerçekten rusya savunmasının mükemmel olduğu görüşü hakimdi ) bugün bize çok iyi bir örnek oldu. Sadece taktiksel yetenek ve asker sayısı yetmiyor. Ekonomi ve geliştirilebilir arge savunma teknolojileri en büyük rollere sahip. Bugün adam akıllı teknoloji ve ekonomiye sahip olmayan hindistan bile sırf asker sayısı sebebiyle 4. sırada savaş çıksa bir hükmü yok. Biz savunma ve arge yolunda Tusaş ve Aselsan sayesinde geleceğe yönelik emin adımlarla ilerliyoruz. Ekonomi için ise maalesef aynı şeyi söyleyemiyorum. Allah memleketimizi ve devletimizi Türk düşmanlarından ve onlara destek çıkan sözde Türk görünümlü çıkarcılardan korusun.

Dr Leland Townsend

6 Eyl 2017
16,490 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bizzat kurum içinde farklı bir alanda olan biri olarak söyleyebilirim ki taktiksel ve saha birimi olarak gerçekten bariz üstünlüğümüz mevcut ama maalesef iş artık bunlarla bitmiyor. Ülke ekonomisi ve arge çalışmaları çok büyük etken. Teknolojiyi ise dolu dolu üretmek ve nokta atışı envanter kazandırmakta önemli. Yoksa dünyanın en iyi 2. ordusu olan Rusya bugün Ukraynayı 50 kez fetheder ve etrafında olan diğer komşu ülkeleri hedefine koyardı. Fakat hem ambargo sonrası ekonomisi hem teknolojik alanda yetersiz kalması ( ki bana göre savaş çıkmadan önce gerçekten rusya savunmasının mükemmel olduğu görüşü hakimdi ) bugün bize çok iyi bir örnek oldu. Sadece taktiksel yetenek ve asker sayısı yetmiyor. Ekonomi ve geliştirilebilir arge savunma teknolojileri en büyük rollere sahip. Bugün adam akıllı teknoloji ve ekonomiye sahip olmayan hindistan bile sırf asker sayısı sebebiyle 4. sırada savaş çıksa bir hükmü yok. Biz savunma ve arge yolunda Tusaş ve Aselsan sayesinde geleceğe yönelik emin adımlarla ilerliyoruz. Ekonomi için ise maalesef aynı şeyi söyleyemiyorum. Allah memleketimizi ve devletimizi Türk düşmanlarından ve onlara destek çıkan sözde Türk görünümlü çıkarcılardan korusun.
Eğitim olmayan bir ülke güçlü bir ordusu olsa da zayıftır.

By_Nimetullah

10 Şub 2023
1,718 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Cumhurbaşkanımız başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bey efendinin önderliğinde gerçekleştirilen milli savunma projeleri ortadadır ve nesiller boyu sürecek projelere örnek olacaktır ülkemiz Allah'ın izni ve cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak artık dışarıya bağımlı eski Türkiye yok

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Eğitim olmayan bir ülke güçlü bir ordusu olsa da zayıftır.
Askeri eğitim konusunda taktiksel olarak bariz üstünüz hocam bahsettiğim bu idi, ama genel eğitime baktığınızda evet OECD sıralamasında ortalamanın altında kalan bir sistemimiz var maalesef. Zaten eğitim sistemi ülkede gelişimi ve endüstriyelleşmeyi de beraberinde getirir. Savaşlar artık topla tüfekle meydanda değil akıl bilim ve ekonomi ile masada kazanılıyor. Biz burada şimdi sayfalarca nedenler sebepler sıralayabiliriz ama hiçbir şey değişmeyecek.
Çok sevdiğim bir filmde geçen bir replik var tıpkı orada söylendiği gibi.

"Cehalet mutluluktur..."