Hoşgeldin Misafir

Türkiyede kaç gerçek Hacker var?

Hataylee

19 May 2018
7,318 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sorularımdan önce ,kendimle alakalı bilgi vereyim ki ön yargılardan veya cok sert elestirilerden bir nebze olsun uzak kalalım. Ben 19 yaşındayım arkadaşlar Hacking,Siber Güvenlik , Ağ ve Donanım ,Uydular ,Elektronik, Yazılımla alakalı heveslerim ve sevgim var. Yazılım bilgim zayıf olmakla beraber C1 seviyesinde ingilizce bilmekteyim.--

Soracağım sorular genelde sorulanlardan biraz daha garip , ilginç veya kışkırtıcı olabilir ancak lütfen önyargılarınızı bir kenara bırakın ve kişisel bir hakaret olarak algılamayın. Dünyada kevin mitnick gibi "Hacker"lar , Anonymous gibi oluşumlar hepimize ismini duyurmuştur. Tarihte internetin var oldugu günden beri "ARPANET" le baslayan bu sürecte bir cok insan bilgisayarla alakalı bir şeylerin yapılabileceğini farketti ve bu yonde eylemler ortaya koydu. Aktvist hareketler var oldu , büyük protestolara sebep acan hareketler internette var oldu.--

Sorumun asıl kısmına geleyim ? Türkiyede kaç tane gerçek Hacker var ? Bu forum , diğer forumlar , Türkiyedeki tüm diğer oluşumları içerisine katarak soruyorum bu soruyu. Çoğumuz SQL açıklarıyla hazır yazılımlarla (en azından %90 ımız ve kendimde buna dahildim) , trojan ve ratlarla , sistemlere sızıyor ,sitelere index atma girişiminde bulunuyoruz. Aklımdaki hacker tanımlamasında , kendi yazılımını oluşturan , asosyal ortamlarda kuvvetli oldugu kadar sosyal mühendislik ve sosyal bilimlerde çok iyi , bir veya daha fazla çok yabancı dilde uzmanlaşmış , büyuk şirketler , finans kuruluşları , ters gelen politik oluşumlar veya reform hareketlerini değerli kılacak ulusal güvenlik sistemleri de dahil sızabilecek bir kişilik aklıma geliyor ? Türkiyede Anonymoustan , kevin mitnickten , sistemleri sistemleri hazırlayanlardan daha iyi bilen insanlardan ne kadar uzağız ? Türkiyede kaç kişi kendine hacker diyor veya kaç kişi demeli ? Kendimize cracker veya lamer dememiz daha doğru değil midir (kendimi de içine katarak konusuyorum)? Ulusal çapta Çin,ABD,Japonya vs gibi ülkelerden gelecek yoğun ve güçlü siber saldırılara hangimiz karşı koymak adına destek sağlayabiliriz ? Hangimiz ulusal bir güvenlik donanımına sızabilir, istemedikleri politik bir düzene siber dünyadan karşı çıkabiliriz ? Hangimiz yabancı finans sistemlerine darbe vurabiliriz ? Çok fazla film izlemişsin vs gibi yorumlar gelebilir ve dogaldır ancak dünyada bu işleri 15-16 yaşında gerçekleştirmiş , FBI ve CIA gibi kurumlar tarafından tutuklanmıştır. Bu insanlar kendilerine hacker diyebiliyorsa , biz ne demeliyiz arkadaşlar ? Yazılımsal donanımını oluşturamayan (çoğunluktan bahsediyorum) donanımlar hakkında bilgisi olmayan insanlar biz kendimize ne demeliyiz ? Hangimiz büyük çapta Uluslararası saldırı için hazırız , biliyorum bu sitenin veya Türkiyedeki diğer oluşumların böyle bir misyonu yok fakat bu gerçekten kafamı kurcalıyor ? Bizler lamer veya cracker miyiz ? Bu forumda en yüksek rütbe alan kişiler binlerce mesajı olan kişiler ve hatta yöneticiler dahil , kendisine hacker diyebiliyor mu ? Diyorsa neden ? Bizi lamer veya cracker olmaktan alı koyan nedir ? Biz gerçekten neler yapabiliyoruz ?--

Hepinize çok teşekkür ederim , nacizene gerçekten aklıma takılan sorular bunlar arkadaşlar lütfen hemen öfkelenip çok sert şekilde yorumlar yapmayın , öğrenmeye her daim ve her zaman açığım. Yanlış bildiğim ,düşündüğüm her düşünceyi düzeltebilirsem ne ala ..--

Hepinize iyi forumlar , cevaplarınızı merakla bekliyorum, sağlıcakla kalın..--