Hoşgeldin Misafir

Twitter CEO’su Jack Dorsey: “Bitcoin kesinlikle her şeyi değiştiriyor.”

Kai Hiwatari

2 May 2021
537 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
4 Haziran Cuma günü, Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Miami’de (4-5 Haziran) düzenlenen Bitcoin 2021 konferansında Bitcoin ve ona olan bağlılığı hakkında birkaç ilginç yorum yaptı ve Bitcoin yol açtığı değişimlere işaret etti.

Dorsey’in “Bankasızları Pişirmek”(Baking the Unbanked) adlı bir oturumda yaptığı konuşmadan öne çıkan birkaç nokta:

Bitcoin kesinlikle her şeyi değiştirir…Hayatımda çalışmaktan daha önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum…Square veya Twitter’da olmasaydım, Bitcoin üzerinde çalışıyor olurdum…Square’den veya Twitter’dan daha fazla yardıma ihtiyacı olsaydı onları Bitcoin için bırakırdım…Ama her iki şirketin de oynayacağı bir rol olduğuna inanıyorum…Dünyanın her yerindeki insanlar için bundan daha fazla olanak sağlayan bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bitcoin kesinlikle her şeyi değiştiriyor-

Dorsey şöyle devam etti:

Bugün sahip olduğumuz finansal kurumlara ihtiyacımız yok… Gelişen, sağlam, topluluğa ait olan ve topluluk tarafından yönlendirilen, her zaman başarılı olan bu inanılmaz ve şaşırtıcı fikir birliğine sahip olan bir kurumumuz var… Zamanla doğru olanı yapın. (BTC) Asildir, çok nadir ve benzersizdir. Onu (BTC) inşa etmek ve korumak için yapabileceğimiz her şeyi yapmaya hazırız.

Cuma günü Dorsey, Square’in Bitcoin için bir donanım cüzdanı oluşturma niyetini de tweetledi. Bloomberg’e göre, 16 Mayıs 2018’de aynı zamanda Twitter’ın CEO’su olan Dorsey, New York’taki Consensus 2018 konferansında Bitcoin’e olan inancını bir grup kripto meraklısı ile paylaştı:

İnternet yerel bir para birimini hak ediyor; yerel bir para birimi olacak. Bitcoin olup olmayacağını bilmiyorum ama öyle olacağını umuyorum.

Ödeme çözümleri sağlayıcısı Square, Şubat 2009’da kuruldu. Üç kurucu ortak, Jack Dorsey (aynı zamanda şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su), Jim McKelvey ve Tristan O’Tierney’dir.

Ürün müdürü Steve Lee’nin Temmuz 2019’da açıkladığı gibi, Mart 2019’da piyasaya sürülen Square Crypto: Bitcoin ekosistemini güçlendirmek için tasarlandı.”

Son zamanlarda, Cathie Wood tarafından kurulan ve başkanlığını yaptığı Square Crypto ve ARK Investment Management, bir beyaz sayfa oluşturmak için bir araya geldi. Sloganları: “Bitcoin, bol ve temiz enerji geleceğinin anahtarıdır”.

21 Nisan’da Square Crypto, yukarıdaki ana fikirleri açıklamak için Twitter’da şu paylaşımı yaptı:

Güneş ve rüzgar, fosil yakıtlardan daha ucuz enerji üretiyor. Bu onları her yerde ulaşılabilir hale getirmeli, ancak bariz bir kusurla geride kalıyorlar: talep düşükken çok fazla enerji üretiyorlar ve yüksek olduğunda yeterli değiller. Piller bunu düzeltebilir, ancak tek başına yeterince ekonomik değildir… Bu sorunu çözebilecek şey, güneş/rüzgar, piller ve bitcoin madenciliğinin neredeyse tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan yeşil bir şebeke oluşturmak için bir arada var olduğu bir ekosistemdir. Bu sadece yapılabilir değil, sektörün karlılığını tehlikeye atmadan yapılabilir.